Utedag! Med bitsk politik på slutet.

Idag var vädret sådant så jag kunde komma ut. Nederbördsuppehåll och plusgrader.

Geocaching
Kollade några GPSgömmor på datorn och tog med mig GPS:en, Gåstavarna, Käppen och lite mer grejer som kan vara bra att ha när man 'cachar'.
Ut till bilen och det bar iväg norrut.

Den första GPSgömman låg en bit in i en skog. Jag hade medvetet valt att bestämma mig för att försöka ta den först. Då var jag säker på att jag fick en naturpromenad. Om det sedan sket sig med vädret så var det ju bara att åka hem.

Nu höll sig vädret och jag hittade gömman (hörde en Uggla). Jag åkte vidare och hittade alla som jag planerat att hitta. Samtliga låg maximalt 50 meter från någon väg så emellanåt valde jag medvetet parkering så att jag fick gå lite extra. Mot slutet blev det precis tvärtom…

Farsan
Farsan ringde när jag gick på en väg, tillbaka till bilen. Han hade en fundering på om han skulle tillåta datorn att installera ett program som den ville ha installerat. Jag gav OK till det och så fick jag vägleda ytterst lite. Det hela avlöpte smärtfritt och till belåtenhet.

Var hemma innan det var mörkt.

Hälsoläget:
Segt, lite mindre tråkigt & slö. Lite mer distinkt värk.
Eksemen kräver sin behandling men det verkar fungera med Lactacyd och en lagom fet 'neutral' kräm. På bröstet smörjer jag fortfarande med Pevisone®. Behöver köpa batterier till hörapparaterna.
Skulle behöva nya fotinlägg också.
Nya glasögon skulle inte sitta fel.
Men! Den här j-a regeringen har ju gjort hälso- och sjukvårdsutgifterna än mer dyrare och inte f-n har ekonomin för oss olyckligt lottade blivit bättre i den takt som de som har turen att få vara friska (tro mig, det handlar om tur och otur. Jag har inte medvetet eller aktivt valt någon av mina 5-7 diagnoser).
Jag, med min sjukersättning, betalar mer i skatt än 'alla' andra.
I två år har 'min' indexökning (ersättningsökning som ska kompensera för prisökningar) stått still för basbeloppet gick ned!!? Det borde betyda att det vi i genomsnitt köper (varor & tjänster) har blivit billigare – har det blivit det?

De som jobbar har fått löneökningar OCH skattesänkningar.

Ni, Svenska folket (majoriteten som röstar fram alliansen) – är det verkligen så Ni vill ha det? Att de som har ska få mer och de som inte har ska få mindre. Tycker Ni så? För det är så det är.
[03-05-025-035]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *