Tisdag med huvudvärk

Besvärsläget
Känns stelt och något ökad värk. Min tinnitus har ett extra ’påslag’. Och så har jag huvudvärk.

Tvätt
Det verkar inte gå en dag utan ’extrauppgifter’? Idag är det tvätt i bostadsrättsföreningens tvättstuga. En tvättmaskin, av två, är paj. Den luktar bränt? Enligt en påklistrad handskriven lapp. Men den andra var en ny en. Med digital display som visar hur mycket det är kvar på aktuellt tvättprogram. Det är bra.

Som tur är har vi inte mycket tvätt. Vi (jag) tvättar oftare numer för att det ska bli lättare. Så nu blev det bara två tvättmaskiner med mest handdukar. Väntar nu (10:31) på att det sista torktumlandet ska bli klart.

Stresshanteringsutbildningen
Det var sista riktiga gången idag. Det är en avstämingsgång kvar. Den 1 april. Då ska vi väl visa vad vi lärt oss?
Idag var det nog en sammanfattning – tror jag – över vad vi gått igenom under de föregående sex gångerna. Det blev lite förvirrat eftersom bara den ene av två kursledare var där. Och så tror jag att hon som var där rörde ihop oss med en annan grupp. Hon påstod att vi hade gått igenom saker som då i alla fall för mig var helt främmande. Och sedan hänvisade hon till figurer och overheadbilder med information på som hon inte hade men vi hade ju sett dem en gång så vi antogs veta vad det vad som avsågs. Det var också lite förvirrande.

Men det var en bra genomgång.

Teknik
Nu börjar det bli lite svettigt. Eller i alla fall väldigt, ja, pinsamt, eller nåt? Det där företaget (Proinet+O&K), som ska sköta de s.k. serverhårddiskar (hårdvaran) som den här bloggen just nu snurrar (finns) på. De ger ingen information, om det s.k. driftsläget. Och sedan i torsdags har jag inte fått tillgång till mina s.k. data. Jag kommer inte åt att t.ex. kopiera eller ändra i t.ex. s.k. HTML-filer som hyser information om min hemsida.

Jäkligt irriterande.

Jag har skrivit ett antal, mer eller mindre, behärskat irriterade e-postmeddelande till deras support. Inte ett livstecken tillbaka – riktigt dåligt!

Och inte har mina e-postadresser kommit igång heller – också riktigt dåligt.

Nu har jag börjat diskutera med ett annat s.k. WebbHotell. Som verkar ha lite mer säkerhetsmedvetande och kompetens. Men det blir mer än dubbelt så mycket pengar. Och det är ju tråkigt. Pengar är ju liksom inte det jag har mest av. Men sådant här tär hårt på min av värkstress överansträngda nervtrådar. Så det är säkert värt pengarna. Blivande WebbHotell blir sannolikt Oderland.


Andra Bloggar om: , , ,


5 svar på ”Tisdag med huvudvärk

 1. Hej Nisse!
  Hoppas stresshantering ger dig ”nåt” i alla fall. Jag skulle önska att komma till smärtenheten och min vc dr har ju föreslagit det tidigare men jag får nog påminna.
  Väntar på remiss till NUS för SEP o MEP och under tiden jobbar jag och försöker hitta en meningsfull vardagstillvaro.Idag var det underbart vinterväder på min skoterledspromenad och jag mötte endast en skoter trots att det är skollov just nu i två dagar. Jag har rätt gott lokalsinne men idag gick jag ”bakvägen” och de där vägarna går man bara några gånger/år så då uppstod det en del funderingar – var befinner jag mig??? ska jag gå där eller där?? det är ett litet spindelnät av vägar på en stor öppen inomskärsyta. Nå jag fick backa och tänka om men hem kom jag och det tog 43 min att färdas runt på min väg.
  Frisk luft och fritt spelrum för diverse tankar. Tror jag har rätt Bloggadress nu tack för påminnelsen jag ”bryr mig” inte om sånt så mycket dvs jag lägger det inte på minnet utan har andra saker jag fokuserar på. Idag hände en rolig sak på jobbet min arb.kompis på samma plan, Per – som är gammal sjöbuse – kom med lite ”sjöspråk” till mig och jag berättade om min bloggkompis som jag just hade haft den här diskussionen med så jag sa att nu kan jag stajla med nya uttryck.
  Nej nu ska jag efter flera nätter med dålig sömn försöka sova lite längre ”natt” jag känner att jag inte fungerar- jag har försökt trappa ner på Imovane men det gick inte så bra kanske är jag inte uthållig nog jag vet ju att det handlar om abstinenes osv. MEN jag ska ju fungera oxå!!! Vad tror du om min EMG undersökning ska jag vara orolig?? eller finna det normalt efter kända defekter??
  Ha det och hoppas tjejerna ”ser” dina städinsatser och att det ger glädje för er båda i fler dar.. dvs att dom inte ”röjer loss” så du får det etter värre imorgon.
  Skötomdigkramar
  Nonna i Norr

  • Hejsan!
   Stresshanteringen ger mig väldigt mycket. Lite jobbigt bara att hela tiden anstränga sig så jag får ut ’guldkornen’.

   Att få genomföra samma stresshanteringsutbildning anpassad för de som har kronisk värk skulle ge så mycket mer. Finns det någon sådan i denna landsända ska jag definitivt anmäla mig som intressent.

   Så, har du möjlighet så ska du absolut ta den. Det finns inget att förlora på det, bara vinster :me:

   SEP = Somatosensory Evoked Potential (somatosensoriska reaktionspotentialer)
   MEP = Motor-Evoked-Potential (undersökning av övre motorneuronfunktionen)
   [be mig inte enkelt förklara de där undersökningarna, Nonna kanske vet mer?]

   Investera i en liten enkel handburen GPS-navigator. Jag har en sådan. :me:

   Att få fixat till sömnen är en grundläggande prioritering. Och jag förstår ditt tänk att slippa en medicinerad sömn. Alternativet är nog i så fall s.k. dagmedicinering, mot de värsta besvären och så får sömnen bli återhämtningsperioden.

   Om jag förstått det rätt gör du lite tvärtom, eller? Ingen eller minimal dagmedicinering och så får Imovane fixa nattsömnen – och på så vis får du en relativt överkomlig besvärsnivå dagtid. Och det är ju såklart risk för magproblem.

   Om inte Imovane ger några ’besvär’ i övrigt så kanske det är lika bra att hålla sig till det?

   EMG = ElektroMyoGrafi (registrerar den elektriska aktiviteten i muskler)
   Nonna, när det gäller detta med ditt ’EMG’ så behöver jag nog uppdateras. Jag har något svagt minne av att det har dryftats men jag kommer inte ihåg vad och var?

   Jodå, det blev ’husesyn’ så min städinsats blev väl godkänd. Jag hörde då inget annorlunda.

   Massa kramar!

   Nisse i VästSverige

 2. Man hittade följande : det finns påverkan av äldre datum motsvarande fjärde och femte lumbalnerv och första sakralnerv vä sida och femte och första på höger sida.
  Dessutom en en gammal förändring motsv C7 vänster arm.
  Idag blir det resa söderöver mot Luleå och FTV för makens del och shoppingvården för min del, tänkte försöka fynda en stegräknare någonstans.
  Kram S

  • EMG-undersökningen visade ju inte på något nytt. Egentligen. Det påvisade egentligen ’endast’ att de besvär du har kommer från direkt nervpåverkan.

   Min bedömning är att du kan finna den normal efter kända defekter.

   ”femte och första på höger sida”. Är det S5 och S1 eller L5 och S1?

   Handla: ’stegräknare’ och handGPS? Kanske? :me:

   Kramar!

 3. L5 S1 tolkar jag ju det som och det stämmer ju med verkligheten och jag kände att den bekräftar bara vad jag känner och det är ju i.o.f.s skönt ifall nån får för sig att jag fabulerar – man vet ju inte det finns ju dom som är avundsjuka för att man får gå hem efter 3t20min när man jobbar. Avundsjuka på vad?? jag brukar fråga om dom vill byta!!
  Det blev stegräknare, nån GPS behöver jag inte här hemma, det blir bara förvirrande ibland med allt det vita men jag känner ju igen husen jag ser, så det är ingen fara. När man går åt samma håll på isen ( precis som när man färdas med båt ) så lär man sig känna igen omgivningen från det hållet. När man sen far en annan väg så blir det lite annorlunda och man kan få fundera var man befinner sig. Fast man kört med båten i skärgårn hela sommaren och sen kommer samma sträcka med skotern på vintern så blir allt mycket annorlunda. Det beror ju på vegetationen och att man inte ser stranden på samma sätt under snön. Efter 20 år i byn känns det lite fånigt att plötsligt inte hitta som om man håller på att tappa minnesmark men det är ju inte så än gudskelov. Min icke biologiska mamma fick ju Alzheimers så det har vi haft i familjen och det var fruktansvärt.
  Nu ska vi räkna steg och se vad det leder till man kan mäta sträckan man går och kcal förbrukningen oxå det blir spännande värre.
  Tack för svaret!
  Klart slut – over and out Sköt om sig
  Kram Nonna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *