Extremt besvärlig Torsdag

Besvärsläget
Är segt. Känner mig helt, totalt slut, efter dammsugningen. Inklusive ett antal raster tog det 3 timmar. Det har varit en riktigt besvärlig dag idag. Värk, trött och svårt med balansen. Känt mig utarbetad. Var dock till jympan, i alla fall. Nu (19:30) tänkte jag att jag skulle ta min till natten medicin lite tidigare. Då upptäckte jag att jag inte tagit morgondosen…

Det där förklarar ju en hel del. Inte undra på att jag har känt ett sådant förbaskat motstånd idag. Men nu undrar jag, hur kunde jag glömma att ta medicinen, på morgonen, som jag gjort sedan i början på 2007?

Och speciellt eftersom jag kände mig så dålig? Jag tror jag kom på det. Jag slutade ju ta lunch- och middagsdosen i måndags. Då blir det inte att jag går och tittar på den där dosetten som jag har, så ofta. Jag trodde helt enkelt att jag hade tagit morgondosen. Men ändå…?

Städning
Nu är min vetenskapliga undersökning klar. Städning ökar de besvär man har – alla kategorier. I alla fall om man heter Nisse och är av samma typ och personlighet som jag. Ni inser storleksordningen på undersökningsmaterialet.

Nåväl. Sist jag dammsög så trilskades vår lilla lätta minidammsugare. Så jag plockade isär alla hjulfunktioner. Och smörjde in rubbet med s.k. symaskinsolja, fin olja.

Nu far den omkring nästan av sig självt. En negativ effekt av den här förbättringen, den puttar numer till mig bak på hälarna. Det gjorde den inte tidigare. Jag får se upp.

Nya datorn
En liten besvikelse har visat sig. Den är inte alls så tyst som jag förväntat mig. I och för sig är den väl ca 10 gånger tystare en den ’gamla’. Men jag hade förväntat mig samma tystnad, från datorn, som från de datorer vi installerar på jobbet. Ibland undrar man om de verkligen är på.

Så nu har jag börjat skissa på en liten välventilerad ljudisoleringslåda att sätta datorn i. Eller en huv? Fast jag ska pröva med en vanlig wellpapplåda, först. :me:

Har installerat OpenOffice. Ser bra ut. Upptäckte en bra finess med Mozilla Firefox (s.k. webbläsare). Den har en ’Felkonsol’ som visar alla fel som webbläsaren stöter på vid den s.k. tolkningen av webbsideinnehållet. Jättebra för oss som håller på med HTML, XHTML och JavaScript. Där fick jag lite att funder på, det var 67 ’fel’ på den här bloggen som jag inte hade en aning om.

Installerade xampplite (i den nya datorn) i en paus i dammsugningen. Xampplite gör att jag lokalt kan starta upp en Apache (linux) server och MySQL. Och på så vis kunna testköra mina förändringar på min WordPress-blogg t.ex. Innan jag skickar dem till den ’skarpa’ (den här).

I nästa dammsugarpaus installerade jag NotePad++. Himla bra om jag snabbt vill redigera i php-filer bl.a.

Jag har favoritprogram; FreeHand 8 och Paint Shop Pro 8. FreeHand är mer ett designprogram och Paint Shop är mer bildredigering. Finns det Open Source som kan matcha detta? Jag orkar väl inte med att lära hur mycket nytt som helst?

Håller på med att säkerhetskopiera, ja inte jag alltså, det är datorn som sköter det där men jag har startat upp det. För säkerhets skull säkerhetskopierar jag allt som jag vill behålla från min C-hårddisk (den operativsystemet finns på) och från min E-hårddisk (där har jag alla mina ’data’). Detta koperas till en extern hårddisk (iomega).

Nästa steg (någon annan dag) innebär att jag byter plats på maskinerna. Så den nya blir ordinarie och den gamla blir vikarie med rätt att vara ordinarie. Lite dubbelt liksom.

Avspänning
Jag får säga att den är fantastisk. Det funkar i alla fall för mig. Efter dammsugningen var jag totalt väck. Kunde knappt hålla mig uppe. Var tvungen att stötta mig mot väggar och bänkar och annat som dög att hålla i så jag inte ramlade ikull. Hade ingen balans. Jättejobbigt.

Fick ihop min avspänningsplats. Ett liggunderlag, en filt, fullt utbredd, ovanpå liggunderlaget. Koppla EL-sladd till CD-freestyle’en (har inte orkat fixa batterier, inbillar mig att det är miljövänligare att använda väggEL, framför batteriEL. Är det så?).

Jag har också en tubkudde, köpt på IKEA, under knävecken och så en vanlig kudde under huvudet. Allt detta inklusive mig själv placeras på vardagsrumsgolvet. In med hörlurarna (typ ’in-ear’) i öronen. Sätt på CD’n. Ställ in rätt spår. Och så gör jag som jag blir tillsagd av den vänliga mjuka rösten, från ljudspåret.

17min senare stiger jag upp och känner mig helare, lugnare, starkare, stabilare, har mindre ont. Och med en känsla av att ha läget under kontroll. Helt fantastiskt. Ett tag…

Japan
I morgon fredag flyger sonen till Japan och hälsar på sin syster, min dotter. Ja man kan inte vara för tydlig när det gäller relationer barn-föräldrar-barn.
Planet går vid lunch så vi startar på morgonen. Det innebär att jag kör sonen till Landvetter flygplats.


Andra Bloggar om: , , , ,


4 svar på ”Extremt besvärlig Torsdag

 1. Jag har gjort sammma vetenskapliga undersökning om städning. Nästan samma resultat här, alla fysiska symptom ökar, men jag mår bättre psykiskt när det är städigt omkring mej. Nivån av välbefinnadekänsla är högre om jag själv har städat än om någon annan har gjort det. Resultet av denna vetenskapliga undersökning är för min del att jag gärna städar själv om bara kroppen tillåter det. Idag är det städdag här, men jag skall försöka ta det lugnt 🙂

  Kram

  • Jag begriper ju att det finns människor som kan känna sådär – men jag känner då ingen speciell tillfredsställelse med att just jag har städat, icke!

   Ja, ta det lugnt för attan!

   Kramar!

 2. Tacka vet jag hemtjänsten! Att ni inte har insett fördelen med att andra städar? Jag har hellre ont av andra orsaker . Visserligen dammtorkar jag och plockar undan, men jag dammsuger aldrig och eller torkar golvet.Storhandlar inte mat heller.

  Sedan jag slutade med det har jag mindre ont också. Varför ska man plåga sig i onödan?

  • Du skulle känna vindarna blåsa här hemma när det diskuteras storstädning och jag menar att det kan man leja bort…

   Jag har samma inställning till t.ex. fönstertvätt. Så här mår våra blommor bra nu…

   Vi har haft en liten ansvarsfördelningsdiskussion här hemma nu. Jag skippar dammsugandet och håller mig till toaletterna. Det funkar faktiskt rätt så bra.

   Det är något med hur jag rör mig när jag fejar där som gör att jag inte blir sämre på något nämnvärt vis i vart fall.

   Plåga oss i onödan, dumheter! Hör kör vi bara nödvändigt plågande… :me:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *