Händelserik utedag

Geocaching
Ännu är inte överraskningarnas tid förbi :me:
Det blev ju fint väder idag också.
Och igår hade det kommit ut ett gäng nya GPSgömmor väster om Lilla Edet vid Gunnarsvattnet. En fin liten sjö. Jag har varit där tidigare.
Packade utrustningen och hustrun hängde på.

Det blåste lite kallt men vi var väl klädda.
Gömmorna var precis lagom svåra och välgjorda så det var riktigt roligt att vandra runt, med gåstavar, utmed en stig.
Vi hittade alla vi tänkt leta upp.

I denna serie ingick också en sk FinalMysteryGPSgömma. Därför fans det i 8 av de tio GPSgömmorna en fråga. Hittade man svaret på den frågan och gjorde en mattematisk beräkning som fanns på FinalMysteryGPSgömmans beskrivningssida så kande man få till lämpliga koordinater.

Efter att vi hittat alla gömmor så satte vi oss i bilen och jag plockade fram den smarta telefonen. Efter ett tag hade vi svar som jag tyckte passade bra och vi räknade fram Nord- och Östkoordinater.
Ut å leta. Lätt hittad, finalgömman. Och den var 'tom'. Ingen hade hittat den före oss. Det innebär att man har rätt till en sk FTF (First To Find).
Det var kul och en rolig extra bonus.

Hälso- och sjukvård
När vi var ute i naturen så ringer en sjuksköterska från fars hemvård och meddelar att far har hemskt ont i ryggen och att han skulle behöva komma till läkare.
Jag fick frågan om jag kunde ta far till vårdcentralens öppna mottagning, nästa morgon.
De är enventa med att ringa och fråga.
Jag har fixat biståndsbeslut på att far ska ha ledsagning vid dessa tillfällen eftersom jag inte kan lova något i förväg och dessutom fixar jag inte att förflytta far på det vis som kan vara nödvändigt när det gäller transport till och från en vårdcentral.
Fick då veta att det beslutet gäller bara planerade besök.
Jag ville då mena att det var väl detta. Nej det var det inte.
Då menade jag att då ska det väl tolkas som akut, hur dålig var han?
Så dålig så att det krävdes akut insats förelåg inte.
Det finns alltså något mellan akut och planerat som inte täcks upp av sk biståndsbeslut.
Varje gång får jag förklara att jag är sjukpensionär, har funktionshinder, kognitiva störningar och får oförutsedda krampanfall. Att jag då ska transportera och ansvara för en annan sjuk person funkar ju inte. (har försökt och det blev inge bra…)
Vad får jag till svar: "Ja då får din pappa väl vänta tills nästa vecka då. För tjejerna kan inte fixa det imorgon."
Nu är det inte bara 'tjejer' som har hand om pappa och jag begriper också att de inte kan fixa in, i schemat, att följa med och vänta tillsammans med far.
Men mig veterligen finns väl fortfarande möjligheten att ringa in timanställd personal, eller?

Det som gjorde mig arg och ledsen var det, för mig, ganska tydliga hotet; kan inte jag följa med far i morgon så får han ligga med sin värk minst över hela helgen – va f-n!

Efter en del diskuterande kom vi fram till att hon, sjuksköterskan, under morgondagen ringer pappas vårdcentralsläkare och frågar hur de ska bete sig med den onda ryggen (vet inte i skrivande stund om det skett).

Jag funderar på att boka ett personligt möte med den sjuksköterskan och enhetschefen samt biståndshandläggaren så framtida liknande situationer inte uppstår (skickat en begäran om ett möte).

Farsan
Eftersom vi var i skogarna väster om Lilla Edet så åkte vi till far, i Trollhättan, för att kolla upp.
När vi kommer dit så är han inte hemma. Rullstolen är också borta.
Enligt sjuksköterskan hade far så ont i ryggen så att personalen inte hade fått upp far under gårdagen. Nu hade han tydligen i vart fall kommit upp i rullstol.
Undrar hur sjuksköterskan hade tänkt att jag skulle fixat det?
Vi misstänkte att personal hade kört far till vårdcentralen.

Vi gick ut och körde sakta den väg vi misstänkte att de i så fall skulle komma tillbaka – och se, där var han. I rullstol med en mannlig personal som rullstolsskyvare.

Vi stannade och pratade lite. Han hade varit och handlat, bla Panodil.

Vi vände och träffades hemma hos far.

Då fick vi veta att min bror hade varit där tidigare och fått upp far. Ryggen hade blivit bättre så nu diskuterar vi till och med ett besök till IKEA, torsdag, nästa vecka

Märklig respons
När vi väl kom hem satte jag mig framför datorn, efter att vi ätit. Går igenom mina  bilder, anteckningar och så sätter jag igång och sk loggar mina hittade GPSgömmor på geocaching.com.

Kort efter att jag loggat den där FinalMysteryGPSgömman får jag följande meddelande, från en annan GPSgömmeletare:
"Hej.
Jag undrar bara varför du inte loggade FTFen förrän nu, då du hade med dig smarta telefonen?
Det tog ju 6 timmar att få in loggen på nätet."

På det svarade jag såhär:
"Hej,
Jo, jag vet att man kan logga via den smarta telefonen men jag har aldrig gjort det.
Jag är mycket för teknik men jag liksom litar inte på den och dessutom är jag alltid osäker på vad jag gjort. (har problem med minnet)
När jag är ute och letar och hittar en gömma så tar jag ett antal bilder. Skriver sedan upp i en noteringsbok att jag hittat samt andra relevanta uppgifter.
Jag loggar dock gömman som hittad i min Magellan eXplorist GC.
Väl hemma sätter jag mig och går igenom bilderna, kontrollerar mina anteckningar och först därefter skriver jag in loggarna på geocaching.com
Så gör jag.
Dessutom, var jag efter naturbesöket hos min sjuka far och därefter handlade vi. Väl hemma lagade vi mat och sedan satte jag mig vid datorn.
Ber om ursäkt om detta orsakat några olägenheter.
Vänligen
Nisse Nordlundh"

Av vilken anledning fick jag det här meddelande?

Vi tar och tittar på vad denne GPSgömmelerare skrev i sin sk logg:
"Efter att ha löst alla frågorna på hemmaplan så fick det bli ett återbesök i området idag.
Vi visste att den inte var loggad på nätet och att det inte hade kommit några nya glada gubbar i checkern innan vi stack iväg.
Å det kom inte några mail som indikerade att någon var på gång i spåret heller.
Så vi hade goda förhoppningar om att vara först på denna oxå.
Väl på platsen så behövde vi inte leta länge för att hitta det vi sökte.
Men döm om våran förvåning när vi öppnar gömman och ser att vi är 1 timma och 30 minuter för sena för att få FTFen på den!
Men men.
Nu blev den loggad i alla fall!
TFTC!!"

Det här ovan kan tyda på att personen är van att sk logga via smartphone. Då 'syns' det direkt. Kan också tänka mig att en sk FTF var väldigt viktigt för denne person.
Besvikelsen blev antagligen stor då min signatur stod på papperet.

Nu ska jag roa mig med att se hur många FTF denne GPSgömmeletare fick på hela aktuell serie (runt Gunnarsvattnet). Denne fick FTF på ; 9 av 10  och så missades då finalen (den 11:e) – stackarn.

Det finns folk för allt.

Det fanns en till GPSgömmeletare som också kom 1½ timma efter oss och av denne fick jag ett grattis. Denne var i sällskap med den 'andre'.

EL-avtal (det fria valet…)
Det är inte lätt detta med ELbolag. Vi var ju och handlade  ny plattTV på EL-Giganten och fick då ett erbjudande om att byta till Sveriges Energi. Allt skulle gå friktionsfritt och 500 sek skulle vi tjäna på det.
Efter det har jag fått SMS och telefonsamtal och jag har skickat mejl.
Borås Elhandel AB vill inte (hedervärt) godkänna fullmakter från andra elleverantörer då de märkt att många kunder inte varit medvetna om vad det gett sig in på.
Nu har jag i vart fall skickat ett meddelande till Borås Elhandel AB om hur jag ska bete mig för att gå vidare.
Vi är lite nyfikna på SverigesEnergi (vi kan ju alltid byta tillbaka). Ett aber bara, SverigesEnergi har 3 månaders uppsägningstid. Borås Elhandel AB har ingen uppsägningstid alls.
Ska se om jag kan få förhandlat det där.

Hälsoläget:
Med en näve läkemdel så går det.
[03-08-005-025]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *