Lysekil – dag 1

Holken
Nu är den döda ungen bortforslad:
[Bild: Östra holken 5st Talgoxungar. Två har öppnmat ögonen.]
Vid tagningen för denna bild har två av ungarna öppnat sina ögon.
De vita pilarna pekar på dessa två.

Funderar på hur fågel föräldrarna får ut en död fågelunge? Hålet är ju inte stort…

Utflykt
Idag ska vi till Lysekil. Min personliga resebyrå (hustrun) hart fixat en stuga på en kamping. Vi ska stanna i två nätter.

Lysekil.
Kampingstuga 2, Trellebystrand kamping.
 
Efter att ha lämnat katten Linus hos kompisen M så åkte vi västerut. Stannade vid Överby och provianterade. (Apoteket, livsmedel och alkohol).
 
Vi valde 'rakaste' vägen mot Lysekil och kampingen – via vägfärjan. Geocacharen janihast har placerat en GPSgömma i var färjeläge. Vi hittade bägge.

På kampingen satte vi igång grillen. Jag hade tänkt mig – som vanligt – öl och korv. Det blev mycket mer. Bl.a. delade jag och hustrun på en flaska bubbel. Och när jag skulle öppna den så frågade jag hustrun, på skoj, om jag skulle fixa en ordentlig smäll. Inte ,blev det tysta svaret, så jag pillade upp korken försiktigt och så small det till utav bara helsike – korken for iväg – bubbel började spruta ut ur flaska. Givetvis hamnade en del på kampingstugans 'terass'. Det fick jag bort med lite vatten.
 
Korken hittade jag senare ca 10 meter bort… se bild:
Champangekorken
 
Vi spelade kubb och jag vann i utklassningsstil… :me:
 
En liten promenad ned till vattnet. Det tog ett tag och hitta ett badvänligt ställe… Det var en badtemperatur som var acceptabel – det gick att ligga i och njuta lite.
 
Sedan upp till stugan och därefter en liten rundtur på kampingen. Väldigt lugnt. Det var väl vi och ett par som fixade med en altan till sin villavagn. De hade haft samma i 20 år…
 
Efter den promenaden var det dags för sängen.

Hälsoläget:
Klagar inte men det går åt en del mediciner…
[01-08-025-015]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *