Lite fixardag

sömn lite orolig.

Data
Uppdatering av ubuntu. Den version jag hade, Linux Ubuntu 9.10 Karmic Koala,  upphörde supporten i april 2011.
Så nu var det väl dax…
Nu är alltså version Linux Ubuntu 10.04 Lucid Lynx installerad. Bara att hoppas på att den inte kommer med oönskade överraskningar som alla uppdateringar hitintills gjort.
Hitintills protesterar den på en sidopanel jag har installerad: GNOME-panelen 2.30.0 men den fungerar.

Säkerhetskopierade mina bilder för säkerhets skull.

Julpynt
Har fixat till en liten elektrisk (batteridriven) ljusslinga som jag tror att hustrun kommer att gilla.
Det gjorde hon så därför blir det en bild:
[Bild: JulPyntBelysning]
Hustrun har kreerat allt utom just belysningen. Det är en sådan där belysning som går på batteri. Men ska man ha den lysande, ute, så måste den ligga i eller vid krukan. Jag klippte av sladden och använde en gammal telekabel (som förlängning). Jag drog in in den via ringklockans 'hål'. Så nu sitter av / på – dosan på insidan, vid ytterdörren.

Bilder
Fixat lite med bilder. Upptäckte att jag hade en s.k. earthcache att logga, från Teneriffa. En GPSgömma utan fysisk gömma. Det är en plats man ska hitta och oftast frågor som ska besvaras där svaren finns på platsen. Platsen ska ha unik geografi eller annat monument. Det är numer inte möjligt att skapa nya s.k. earthcaches.

Kamera
Nu ska jag pilla isär min 'gamla' kompaktkamera (SONY SyberShot DSC-W350) och se om jag kan få fast den s.k. kontrollknappen.

Det gick! Men attan vad pilligt det var. Det var förstoringsglas, i hållare och klämmor, pincetter och lim som gällde. Det var några pyttesmå 'gafflar', i tunn plast(!) som hade gått av. De gick inte att laga så jag fick limma fast kontrollknappen med Karlsons klister. Det knepiga var att det skulle vara så små mängder på en väldigt liten yta.

När (om) nya kameran kommer från reparation så ska jag köpa ett hårt skydd till den. Har hittat ett som jag gillar; LCH-TW1:
[Bild: Sony Cyber-shot skydd LCH-TW1]
Försöker klura ut vad den kan kosta…
Finns tydligen bara att beställa utrikes, ca 442 sek.

Blir väl till att försöka hitta något liknande.
 

Hälsoläget:
Tröttheten hänger i. Värken i vänster knä hänger i. Just nu prövar jag att inte ta några mediciner alls. Än så länge går det.
[02-06-015-005]

 

2 svar på ”Lite fixardag

 1. Hej Nisse!

  Vill bara önska God Jul och Gott Nytt År!

  Jag håller tummarna för att du klarar dig utan mediciner, tar man en så får man ta två till för biverkningarna, och sedan fyra till för att man tar de två och så vidare.
  Det är ändå tur att de finns när de behövs.
  Lycka till!

  Kram
  Marre

  • Hej Marre!

   Givetvis vill jag önska Dig och de Dina samma Goda Jul och ett lika Gott Nytt År!

   Innan jag åkte ned till Teneriffa så tog jag ’bara’ vid behov. När jag kom dit ned så var jag ’tvungen’ att ta varje kväll.
   Fortsatte ’av bara farten’ när jag kom tillbaka till Sverige så nu gör jag alltså ett försök med ett längre uppehåll.
   De känns tryggt att ha, ifall att…

   Kramar!
   [Bild: Sveriges Flagga]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *