Bra utedag!

Är för trött för att skriva något nu (skriver i morgon) men det har varit en bra utedag…


… nu är jag utsövd och kan skriva lite om dagen:
Naturbesök
Morgonen var inte lämpad för ormstudier. Lite småkallt och mulet så jag beslutade mig för att satsa på lite GPSgömmeletande, vid Ryrsjön.

Det hela utvecklade sig till en underbart vacker vårdag så jag blev ute mycket mer än vad jag tänkt.

Lugnt och fint på alla vis. Behövde inte ta en enda extramedicin.

Jag hittade ett helt gäng GPSgömmor. En av dem ställde dock till problem. Hittade den inte trots 45 min letande. Däremot hittade jag den här:
[Bild: Skogsödla (Zootoca vivipara, tidigare Lacerta vivipara)]
Ett dokumenterat sällsynt undantag. Normalt tar jag aldrig i kräldjuren. Men den här verkade dels inte rädd och dels något seg. Jag misstänkte att dess temperatur var i lägsta laget. Den hade hamnat på en rätt så kylig plats så jag flyttade på den till en något torrare och förhoppningsvis inte så kall plats bara någon meter bort.

Efter att ha hittat några fler GPSgömmor så noterade jag att min favoritlivlina vad det gäller att hitta GPSgömmor hade skrivit sin signatur i loggarna, dagen innan. Kom då på att han sannolikt även hittat den jag inte hittade (han är yngre, mer erfaren och mycket mer enveten än vad jag är…).
Ringde, jodå, han hade hittat den. Fick ett tips.

Efter att ha rundat Ryrsjön och kommit fram till bilen så åkte jag så nära man fick, den gömma jag inte hittat.
Det blev en promenad. Väl framme fick jag ta på pannlampa och beväpna mig med en ficklampa och leta i mörker. Trots tipset så fick jag leta i ca 15 min, innan jag hittade den.

Väl hemma var det sängläge omedelbums som gällde – efter en dusch.

Hälsoläget:
Det har vart värk i händer, armar, knän och ländrygg men likt förbaskad har jag varit ute i naturen å promenerat.
[03-08-025-065]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *