Lugn Lördag

Idag har det varit lugnt.

Hade visserligen en hel del känningar i kroppen efter gårdagen. Men de släppte efter en promenad och avslappning. Och lugna puckar i största allmänhet 🙂

Större delen av dagen har jag och hustrun utrett vilken s.k. webtjänst som är bäst när det gäller att skapa fotoböcker med digitala bilder som förlaga.

Efter en hel del sökande och testande så stod det mellan CeWe och ColorMailer. ExtraFilm åkte ur på ett tidigt stadium av två anledningar;
1. Den ActiveX-kontroll som skulle installeras ansågs så skum av både min anti-virusprogramvara och av Intrnet Explorer så det gick helt enkelt inte att installera den – tvärstopp.
2. Deras s.k. layoutverktyg var en webbapplikation vilket innebär att man först måste ladda upp alla bilder man vill ha in i fotoboken till deras server.

Än så länge leder ColorMailer lite mest beroende på ett lite snabbare gränssnitt och att layoutval är flexiblare och den s.k. autoload-funktionen (ladda in alla valda bilder och skapa ett förslag) var mer flexibel jämfört med CeWe som var mer statisk. Man fick först antingen för respektive sida välja layout eller så ha ett utseende för varannan sida och ett för de andra eller så en enhetlig layout för samtliga sidor.

Beskärningsverktyg saknas i CeWe där ska man istället böka med att liksom först knôka ihop bilden och sedan flytta den i redigeringsrutan.

Vi får se hur det blir.

Har också pysslat lite med att försöka lära mig mer om RSS. Dels hur man får denna s.k. XML-information (annonser) till sig och dels hur man prenumerera och dels annonserar dem.

4 svar på ”Lugn Lördag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *