Tisdag, vilken som helst.

Besvärsläget
Inte alls fel. Speciellt med tanke på att jag igår började halvera min medicinering. Tog bort mittendoserna och behåller morgon och till natten. Måste ju testa om alla Copingstrategier (KBT) har effekt, ju?

Taktil Massage
Idag var den mer givande än de förra gångerna (2st). Jag njöt verkligen. Hoppas det har önskvärd effekt. Att få de inre svårkontrollerade spänningarna att bli mer kontrollerbara. Och att min inställning till den här kroppen kan förändras – huvudmålet: Att acceptera den.

Datorjakt
Jag har väckt en ond ande som slumrat. Den som vill ha en ny, tyst och bättre dator.
För att stilla den anden eller möjligtvis nära den, var jag till köpcentrumet Överby och spanade runt lite.
Fastnade för en Packard Bell IMEDIA W1607 (den var inte lätt att hitta på www.PackardBell.se, det är en ’gammal’ modell. En 06-07:a ). Den har de prestanda och funktioner jag vill ha.

Kontakter på baksidan

A PS/2 Mouse port. B PS/2 Keyboard port. C VGA port. D eSATA port. E IEEE 1394 port (FireWire). F USB port 1. G USB port 2. H RJ45 LAN. I USB port 3. J USB port 4. K Audio Line in. L Audio Line out. M Stereo Mic in. N Rear Speakers out. O Center/Subwoofer Speaker out. P Side Speakers out.

Nu ska jag kolla på nätet om det går att få den betydligt billigare än SIBA’s 7490 SEK.

Det gick ju ganska snabbt. SIBA var billigast: Och jag var till vår lokala SIBA-butik och utsatte mig för en proffslismare, en försäljare.
Fick följande prisförslag: 10969 SEK.
Då ingår:
Dator: Packard Bell imedia W1607 (7490 SEK)
’Kontorsprogram’: MS Office 07 Home (1190 SEK)
Bildskärm: LG 19″ TFT L194WS-SF (1690 SEK)
Antivirus (bl.a.): Norton 360 (599 SEK)

Datorn var ju ’billigast’ på SIBA. Då får vi se om det kan göras något på de andra grejorna jag ’vill’ ha:
MS Office 07 Home: [Amentio]: (OEM) 885 SEK inkl frakt.
LG 19″ TFT L194WS-SF: Gick inte att hitta något lägre.
Norton 360: Gick inte att hitta något lägre.

Det skulle alltså gå att pressa totalpriset till: 10764 SEK (205 SEK lägre, nästan inte värt besväret.). Om jag nu envetet vill ha just det där. Dessutom är den Office versionen en s.k. OEM-licens. Ingen dokumentation eller support ingår. Det gör det i SIBA’s erbjudande: ’Fri telefonsupport Microsoft 08-7520292)

Det som gör att jag är vankelmodig, förutom priset, är att det är just Operativsystemet VISTA. Först s.k. servicepacken är inte släppt än. När det släppte första servicepacken för Win XP så var där med ca 24000 bugfixar.

Så att räkna med att VISTA funkar klockrent, med de applikationer jag har och vill ha installerade, är tveksamt. Abret är dock att jag vill ju ha en processor med 4 kärnor. Och det fixar inte XP. Om vi nu håller oss till Microsoft så är det bara VISTA och Windows Server som klarar det.

Sex & Bajs
Konstig rubrik kan man ju tycka. Den kommer sig av att jag satt i bilen och lyssnade på bilradion, någon kanal. En av det där klämkäcka radiopratarna klämmer då ur sig att det vore mer eller mindre vansinnigt eller möjligtvis otroligt intressant att få veta mer om kändisars bajsande?

Detta var samband med en diskussion om offentliga toalettbesök i allmänhet och jobbigheter i samband med dessa i synnerhet.

Men, ärligt, finns det människor som vill veta hur kändisar bajsar? För att de gör det är väl åtminstone för mig väldigt självklart.

Och att folk med kändisnoja är intresserade av kändisars sexliv är ju liksom allmänt känt. Men handlar det inte då mer om med vem och om det sker över huvudet taget. Är det vanligt att de ställer sig frågan hur har du X-kändis sex?

Man kan ju ställa frågor typ:
”Hur är ditt sexliv med Y?” Och då kan X svara: ”Bra, jag klagar inte.”
Det är ju ganska OK, eller hur. Visserligen ett gränsfall…

Men frågor typ:
”När ni håller på å knullar (pippar / älskar / gängar / sexar, etc), stönar du högt då?”
”Under förspelet ligger ni och onanerar åt varandra då?”
”Får ni orgasm samtidigt?”
etc…
Är väl egentligen väldigt tveksamt om denna typ av frågor har ett allmänvärde, ur det här perspektivet. Med det finns väl s.k. forum för detta…

Det jag vill komma fram till är att de med kändisnoja och som då skulle vara intresserade av kändisars bajsande rimligtvis i så fall borde ställa frågor typ:
”När du bajsar sitter du då långt bak på toasisten eller långt fram?”
”Är din bajs lös, lagom eller hård?”
”När du bajsat och torkar dig, tittar du då på papperet, hur bajset ser ut?”
”Innan du spolar ned bajset tittar du på det då?”
etc…

Ja, jösses! Otroligt intressant, eller hur?

Som sagt, det finns säkert ett forum för detta också…


Andra Bloggar om: , , , ,


2 svar på ”Tisdag, vilken som helst.

 1. Jag har gjort mej lite bekant med Vista genom dotterns och gubbens datorer som jag ibland pysslar lite med. Min åsikt om Vista är att den kanske aldrig borde ha släppts ut på marknaden, åtminstone inte bland vanliga hemanvändare. Tungrott och långsamt. Jag kommer att klänga mej kvar vid min gamla dator med XP så länge den är villig att fungera ens lite och så väntar jag på att Microsoft kommer ut med något lite mera användarvänligt OS.

  Kramis

  • Hm…, jo, jag har ju mina betänkligheter…
   … men så är det då detta med 4-kärnig processor.

   Så det är av den anledningen jag står i begrepp att investera i en ny dator medan den ’gamla’ (03) fungerar.

   Det tar ju en hel del tid, i alla fall för mig, att göra i ordning en ny dator så att den får den funktionalitet (program installerade) som jag vill ha.

   Det som oftast segar Windows OS är deras förkärlek för ’gränssnittet’. Det ska vara halvgenomskinligt och allt ska tona in och ut, för att nämna bara ett par ’funktioner’ som gör datorn slö.

   Så var det med XP i jämförelse med 2000 (W2K). Men ’satte’ man XP till att köra ’2000’-utseende så fick det dramatiska positiva effekter.

   Sedan är Microsoft dåliga på att upplysa om smart mängd s.k. RAM-minne. XP t.ex. trivs inte alls med mindre än 1Gb RAM-minne. Inofficiell rekommendation är 2Gb.

   Samma med VISTA. Allt under 2Gb gör datorn slö. För det mesta märker inte vanliga användare att operativsystemet använder hårddisken som utökat s.k. RAM-minne då processorhastigeheterna och hårddiskarna har förbättrats avsevärt.

   Men använder du din dator till att verkligen köra flera program (applikationer) samtidigt. Eller utnyttjar processorns möjlighet till s.k. flertrådighet (paralella s.k. operationer). Ja, då märks det att man har för lite i RAM.

   Många spel har den egenheten att kräva dylika dumheter av datorn. :me:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *