Påt igen…

Motormännen
Den sakkunnige motormannen skickade mig ett meddelade, torsdagen den 17/1-2013:

"
Hej Nils-Gunnar

Jag har grävt lite mer i vad som gäller beträffande myndighetskontakter i ett annat EU-land.

Vad som gäller är – tyvärr – att du i egenskap av EU-medborgare inte har automatisk rätt att få bötesföreläggandet presenterat på något annat språk än det som talas i landet ifråga. Så om inte Spaniens egen lagstiftning anger att utländska bilister har rätt att bli tillskrivna på (exempelvis) engelska, så har du heller inte rätt att kräva det. Men i många länder skickar man ändå sådana här brev i olika språkversioner, som en ren service.

Du kan – vilket du ju också gjort på min inrådan – därför skicka tillbaka föreläggandet och uttrycka önskemål om att få det på ett språk som du förstår. Men om det inte ger resultat fritar det dig inte i formell mening från själva böteskravet. Till saken hör ju dessutom att det var förenat med en del praktiska svårigheter att betala, eftersom deras betaltjänst på nätet var så komplicerad/osäker.

Det är enbart i kontakter med EU:s egna institutioner som man har rätt att kommunicera på sitt eget språk.

Hälsningar
"
Först vill jag förtydliga att det aldrig varit min avsikt att slippa betala fortkörningsböterna men om det nu skulle visa sig att Spanjorerna tycker mitt förfarande är besvärligt och ger f-n i det hela och att jag på det viset slipper böter så blir ju inte jag speciellt ledsen :me:

Västtrafik
Skickade ett meddelande till dem via www.vasttrafik.se
"Fick ju ett VGregionen runt prova på 14 dgr för ett tag sedan. Ni har skickat e-post 15/1-2013 och ett SMS den 17/1-2013.
Ingen av dem har gått att besvara.

Jag aktiverade kortet den 11/1-2013.

En resa ToR till GBG planerades. Att åka dit funkade fint men hemresan blev snudd på katastrofal. Tåget avgick inte. När det väl gick så stannade det för att släppa förbi ett annat tåg (som man hade kunnat åkt med och kommit snabbare hem).
Skulle till Vänersborg C men tåget stannade i Trollhättan.

Fick ingen information om vilka bussar som gick till Vänersborg och var det stod information om det var oklart. Svårhittad information. Vi blev några som hjälptes åt. Flera var vana och luttrade.

Vi skulle visserligen kunna ha stått kvar på perrongen i Trollhättan och inväntat nästkommande tåg till Vänersborg C men eftersom min AndroidApp Reseplaneraren bestämde sig för att hänga sig när jag ville veta vilka avgångar som skulle kunna ta mig från VBG jvst till Onsjö så valde jag att leta upp buss 65 och sedan gå av vid Korseberg och promenera in till boendet på Onsjö.

Läser idag, 19/1-2013, i ttela att Västtrafik planerar att lägga ned flera landsbygdslinjer. En gräns på 5 resenärer nämns.

Vi, min hustru och jag hade en del planer på att flytta ut en bit utanför staden till en liten enplansvilla och där tillbringa vårt åldrande. Planen var då att den skulle ligga hyfsat nära en busshållplats.
Känns som att dylika planer kan läggas på hyllan.

Förstår inte riktigt ert resonemang. Flera pendeltåg och busslinjer är överfulla. Alla kan inte få sittplats samma gäller i Spårvagnarna i GBG.
Hade Ni det minsta ekonomiskt fördelningssinne så skulle ni inse att dessa 'övertaliga' är eller kan vara med att betala landsbyggdslinjer med få resenärer.

Stirra Er inte blinda på att varje linje måste vara lönsam. Ska ni överleva som ett valbart alternativ för alla så måste ni ta till er ett större rättvisetänk. Mer linjer och avgångar till landsbygden, inte färre. Då kommer fler att ställa bilen och välja bussen och då sparas det miljö. Så som ni resonerar nu blir ju effekten tvärtom.

Vänligen
"

Bildfixande
Har pysslat lite med att skanna in 17x15mm negativ.

'moln'
Försoker få till det med ett sk internetmoln via UbuntuOne.
Har inte lyckats än…

Vila
Ska inta lite sängläge. Vi ska till Trollhättan och bli bortskämta av S&S.
Därefter ska vi åkat till Prästekleva och titta till Tippex.

Hälsoläget:
Lite småtrött men annars ok.
[0108005005]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *