Lugn Söndag

Besvärsläget
Har idag varit ovanligt bra? Kan bero på att jag inte har rört mig utanför lägenheten. Och det är ju liksom både positivt och negativt. Känns lite futtigt att inte ha kommit ut ens på en liten promenad.

Data – gambas
Gjorde en förfärande upptäckt idag. Man kan inte definiera egendefinerade datatyper (User Defined DataTypes) och inte ’sätta’ datatypen ’enum’ heller!

Upprörande!

Det kan man i VB (Visual Basic). Och det går tydligen inte i gambas?

Vojne, vojne…

Löner och höga chefer
Det skrivs ju titt som tätt om vad synd det är om chefer som inte uppfyller de kvalifikationer man tänkt sig när man anställde chefen. Och för att bli av med den fadäsen så antingen ’köper’ man ut cheferna eller så utnyttjas detta med ’fallskärmar’

Ett argument, av chefern och de som sätter de här lönerna och villkoren (nämnder/styrelser), brukar vara att det är minsann inte så lätt att få ett liknande jobb så då är dessa överenskommelser riktiga.

Det förstår inte jag. Om en f.d. chef sparkas så får han väl söka jobb på samma villkor som alla andra. Allt annat är väl egentligen tokeri.

Och om det nu är sant att det tar så attans lång tid för dessa chefer att få ett nytt jobb. De får ju 6 till 24 månadslöner, oftast. Vad kommer det sig då att de inte med sin höga lön avsatte penningar ifall detta skulle hända?

Borde inte det vara ett rimligt ’krav’? När nu lönerna jag pratar om börjar på 60000 SEK per månad. De tjänar en femtedel av min maximala årslön (frisk Nisse: 26000×12=312000. Lägre nu; Sjuk Nisse ca 275000 OBS! Jag klagar INTE! ). Det finns ju de som tjänar den (min) årslön per månad.

Jag förstår faktiskt inte hur ’de som bestämmer’ resonerar?

Jamen, privata marknaden då? Där är det väl rätt? Nej! Inte där heller. Den som ger sig in i leken…

Och detta med att vi måste locka kompetenta chefer från den privata marknaden till den offentliga. Vad är det som säger att de är kompetenta om de lämnar den privata marknaden?

Och borde inte ’offentligheten’ kunna locka med andra kvaliteter? Trygghet? Rimliga arbetstider?

Var är det på väg?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *