Onsdag

Pyssel
Idag har jag fart runt och letat materiel till nya GPSgömmor. Får se om jag orkar fullfölja men jag jobbar på det :me:

Käpp-Stav-och-spöhållare till cykeln
(håll till godo Andreas :me: )
Översiktsbild:
[Bild: Käpp-Stav-och-Spöhållare]
A 1st vit regnsamlarrör (biltema)
B Käppen
C Teleskop fiskespö med modifierad krok i ändan
D Gåstavar
E 3st spännband, korta (clas ohlson)

'Fästen':
[Bild: Käpp-Stav-och-Spöhållare]
A Vanliga knutar
B två skåror. Nedersta spännbandet håller röret fast och uppe. Mittenspännbandet håller fast röret.
C också två skåror. Spännbandet bildar en ögla, inne i röret.

Botten:
[Bild: Käpp-Stav-och-Spöhållare]
Hittade ett passande ventillock (biltema). Klippte bort utskjutande kant. Fastskruvad med 4st småskruv.
Utgör både stopp och 'vattenavlopp' :me:

Innanmätet:
[Bild: Käpp-Stav-och-Spöhållare]
För att det jag vill stoppa i ska hålla sig på plats har jag ett spännband i en 'ögla' inne i röret. Spänner det från utsidan.

Hela arrangemanget är hyfsat lätt att plocka bort. Lossar på två vanliga knutar :me:
Fast jag måste först, 'givetvis', lossa på de två nedre spännbanden.

Hälsoläget:
Var lite bekymmersamt i morse. Ökad värk i käken och i 'alla' leder. Blev bättre frampå dagen.
[02-08-005-005]

2 svar på ”Onsdag

 1. Hej Nisse
  Jag tror fortfarande på att du ligger och pressar på natten men även kanske på dagen . Har du ont i musklerna i sidan om käkarna ? Ont i huvudet ? Kräv av din tandläkare att du får komma tid till en bettfysiolog .Kostar inget mer än vanlig läkaretid 200:- per gång .

  • Hej, Roger. Jag har pratat med min tandläkare om det och han tror inte på det.

   Det han ser är att jag 'pressar' tungspetsen mot framtänderna. Och jag har märkt att det beror på att när jag sväljer skapar jag ett slags vakuum i munhålan. Därför 'pressas' tungan mot tänderna.

   Hade jag haft problem med att 'bita ihop' så hade tandläkaren sett det.

   Ska prata med doktorn i morgon, igen, eftersom jag har fått problem med muntorrhet så kan spottkörtlarna vara involverade på något vis – de sitter strax under käkmuskulaturen som sitter strax framför öronen.

   Jag har inte ont i huvudet. Gör det ont någonstans, som är nytt, så är det mer mot tinningarna (temporalis) och i så fall är min doktor rätt ute. Då har jag TA (Temporalisartrit) kombinerat med en ovanlig variant av PMR (PolyMyalgica Reumatica) som är distal och asymetrisk. Normalt är PMR proximal och symetrisk.

   Kortisonet har mycket bra effekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *