Hostig – Fredag

Hosta
Sov uruselt, första delen av natten. Bättre på sista halvan. Den här hostan håller på att ta kål på mig.

Kollade upphostningarna på morgonen, gula. Det betyder var. Det i sin tur betyder, sannolikt, lunginflammation.

Ringde vårdcentralen och fick en tid kl 10:30.
Kl 12:00 kom jag därifrån med en flaska Mollipect och med ett plåster i armvecket, efter ett nålstick. De tog ett ’infektionsprov’. De hittade ingen infektionssignal i mitt blod. Så de gula upphostade slemklumparna ’var någonting annat som lufrörsslemhinnan lämtat ifrån sig’ fick jag veta. Jag är skeptisk jag. Nåväl, nu ska här drickas Mollipect till natten som kommer.

Katten
Låg och försökte njuta lite av att inte hosta, tidigt på morgonen, då hör jag hur katten spyr, givetvis. Det var ju bara att masa sig upp och ta vara på det. Mysigt uppvakande på morgonen.

Vi försöker få den där katten att hämta bollar som vi kastar. Det är nära nu. Han kommer med bollen men släpper den oftast en bit innan han kommer fram (0,5-2m) och så kommer han sedan fram och titter på handen man håller fram och så ser han sådär fundersam och undrande ut: ”Jaha och var är bollen då?”

Besvärsläget
Om vi bortser från värkande revben på höger ryggsida, enveten hosta (som stör nattsömnen) och en förkylning som vägrar släppa så får väl besvärsläget anses som gott.
Jag verkar ligga rätt i läkemedelsnivån. Det är bara när jag gör något ’ansträngande’, typ; hosta, hämta tidningen, gå till bilen, ta en promenad etc, som besvären ökar. Främst är det en kroppströtthet. Sedan spända muskler, främst i nacken och övre delen av ryggen. Och värk i armarna. Sedan har ju en enveten tinnitus också men den har jag haft så länge nu så den är jag nästan van vid? Sedan kommer värken i armarna och en slags kraftlöshet. Och så hugger det till lite var stans emellanåt. Väntar intensivt nu på att få en kallelse till IFK-kliniken i GBG och få träffa den doktor som opererade min nacke.

Politik
Måste skriva några ord om vår blivande s.k. arena, här i Vänersborg. Det är ett väldigt skriveri om den i lokalblaskan och kommunen lägger krut på radioannonser för att överyga kommuninnevånarna om deras kloka beslut. Det blir säkert bra och kommer säker att lyfta idtrotten och kanske också kommunen som helhet.
Men jag förstår inte av vilken anledning det ska betalas av skattemedel? De sporterna som ska nyttja de där lokalerna är ofta intressanta ur ett företagsperspektiv. Företagen i regionen är ofta med och sponsrar med annonser och ibland s.k. köp av spelare.
Vad är det om hindrar att själva bygget finansieras av sponsorer (företag)? Om det nu är så jävla bra och viktigt? Om det nu är en så bra och trygg investering så är det väl en guldgruva för privata investerare?
Jag begriper inte anledningen till att kommunen ska betala 150 miljoner för det där bygget. Att sedan Länsförsäkringar går in som huvudsponsor med en massa miljoner ser jag mer som ett tecken på att de tagit in alldeles för höga premier.
Sedan blir jag evigt trött på verklighetsfrånvända proffstyckare som menar att idrotten är en positiv danare av ungdomspersonligheter. Jag undrar jag. Vad har de för föredömmen bland ledarna? Var lär de sig snusa? Dricka öl?
Och så alla dessa skador. Undrar hur det skulle se ut om vi inom svensk idrott hade ett verkligt producentansvar. Alla ungdomar som skadas i idrottsutövandet får hälso- sjukvård och rehabilitering betald av aktuellt idrottsförbund så länge det behövs. Alltså t.o.m. under resten av ens liv. Inte endast så länge man är ungdom.

Jag skulle vilja veta: Hur många söndriga f.d.; bandyspelare, hockeyspelare, fotbollsspelare, innebandyspelare, handbollsspelare, gymnaster, cyklister, etc. vi har i vår region? Och vad kostar dessa vår hälso- och sjukvård?

Bloggutveckling
Har försökt fixa till ett fel här på bloggen. Det uppstår när man ska kommentera. Då visades en flagga, nedanför där man kan skriva sin kommentar. Min tanke var att flaggan för den som tänkt kommentera skulle visas. Men i stället visades flaggan för den som sist kommenterat. Nu har jag stängt av den lilla kuligheten. Jag får den inte att fungera tillfredställande. Jag fick den att fungera, en gång, då visades den Finska flaggan, för mig? Undrar om Gunveig har varit inne här och hackat?

5 svar på ”Hostig – Fredag

 1. Nisse!
  Är det någon som hackar dina flaggor? :o) Det var det värsta jag någonsin har hört!(jag var inne och grejade lite men lova att inte säga det till någon att jag blivit sån..!)

  Jag tycker det är roligt att läsa hela din blogg, alltså om ditt liv och dina intressen på ett sammanhängande sätt. Mer ”holistiskt”. Du förstå ja?
  Jäkla hosta till att inte ge sig.. Mollipect? Du kan lika gärna ta en congac! Nåja hoppas det hjälper, men det räcker väl med en revbensmuskel, eller hur? Det finns något som heter Coccilana Etyfin som har effekt på hosta. Dock ej så bra vid gallbesvär eller eventuella kontraindikationer med övriga läkemedel du har. Det är kanske tur att jag inte är doktor…

  Håller med dig om att rika idrottsklubbar borde ta mer ansvar för sina skadade adepter. Det är nog många som råkar illa ut, och dom pressas hårdare idag eftersom det är pengar inblandade. Kanske inte på dom lägsta nivåerna men kvickt nog handlar det om pengar tycker jag det verkar som.

  Ps Har ni prövat att kasta det rosa foppatoffeln till katten och se om han kommer tillbaka med den? Han kanske går och gömmer den för att gnaga i lugn och ro sen.. :o)
  Kramar!

 2. Kristina:
  Jo det här holistiska passar mig bättre och så är det lättare att ha ”allt” samlat.

  Det är möjligt att jag gör den här bloggen till min ’hemsida’ också. Ett ’nav’. Vi får se.

  Coccilana Etyfin – har jag prövat. Och jag tror det nog är markerat på något vis i min journal, på vårdcentralen att ge inte det till den här gubben – han missbrukar det. Jag blev mer förtjust i ’kicken’ jag fick än den hostdämpande effekten. Innehåller ju etylmorfinhydroklorid

  Har lagt ned de rosa foppatofflorna på golvet – nu är de helt ointressanta?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *