Tisdag

(not 151116: korrekturgranskat & publicerat)

Frimärken
Fortsätter med klippandet…

IKEA
Åt brunch.
Kikade igenom 'det hela' för jag vet inte vilken gång i ordningen…
Idag ska i vart fall hustrun bestämma sig för vilka handtag det ska bli på TV-möbeln. Det blev inte något av dem jag släpat hem. Hon valde en sort som var en kortare variant av en jag hade tagit hem. Det tog ett tag att lämna tillbaka alla de icke valda handtagen.
En ny toaborste blev det. Denna gången valde jag en vit med svarta borst. Den röda gjorde sig inte alls.
Vi investerade i en plastpåsesamlare också. Den ska sitta i skåpet under diskhoarna, på vänster sida – har jag bestämt.

mio
Enligt internetuppgifter så skulle här finnas den mindre varianten av det ovala soffbord vi är intresserade av. Jag tyckte om det så jag sa: "Jag tycker vi tar detta lilla – jag har bestämt mig." När vi sedan skulle gå och köpa det så fanns den inte i lager utan var en beställningsvara. En veckas leveranstid…

Hittade en taklampa, plafond, som jag gillade och som hade vettigt pris. Hustrun tyckte också att den dög så det fick bli den. Men de hade inga passande lampor.
Frågade hur det förhöll sig med det där att det står, t.ex. "max 40W". Vad betyder det, idag?
Två saker enligt en expertjej;
1. Sockeln är E14 – den lilla och dessa lampor finna bara upp till 40W.
2. Tillverkaren garanterar inte lampans tillstånd om det utvecklas mer värme än vad som kommer från en 40W 'glödlampa'.

Det innebär alltså att man mycket väl kan sätta i 60W LED-lampor eftersom de utvecklar en obetydlig värme – om det gäller sockel E27.

Jula
I julabutiken hittade vi 40W LED-lampor med sockel E14. I det här fallet är 40W = LED 6W > 470 lumen (fabrikat Philips).

Frimärken
Hittar en massa intressanta kort och brev. Speciellt brev som innehåller tankar från mor som hon skickat till sig själv. Många av dem handlar om mig, frugan och våra barn men även mina två syskon och pappa.

Hittar också en hel del brev som jag skrivit och skickat till mor och far. I många av dessa breven svarar jag på frågor. Det skulle bli väldigt tydligt och bra om det nu är så att jag sparat på de brev mor / far skickat till mig. Jag får undersöka nostalgiska lådorna vid tillfälle.

Hälsoläget:
Läs 'hälsoläget' från föregående dag – den gäller för idag också.
[0408005005]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *