Seg Torsdag

Förkylning
Natten var förfärlig. Hostan slutade väl ca 03:00. Jag vet inte vad Noskapin gjorde med min kropp men det verkade som om slemhinnorna blev torrare och ännu mer irriterade?

Vad säger fass? ”Noskapin ACO dämpar hostreflexen genom påverkan på hostcentrum i hjärnan utan att påverka hjärnans funktion i övrigt.” Ska man tro på det där? Full effekt nås efter 1 timma. Och den s.k. halveringstiden är ca 2 timmar. Är det räknat från när man tar läkemedlet eller från det att full effekt uppnåtts? Om det är från intaget räknat så har ju läkemedlet endast effekt inom en timma? Efter en timma. Så tar jag dem nu 21:30 så kommer effekten 22:30 och varar till 23:30. Jaha? Eftersom jag nu tog dem 21:30 så får jag väl gå och lägga mig 22:30. Och hoppas på att jag somnar – inom en timma.
Äter ju en massa andra läkemedel också. De kanske tar ut varandra? Nu är dosen: T Alvedon 4x500mg, T Paraflex 4x125mg och T Brufen 4x400mg. Och så T Stesolid 5mg x2 ca 2 ggr/vecka

Generellt kan jag säga detta om den här förkylningen: Långvarig. Den började den 13-dec-2007.

Bloggutveckling
Jag tycker det är skitroligt att hänga framför datorn och försöka lösa en massa små problem. Och bloggverktyget WordPress (den här bloggen) är en guldgruva i problemlösning. Mina sjukdagar räcker inte till (orkar ju inte hur mycket som helst). Idag har jag i alla fall trixat lite mer med små flaggor som visar från vilket land de kommer som kommenterar. Och så har jag ändrat så att det visas en liten pyttebild (den ska föreställa mig) när det är jag som kommenterat. Sedan har jag kämpat med en s.k. SPAM-stoppare. Via en s.k. CAPTCHA-kontroll. En bild med tecken visas och så ska man skriva dem i ett textfält. Allt funkar fint. Det jag inte får till det med är att det som man skrivit, i kommenterarutan, försvinner om man nu skulle råka skriva fel kontrollkod. Är i kontakt med programmeraren (raz) om hur vi ska kunna lösa det där. Borde räcka med en s.k. popupruta som varnar. Jag har ändrat lite på vänster s.k. sidomeny också. Nu kan man klicka på Sidor, Kategorier och Arkiv och så ’växer’ eller ’krymper’ menyerna som visar sidor och blogginlägg.

Promenad
Idag hände det. jag vågade mig ut på en promenad. Det hände ca 10:00. Solen sken och det blåste bara lite och kylan var överkomlig. Halkan gjorde det lite jobbigt men det var skönt att komma ut. Måste promenera mera och jympa! Bara förkylningen släpper.

I morgon fredag
Hustrun mumlar något om öl och pizza (jävla kärring). Jag har ju min ’diet’ och just nu är jag godissugen så jag håller på att sprängas i atomer. Ska hon käka pizza och dricka öl så blir det jag som kommer att hänge mig åt godisfrosseri – jag har noll (Vad kallas det att inte kunna stå emot?) karaktär, så heter det. Men det är ju några timmar kvar. Jag kanske kan bygga upp någon slags (f-n vad jag tappar ord nu för tiden! Det är inte ’försvar’ jag är ute efter. Inte ’immunitet’. Och jag kan ju inte bygga upp en ’karaktär’ som inte finns. ) … kommer inte på ordet… Jag kanske har glömt att jag är godissugen – i morgon?

Framför mig ligger ett reklamblad från ExtraFilm. De (hustrun) vill att vi ska sätta ihop var sitt album. Man väljer ut sina digitala bilder och via något specialprogram sätter man text och andra effekter till, om man vill, och så skickar man iväg ’albumet’ ut i cyberrymden. Till extrafilm, de tar sedan digitaliseringen och gör sedan ett analogt bildalbum av det hela. Man kan göra två och betala för en. Hustrun fick ’blodad tand’ när vi gjorde de s.k. canvastrycken. De blev skitbra – om jag nu inte uttryckt det förut.

5 svar på ”Seg Torsdag

  1. Jag ser en rad som säger att den svenska flaggan kommer att visas tillsammans med min kommentar. det kan väl inte stämma, så jag måste pröva.

    Kramar

  2. Gunveig:
    Har också upptäckt att det blir fel. Den flagga som visas är den som gäller för den kommentar som lades in sist, för inlägget.
    När man väl gjort inlägget blir det ’rätt’. Jag håller på och tittar på tittar på det där problemet – måste hitta rätt ’variabelväre’.

    Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *