TeknikOnsdag

Besvärsläget
Det känns att jag inte tar någon medicin på lunchen. Värker mer i armarna. Är mer spänd i muskulaturen å ryggens övre delar. Värk i händerna. Mer väsande (tinnitus). Blir lätt trött (tung).

Avloppet
Under diskbänken, fortsätter trilskas. När jag stod och gjorde i ordning min sallad så kände jag att det var lite blött under toffelsulan. Tänkte att det var attan vad jag sölar. Men så kom jag på att jag inte använt så mycket vatten så att det skulle kunna bli så blött.

Kollade under diskbänken. Där stod våra återvinningskärl i en ordentlig pöl med vatten. Ut med allt. Torka upp. Och så försökte jag då fixa till det där. I ett läge lyckades jag fixa till det så allt avloppsvatten, som spolades ned, via diskhoarna, rann ut på skåpsbotten och vidare ut på köksgolvet. Inte så lyckat.

Plockade loss det mesta och studerade det noggrant. Såg då att ett fäste blivit pyttelite snett. Sedan, när jag satte ihop det så lossade jag på totalt fyra ställen så att det inte skulle uppstå några spänningar, där det läckte. Är det många fästen och böjar så kan det uppstå snedhet. Inte bara hos oss människor alltså.

Nu har det inte droppat på ett tag. Men jag tittar till det, lite misstänksamt då och då.

Datorer
Ny dator, 11:30. Det blev en Packard Bell imedia W1607 + monitor LG L194WS-SF + Norton 360. Summa totalt: 8845 SEK. Köpt på SIBA AB Överby, Trollhättan.

Allt uppackat och igångsatt. Läser i instruktionerna (faktiskt!) och där står att det första man ska göra (helst) är att ta säkerhetskopior på de s.k. recoveryprogrammen. Till det krävs ett antal DVR R.

Det där borde jag ju ha tänkt på. Det var ju inte så länge sedan jag köpte en bärbar dator (acer) och råkade ut för precis samma sak. Så nu får jag åka och köpa DVD R skivor innan det är idé att fortsätta. Jag föreställer mig att jag är en försiktig General.

Då var DVD+R skivorna köpta. TDK extra fine matt (photo inkjet printable) 10st, 99 SEK (de var billigast). Och så köpte jag mjuka fodral CD/DVD Sleeves 25-pack 29 SEK.

Var nära att köpa ett par USB (2) hubar. Misstänker att den jag har inte funkar så bra med Vista och dessutom är den av den gamla USB-sorten. Den långsamma. Men de var rackarns dyra, på SIBA. En 4-portars skulle de ha 259 SEK för. Ska kolla priser på dylika hubar på internet, sedan.

Nu har jag kommit till Packard Bells registreringsdel. Den skiter sig säkert för min router vill nog inte släppa både in och ut, vi får se. PB har faktiskt blivit smartare? I alla fall smartare än acer. Registreringsfunktionen klurade ut att den inte kunde koppla upp sig så det sker per automatik när jag fått igång internetåtkomsten.

Och nu håller Windows Vista på att uppdatera sig. Min router är viss ovanligt snäll?

En av de första bra måstegrejorna är att surfa in till datorns hemsida och kolla uppdateringar för datorns hårdvara. Främst det s.k. BIOS. (det skötte tydligen uppstartsinstallationen av sig självt, med visst hjälpklickande).

Nu tuggar installation och uppdatering av Norton 360, på nya datorn.

Jag har ju tänkt till mesta delen använda s.k. Open Source. Öppen källkod. Gratisprogram. Det första jag ska testa är OpenOffice 2.2. Det finns en 2.3 men den gick inte att översätta till Svenska(?), enligt programmerarna.

Givetvis stökar det med att koppla sig till skrivare, via hemmanätverket. jag har en skrivare kopplad till min ’gamla’ dator, via USB. Och den har jag ’utdelad’. Hustrun skriver ut på den t.ex. från sin W2K-dator. Men att få Vista och Norton 360 att fatta att det är helt OK att koppla sig till den där skrivaren, det är svårt.

Att koppla upp sig ut mot internet och skyffla filer både ned och, det är inga problem. Men inom hemmanätverket? Hallå!

Av någon märklig anledning var det tvunget att skrivaren skulle installeras som lokal skrivare, i Vista, för att kunna skriva ut, via den andra datorn?

Jag har inte kommit fram till skapandet av de s.k. recoveryDVDskivorna än (19:00)?

När jag installerar en ny maskin, ja jag har i egenskap av f.d. IT-tekniker installerat en hel del datorer, så brukar jag antingen lyssna på datorns hårddisk eller titta på de där eventuella lysdioderna som indikerar att hårddisken jobbar. Det betyder att datorn håller på med något och då är det inte så smart att starta upp någon annat. Speciellt när det handlar om installationer och uppdateringar.

Nu står det att det kan ta upp till 40 minuter, att förbereda skapandet av återställningsfilerna (recovery files). Jösses vad rädd jag blev. När jag satt och skrev förra meningen så rasslade den s.k. släden ut på den nya datorns DVD. Det var inte tyst och försynt inte.

Jag hade precis tänkt att det är nog lika bra att publicera det här och läsa en god bok eller något i väntan på att nya datorn ska bli klar. Men nu har den kommit halvvägs på första DVD’n. Jo jag tror nog att det kan bli fler. Varför uppmanas man annars att namnge skivan: ”Recovery DVD 1”, om det inte kommer en 2:a?

Det var värst nu ska det verifieras också. Knepigt, men det verkar faktiskt bara bli en DVD? Jag irriterar mig faktiskt på s.k. statusindikatorer som står på 99%, skitlänge. Miss i programmeringen!

Så, nu verkar ’den’ vara färdig. Och så har jag ändrat lite inställningar. Som t.ex. genomskinlighet och standardtema. Nu ser det ut som XP. Om man bortser från något som kallas för gadgets. men det kan jag ju välja bort det också, om jag vill. Men det får vara kvar lite. Lilla bildspelsrutan var ju lite småtrevlig. Och klockan, den ser ut nästan precis som den IKEAklocka jag har på väggen här i mitt rum.


Andra Bloggar om: , , ,


16 svar på ”TeknikOnsdag

 1. GooodKvällst Nisse,

  Lååång sjukDomsHistoria minsann…

  Lite om historians påverkan av oss finns på
  http://josefboberg.wordpress.com/2008/03/04/framtiden-baktiden-nuet

  Är Du 100 % säker på att skolmedicinen har lösningen på Dina problem ? Ifall inte – så kolla då under rubrikerna B1-B27:3 på min hemsida (= klick på mitt namn) samt på http://www.donatmg.net/en

  Lycka till !

  Ha det… 🙂 /önskar frisk-vännen Josef

  • Ja du Josef.

   Jo, min sjukdomshistoria är lång, tyvärr.
   Har du liknande erfarenhet?

   Nu har jag studerat dina länkar och texter som du rekommenderar.

   Det blev för mycket – för mig…

   Du behöver jobba med läsbarhet. Lite mer struktur så det blir lite mer lättfattligt – vad det är du egentligen vill ha sagt – vore inte fel heller.

   Jag orkade inte läsa på din ’hemsida’. Den är i princip oläslig.

   Din blogglänk: ’framtiden-baktiden-nuet’ var väl lite mer läsriktigt, men bara lite. Och jag tappade tråden, och intresset, någon stans i början.

   Och jag är inte alls 100% säker på att ’skolmedicinen’ har lösningen, för mig. Jag har helt enkelt inte obegränsade ekonomiska resurser och måste först och främst förlita mig till det system som vi har, här i Sverige, också. Det är ju egentligen ett alternativ, det med.

   Och jag är mycket för alternativa metoder och idéer. Jag trodde det framgick av mitt skrivande. Sorry om jag varit otydlig där.

   Ska nu kommentera lite av den text du hänvisar till, så långt jag orkade:
   Angående göra ”INTE GÖRA”: Ingen dator kan av sig självt heller göra ”GÖRA” utan att den är programmerade till det.
   Visst det går att efterlikna spontan tanke och hyfsad s.k. artificiell intelligens (AI). Men inte som den mänskliga hjärna. Långt ifrån. Den värsta superdator är inte ens i närheten av hjärnans kapacitet vad avser tolkning, lagring, bedömning, associationer och då känslor. Det fixar inte en dator.

   Den mänskliga hjärna ’mins’ i första hand ’upplevelser’, känslor, sinnesintryck (ljud, lukt t.ex.) och bilder (synbilder, ljudbilder, luktbilder etc.). Och så gör ’den’ associationer dem emellan. På så vis byggs bl.a. erfarenheter. Och vår egen idé om vad som är ’bra’ och ’dåligt’. Väldigt individuellt.

   Din ’INTE’-teori: Kan inte hålla med om att ungas och för den delen både medelålders och äldres hjärnor just hakar upp sig på ’INTE’.
   Det handlar mer om, tror jag, om hur du betonar och var i en utsaga du placerar huvudbudskapet. Ofta är det som kommer sist det som uppfattas. Om nu någon lyssnar över huvudet taget. Och så är ditt beteende och dina förväntningar rätt så avgörande på en annan människas beteende.

   Första regeln är att vara kortfattat och hålla sig till det och upprepa det. Konsekvens, tillit och respekt är framgångsmetoder. Belöna positivt beteende, negligera negativt beteende anser beteendevetarna vara en framgångsmetod. Jag vet att det funkar på hundar, i alla fall.

   Om datatillkomsten: Människorna skapade inte datorerna med tanken att de skulle efterlikna vårat tänk. De skapades för avancerade beräkningar. Sedan visade teknikutvecklingen att det där kunde byggas ut. Men de är fortfarande bara ruggigt avancerade räknemaskiner – inget annat.

   På senare tid forskas det på mer avancerade tekniker. Man skapar en s.k. rudimentär kod. Ger den i princip obegränsat med datorkraft, minne och sedan full tillgång till internet.
   Och sedan ett enkelt kommando: ’Lär dig’. Det där har visat sig relativt framgångsrikt. Problemet är att forskarna inte vet hur hjärnan fungerar när den tolkar och vad som styr tolkningen och var den processen sker.
   Så den ’enkla koden’ lär sig utan urskillning. Den samlar allt.

   Den kunde inte lära sig att sovra och prioritera t.ex. Det hade forskarna hoppas på.

   Den forskningen har bl.a. lett till de s.k. sökrobotarna och t.ex. googles ’kunskapsinsamlande’ för att analysera människors internetbeteende och utefter det ’ge’ dem det som troligtvis är det de helst vill ha. Eller som en kommersialism vill ge, det är bara att välja idériktning.

   Och du, Josef, Vad är tanken med att ersätta alla ”v” med ”w”?

   Och att det står ”KLICKLÄNK”, överallt, känns väldigt besvärande och störande. Svårläst.

   Josefs blogg: http://josefboberg.wordpress.com/

   Lite mer ’rubriker’ och bättre förklaringar till, och istället för, ’KLICKLÄNK’ vore inte fel.

   Det du vill få fram kan bli betydligt mer pedagogiskt, kanske. Om det är det du vill förståss? Det kanske ska vara förvirrande och kaotiskt?

   Det är ju en idéströmning det också.

   Sköt om dig och fortsätt ha kul.

 2. Nisse!
  Jag beundrar ditt tålamod och din förmåga!! Hm..
  Hörru! ska du vara utan lunchdosen? Är det värt det?
  Du har köpt en ny dator, din galenpanna? Kul kan jag tänka mig förstås :o) så in i baljan kul…Jag är inte alls avis!
  Kramar!

  • Tackar!

   :me:

   Utan både lunchdosen och middagsdosen. Nu är det bara morgondosen och till-natten-dosen som är kvar.

   Värt å värt? Jag hoppas mitt enormt starka psyke :me: ska klara det och så vill jag ju försöka vara snäll mot magen.
   Ska prata medicinering med doktorn i Göteborg nu till tisdag.

   När det gäller datorer är jag en galenpanna, sant.

   Massa kramar!

 3. GRATTIS till din nya datorn. Kul när alla sladdar har hittat sin plats och systemet snurrar som det ska.

  Nu slog det mig med förskräckelse när jag läste om din recovery skiva. En sådan äger inte jag, den är väl till för att återskapa systemet?

  När jag köpte min dator för 2, 5år sen så låg ju allt redan klart på pc: n. Tänkte inte mycket mera på det fram tills jag skulle kolla Xp skivan. Till min förvåning så fanns det ingen med. Ringde till Dell fick höra att jag bara behöver kopiera Windows på en skiva, vilket jag också gjorde. MEN- nu kommer det. När jag nu ska formatera om hårddisken (behöver göra det snart) så blir lådan ren bra så långt, men försvinner inte allt annat också jag menar alla drivrutiner så som till cd spelaren bild skärmen …? Hur gör jag, frågar hon som inte kan något om det här 🙁

  Kram Bille

  • Tackar!

   Helt rätt – kör du recovery-skivan så raderas allt. Som installerades eller skrevs eller kopierades in i datorn efter det att du körde igång.

   Normalt är det med drivrutiner för bildskärm och CD-spelare m.m. även på Recovery-skivan.

   Men du ’kopierade’ väl inte Windows XP?

   Du körde väl Dell’s ’skapa-recovery-skivor’-program?

   Kramar!

 4. 7/3-08. Kommentar på .

  GooodKvällst Nisse,

  Tack för Din goa backfeed ovan !

  Jag besvarar Dina frågor i det följande – genom att inom situationstecken ange frågan – och därefter mitt svar. Fantastiskt faktiskt – så enkelt detta blir i en iMac i vart fall. [Not: Jag tog mig friheten att korta ned mina, längre, citat då de redan står här ovan…/NGN]

  Ja du Josef. – Jo, min sjukdomshistoria är lång, tyvärr. Har du liknande erfarenhet?
  – Tja – jag har varit fysiskt sjuk p g a en svår ryggskada i mina tidiga tonår + mer eller mindre kroniskt deprimerad sedan sisådär ca 30-års ungdom fram till för ca två år sedan. Tack vare detta så är jag i dags dato så kärnfrisk som jag är. Skulle tro att min nuvarande biologiska ålder är minst 10 år yngre i dags dato – än vad mina födelsedata skriver.

  Nu har jag studerat dina länkar och texter som du rekommenderar. Det blev för mycket – för mig… Du behöver jobba med läsbarhet. Lite mer struktur så det blir lite mer lättfattligt – vad det är du egentligen vill ha sagt – vore inte fel heller.
  – Jag vill inte ha sagt NÅGONTING annat än TÄNK SJÄLVSTÄNDIGT ! = icke MainStreamat – och så mycket som möjligt såväl som så ofta som möjligt !

  Jag orkade inte läsa på din ’hemsida’. Den är i princip oläslig.
  – Jag gratulerar – för det kan jag inte själv heller, faktiskt… Däremot LekAnde skriva och redigera där går finfint för mig…

  Din blogglänk: ’framtiden-baktiden-nuet’ var väl lite mer läsriktigt, men bara lite. Och jag tappade tråden, och intresset, någon stans i början.
  – Grattis igen – för det pekar på att Dina vanliga tankar = Dina MainStreamade tankar = Dina personliga förut fattade meningar fick en ”knäck”. Försök igen – men läs inte så mycket åt gången – blir mitt tips. Om varför kan Du måhända söka lite av förklaringen till på http://www.rah.nu

  Och jag är inte alls 100% säker på att ’skolmedicinen’ har lösningen, för mig. Jag har helt enkelt inte obegränsade ekonomiska resurser och måste först och främst förlita mig till det system som vi har, här i Sverige, också. Det är ju egentligen ett alternativ, det med.
  – Javisst är det så, men… T ex att använda Donat Mg http://www.donatmg.net/en dagligdags i dosen ca 6 dl/dag kostar ca 10 kr/dag. Dock – den kostnaden är inte reell – enär behovet för s k skräpmat avtar högst avsevärt – enligt mina egna gjorda erfarenheter under ca 10 år. Om skolmedicin är mitt stående tips till alla. LÄS för faen biverkningslistan på FASS – innan Du använder av läkare recepterade mediciner. Ifall Du ändå ser Dig tvungen att använda sådant – så försök i så fall att åtminstonde HALVERA doserna. I kombination med Donat Mg räcker kan det räcka med med mindre än 1/4-del av de ordinerade doserna – för att full effekt skall erhållas.

  Ska nu kommentera lite av den text du hänvisar till,…
  – Javisst – jag håller i stort med Dig om ALLT det här – utom att INTE-kommandot hos människors hjärnDatorer MÅSTE ses som just ett KOMMANDO – i mitt mer än 66-årade livsperspektiv sett i vart fall.

  Och du, Josef, Vad är tanken med att ersätta alla ”v” med ”w”?
  – Det är för att min personliga hjärnDator = mitt logiska intellekt = vänsterhalvan – inte skall få chansen att utesluta mig själv i det jag tänker, babblar och ordbajsar om i skriven text.

  Och att det står ”KLICKLÄNK”, överallt, …
  – Tack för tipset – som jag tagit till mig. Nu står det bara LÄNK. I övrigt ingen förändring.

  Det kanske ska vara förvirrande och kaotiskt? Det är ju en idéströmning det också.
  – Mitt i prick skulle jag vilja säga – för det är detsamma som att det MainStreamade blir mer eller mindre omöjligt att oreseserverat fortsätta med. Visste Du att japaner åker till Italien för att just lära sig om kaos = då funkar inte vänsterHjärnDatorHalvan så bara eller inte alls. Det medför i sig att höger hjärnDator får vara med och leka också = den kreativa delen av wår intellektuella förmåga.

  Sköt om dig och fortsätt ha kul.
  – Detsamma till Dig – och igen – taaack för Din goa backfeed på min kommentar ovan !

  Ha det… 🙂 /önskar folkhälso-vännen Josef

  • Är lite nyfiken på vad du egentligen vill uppnå? Att skriva: ’GooodKvällst’, i ställer för ’God kväll’ som är mer läsbart. Din formulering ger mig närmast ett barnsligt intryck, är det meningen?

   Du skriver ’goa backfeed’, menar du verkligen det? Eller är det bara ett slentrianartat uttryck?

   Du skriver: ’Jag vill inte ha sagt NÅGONTING annat än TÄNK SJÄLVSTÄNDIGT ! = icke MainStreamat – och så mycket som möjligt såväl som så ofta som möjligt !
   Av vilken anledning skriver du då så mycket och hänvisar till att det ska läsas?

   Av vilken anledning hänvisar du personer som du vill ’upplysa’ till en obegriplig och svårläst hemsida? Det får motsatt effekt, vill jag påstå. Jag har en känsla av att det kan bli svårt att ta dig på allvar.

   Och om nu mina: ’vanliga tankar = Dina MainStreamade tankar = Dina personliga förut fattade meningar fick en ”knäck”’, vad skulle då locka mig tillbaka? Nyfikenhet? På vad? Nä, där är det kört för min del, ett försök räckte.
   Jag är inte en ’sökare’ i de filosofiska tankarna om mänskligt beteende och dessas tillkortakommande. Jag är mer intresserad av ’nu’.

   Jag kan inte se på vilket sätt jag skulle bli klokare av att läsa länken till ’rah’ som du hänvisar till? Mitt intresse är inte att krångla till verkligheten – jag vill i så fall förenkla den. För mig räcker: ”Må Bra!”.

   Dina livsmedelsråd:
   Jag dricker mineralvatten bl.a. Och jag håller på att lägga om mina matvanor då jag märkt att jag mår betydligt bättre av att äta mindre ’skräpmat’, halvfabrikat och kolhydratspäckade livsmedel.
   Och den kostomläggning har gjort att jag mår mycket bättre.

   Dina läkemedelsråd:
   Mitt mål med läkemedel är att inte ta dem alls. Jag arbetar med alternativa metoder för att hålla mängd läkemedel nere och jag har nu halverat mitt intag. Men det är jobbigt. Jag uttrycker det så här: ”Jag har mer besvär (värk mm) men jag mår bättre.”

   Sedan är var och en av oss unika personer med unika liv och erfarenheter. Du hänvisar till ’självständigt tänkande’. Då är det nog inte så värst smart att komma med pekpinnar, eller?

   Din ’INTE’-teori:
   Håller fortfarande inte med dig om att den mänskliga hjärnan är att likna vid en dator eller ’hjärnDator’ som du skriver. Och ’INTE’ är dessutom väldigt kulturellt och nationellt. Uppfattas olika beroende på vart i världen du befinner dig.

   Att ’INTE’-teorin skulle var den mesta ingången till den mänskliga hjärna bedömer jag som befängt, sorry. Min alldeles egna uppfattning. Självständigt tänkande och reflekterande, ser du.
   Hjärnan är inte kommandostyrd. Däremot har vi, alla, väldigt svårt för att begripa hjärnans fulla potential.

   Detta med t.ex. ”v” i stället för ”w”; att det skulle ha å göra med att du är ’tvungen’ att göra så för att inte utesluta dig själv? Har du verkligen tänkt till där?

   Om det är så enkelt att det handlar om att sätta en personlig ’signatur’, i det du skriver, ordbajsar om, så kan du ju i så fall göra det på ett mer stilistiskt sätt, så du uppfattas som logisk.

   Det enda vettiga med kaosteorin, som jag ser det, är följande: ”Är det ordning – åtestår kaos. Är det kaos – återstår ordning.” Och av den anledningen är det klokast att hålla ett litet jämt kaos.

   Sköt om dig.

 5. GooodDag Nisse – och Taaack för Dina kommentarer !

  Dina uttryckta meningar ovan inom situationstecken i det följande.

  ”Är lite nyfiken på vad du egentligen vill uppnå? Att skriva: ’GooodKvällst’, i ställer för ’God kväll’ som är mer läsbart. Din formulering ger mig närmast ett barnsligt intryck, är det meningen?”

  Javisst – därför att det naiva = det enkla – för att inte säga åt hållet både förnuftiga och intelligenta – i mitt perspektiv sett i vart fall.

  ”Du skriver ’goa backfeed’, menar du verkligen det? Eller är det bara ett slentrianartat uttryck?”

  Neeej – det är inget jag slentrianmässigt släpper ifrån mig numera – utan precis tvärtom – noga noga övervägt. Du har vaket reagerat – och det är det som är ägget = det goa i det hela – i mitt perspektiv sett.

  ”Du skriver: ’Jag vill inte ha sagt NÅGONTING annat än TÄNK SJÄLVSTÄNDIGT ! = icke MainStreamat – och så mycket som möjligt såväl som så ofta som möjligt !’ Av vilken anlednings skriver du då så mycket och hänvisar till att det ska läsas?”

  Jag hänvisar som Princip inte alls till att någonting SKALL läsas – utan tipsar som princip om att det KAN läsas. Men visst – jag kan misslyckas med det budskapet också ibland, tyvärr tyvärr… Men det är ju mänskligt att göra både misstag såväl som fel – eller ? Sorry ifall Du har missförstått mig härvidlag.

  ”Av vilken anledning hänvisar du personer som du vill ’upplysa’ till en obegriplig och svårläst hemsida? Det får motsatt effekt, vill jag påstå. Jag har en känsla av att det kan bli svårt att ta dig på allvar.”

  Detta är ett huvudnummer av wåra MaktElitare att Wi skall ta alla ANDRA på ALLVAR – och då särskilt de mest MainStreamade av ALLA = MaktElitens så kallade expertspecialister = skolvetenskapens skolvetenSkapare. Gott för mig att höra ifrån Dig ”Jag har en känsla av att det kan bli svårt att ta dig på allvar” = att Du i vart fall uppfattar mig som ICKE expertspecialist. Tackar tackar…

  ”Och om nu mina: ’vanliga tankar = Dina MainStreamade tankar = Dina personliga förut fattade meningar fick en ”knäck”’, vad skulle då locka mig tillbaka? Nyfikenhet? På vad? Nä, där är det kört för min del, ett försök räckte. Jag är inte en ’sökare’ i de filosofiska tankarna om mänskligt beteende och dessas tillkortakommande. Jag är mer intresserad av ’nu’.”

  Tja – då är Du verkligen att gratulera – i mitt perspektiv sett i vart fall.

  ”Jag kan inte se på vilket sätt jag skulle bli klokare av att läsa länken till ’rah’ som du hänvisar till? Mitt intresse är inte att krångla till verkligheten – jag vill i så fall förenkla den. För mig räcker: ”Må Bra!”.”

  Grattis till det också – men personligen föredrar jag att ”må” – utan värderande adjektiv före eller efter ”må”.

  ”Dina livsmedelsråd: Jag dricker mineralvatten bl.a. Och jag håller på att lägga om mina matvanor då jag märkt att jag mår betydligt bättre av att äta mindre ’skräpmat’, halvfabrikat och kolhydratspäckade livsmedel. Och den kostomläggning har gjort att jag mår mycket bättre.”

  Grattis !

  ”Dina läkemedelsråd: Mitt mål med läkemedel är att inte ta dem alls. Jag arbetar med alternativa metoder för att hålla mängd läkemedel nere och jag har nu halverat mitt intag. Men det är jobbigt. Jag uttrycker det så här: ”Jag har mer besvär (värk mm) men jag mår bättre.”

  Grattis !

  ”Sedan är var och en av oss unika personer med unika liv och erfarenheter. Du hänvisar till ’självständigt tänkande’. Då är det nog inte så värst smart att komma med pekpinnar, eller?”

  Sorry – ifall Du missförstått mig så – eller för att jag har gjort misstaget att skriva så att det kunde uppfattas som pekpinnar.

  ”Din ’INTE’-teori: Håller fortfarande inte med dig om att den mänskliga hjärnan är att likna vid en dator eller ’hjärnDator’ som du skriver. Och ’INTE’ är dessutom väldigt kulturellt och nationellt. Uppfattas olika beroende på vart i världen du befinner dig. Att ’INTE’-teorin skulle var den mesta ingången till den mänskliga hjärna bedömer jag som befängt, sorry. Min alldeles egna uppfattning. Självständigt tänkande och reflekterande, ser du. Hjärnan är inte kommandostyrd. Däremot har vi, alla, väldigt svårt för att begripa hjärnans fulla potential.”

  Det som är teori för Dig avseende INTE-kommandot – är VERKLIGHET för mig – baserad på mina egna gjorda erfarenheter under mer än 66 levnadsår. Men det är helt OK för mig att Du ser min verklighet som teori – för det är till 100 % Ditt eget bord = inte alls mitt bord – och ingen annans bord heller för den delen – i mitt perspektiv sett.

  ”Detta med t.ex. ”v” i stället för ”w”; att det skulle ha å göra med att du är ’tvungen’ att göra så för att inte utesluta dig själv? Har du verkligen tänkt till där?”

  Javisst – verkligen ! Dock – jag är ej TVUNGEN att göra det – men jag finner NÖJE i att göra det – tills vidare i vart fall !

  ”Om det är så enkelt att det handlar om att sätta en personlig ’signatur’, i det du skriver, ordbajsar om, så kan du ju i så fall göra det på ett mer stilistiskt sätt, så du uppfattas som logisk.”

  Javisst – det är ett sätt att uppfatta det på. Dock – logik = vänster hjärnHalva. Detsamma som att BakTid = FramTid – och det är jag urless på för närvarande, faktiskt… Tills vidare föredrar jag personligen att TILLÅTA min personliga höger hjärnHalva att mera och mera komma till tals i mitt personliga liv – som ju måhända är ändligt – vad vet jag. Statistiskt så har jag bara ca 15 år kvar att andas, kanske… Så i mitt perspektiv sett så är det verkligen ”hög tid” för det.

  ”Det enda vettiga med kaosteorin, som jag ser det, är följande: ”Är det ordning – åtestår kaos. Är det kaos – återstår ordning.” Och av den anledningen är det klokast att hålla ett litet jämt kaos.”

  Javisst – det kan vara ett mycket gott förhållningssätt för inte så få av vanligt folk, kanske…

  Taaack för Dialogen ifrån win-win-vännen Josef

 6. PS. Din fråga ovan: ”Så det ‘vanliga’ är ‘fel’? Är det så jag ska uppfatta din ‘idé’ om det mänskliga tänkandet.”

  Nej – det är ej fel och ej heller rätt – utan det är helt enkelt enbart vad det är = någonting som det står var och en fritt att tolka som vilket som – ingenting annat i mitt perspektiv sett i vart fall. DS.

  • Hej Josef!

   Lustigt, när jag skrev: ”Då är vi två…” så tänkte jag faktiskt att vi är nog tre och då hade jag dig i tankarna. Men då tänkte jag att det begriper du nog själv. Det behöver jag inte påpeka.

   Kikade på din hemsida. Ser mycket bättre ut nu.

   Sköt om dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *