Lördag mulet – soligt – mulet

Besvärsläget
Har problem med att gå och lägga mig. Kan bero på att det är ingen njutning att ligga i sängen även om jag sover bra. Sent i säng, tidigt upp. Fick ökade besvär efter dagens promenad. Inte blev det bättre av lite ’ormjakt’.

Data – raderade filer
Förstår nog inte riktigt hur det gick till? Men jag hittade ’plötsligt’ de raderade filerna som jag försökte återskapa under två dagar. De innehåller all min dokumentation från starten med ubuntu.

De fanns i en mapp som är en ett slags dolt skrivbord. Jag ’loggade’ in som ’root’ för att kolla en annan grej, på det ’skrivbordet’ och då fick jag se dessa ’bekanta’ filer. Först trodde jag att det var de där tomma temp-filerna men så dubbelklickade jag på en och den innehöll text. Ja jösses va märkligt?

Data – gamba
Fick en jättebra kontakt med en Lars på Svenska ubuntu-forumet. Han hjälpte mig tillrätta med ett problem jag hade med att få s.k. körbara filer, körbara. Det betyder att när man dubbelklickar på en ikon som representerar ett program så startar programmet så jag kan använda det.

Promenad
Vi var ut till Holmängen och promenerade. Och tittade på kolonilotter, bl.a. Blev väldigt trött.

Djur – ormar
Kunde inte låta bli. Solen tittade ju fram. Så jag tog cykeln och trampade iväg till Onsjökärret. Hittade den Svarta snokhonan, ytterligare en snok och så en liten skygg brun huggorm.

Data-teknik-nätverk
[Visa mer…]

Data – gamba – projekt ImageHelp
Nu ska jag klura lite på hur jag ska fixa till ett program som hjälper mig hantera bilder så att det blir enklare att publicera dem i bloggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *