Torsdag

(not 160312: Korrekturläst & Publicerad)

Frimärken
En ny omgång blötlagt och klar för separering:
[Bild: Frim Separering]
Plastlådan med blötlagda frimärken i förgrunden är väl självklar? Den fyller jag med ljummet vatten – av två anledningar;
1. Ljummet vatten löser klistret och tränger igenom papper bättre än kallt. (min upplevelse)
2. Jag vill inte frysa om händerna…
Plastlådan med rätt så kallt vatten upp till vänster i bild är till för frimärken som inte riktigt vill släppa. Oftast behöver de lite längre tid på sig. Lossar de ändå inte och jag bedömmer att de är värda att satsa på lägger jag undan dem så får de torka för att sedan behandlas med bensin – annars kasseras de.
Den lilla vita burken i mitten den är till för 'avfall' och kasserade frimärken.
Plastlådan till höger innehåller även den rätt så kallt vatten och där lägger jag de frimärken som senare ska (varm)pressas.
Frimärkena på bordet, till vänster i bild, är av lite ömtåligare kvalitet* samt att några sitter på kraftigt färgat papper vilket kan färga av sig på andra frimärken – och det vill vi ju inte.
Dessa blöter jag i samband med att jag börjar med varmpressandet, som nu är nere i 'ljummet'-pressande.
*De tål inte 'längre' blötläggning.

Besöker
Åkte till sonen och gratulerade han. Han fyllde ju år den 26:e.

Linda och Sudd mådde prima de med. Alexander hade bakat thekakor. Både i vanlig ugn och i vedeldad. Fina grejer :me:

Hälsoläget:
Morgon: Vaknade och var skittrött. Trodde att jag hade sovit max 10 minuter. Det visade sig vara 8 timmar…
Dagen: Ramlade i köket. Vänsterfoten hakade upp sig i en stol och så ramlade jag över en annan stol. Fick skrapasår på vä och hö hand samt ett rejält rött skinnsår till höger på halsen (tur det inte var vass kant på den stolsryggen.).
'Handskadan':
[Bild: 'Handskada']
'Halsskadan':
[Bild: 'Halsskada']
Kvällen: Ramlade igen. När vi gick från garaget till lgn, vid tvättstugan – gick bra, jag tog inte emot mig utan lät mig ramla så det blev en slags rullande ramling. Vä knä fick sig en liten törn men det var ju vadderat med en sk knäortos.
[0308005005]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.