Även om det är var sjuk dag så blev det en bra dag

sömn;  ok.

Holken
Östra eHolken har nu fått bobyggare. Det verkar vara Pilfink:
[Bild: Pilfink bygger i den östra holken]
Det går fort det där. Kollade för några dagar sedan och då var det soprent i holken. Det var katten som visade intresse så nu är han 'bannad' från den balkongen.

Vårdcentral
Jag fick ju en telefontid. Doktorn skulle ringa mellan 8-10. Strax för 10 ringer DSK och meddelar att min doktor inte hinner med mig så jag får välja på att vänta till 12 eller till en tid mellan 8-10 nästa dag.
Jag väljer 8-10 nästa dag och ångrar mig strax efter att jag lagt på.
Tror ni att det går att ringa tillbaka? Glöm det.
Jag fick sätta mig i bilen och åka till min vårdcentral, ta en kölapp och sedan prata med receptionisten och förklara att jag vill bli uppringd idag, i stället.
Slår man ihop det hela – hade det inte varit bättre att ge mig en besökstid?

Doktorn ringde på sin rast… så nu har jag fått ett gäng nya läkemedel. Ett mot det svampinfekterade eksemet och Tryptizol för att mildra nervernas smärtsignaler till min onda armbåge samt onda knä. Doktorn mumlade något om artros. Så att fortsätta med Paracetamol och ibuprofen är väl rätt. Och så ska jag använda Tramadolhydroklorid när värken är som värst. Problemet är att när jag tar det så kan jag inte somna. Det krävs t.ex. Stesolid för att bryta tramadolens uppiggande effekt (på mig).
Doktorns tanke är att jag ska försöka se om jag kan använda Tryptizol till detta. Problemet är ju att Tryptizol inte är en vidbehovsmedicin. Det är ett antideppressivt, ångestdämpande och sederande (lugnande) läkemedel som ska tas under en relativt lång period.
Men, jag gör väl ett försök.
ZON-salva på lederna är också OK. Jag får testa mig fram, var beskedet.

Aopteket
Tur att hustrun var med. Jag hade plånboken hemma. Mera tur är väl att jag angett henne som fullmaktsinnehavare så att hon kan hämta ut mina mediciner utan att jag är med.

Restaurang
Sonen bjöd på födelsedagsmat så vi var på restaurang med hans flickvän. Vi gick sedan och tittade på balklädda studenter. Tjusiga flickor och pojkar. Tur hade de med vädret också, ingen sol, mulet men inget regn.
Och så fick vi följa med och prata med L:s hundar

Fundering
Fågelluringen har nu fixat till det såhär i boet:
[Bild: Pilfink bobyggarteknik i den östra holken]
Ska man tolka det som att fågeln klurat ut att den är 'filmad' och vill ha sitt privatliv ifred eller är det bara temporär lagring av byggnadsmateriel. Eller bygger Pilfinkar både nedåt och uppåt? Jag får se hur det ser ut i morgon och klura ut en lösning.

Beställningar
Funderade ju på att skaffa en bilGPS för att dels underlätta letandet efter GPSgömmor och dels kanske få nytta av den någon enstaka gång (mycket sällan) när man inte hittar, ett vandrarhem t.ex.
Efter en del funderande och jag kan kanske kalla det viss efterklokhet så beställde jag i stället en bilhållare till min handhållna GPS-enhet samt en 12v strömkabel till den.
Nackdelen med magellan eXplorist GC jämfört med en bilGPS är att den GC:n inte visar vilken väg du ska köra för att komma till gömman, den visar endast fågelvägen. Så lite förberedande kartstudier via google eller eniro krävs.
(Jag kanske ångrar mig och investerar i en billig bilGPS, ändå, senare…)
Jag har också beställt en ny ficklampa (en billigare) och ett gäng geocacheburkar. Ifall jag får ett anfall å vill skapa några nya gömmor.

Hälsoläget:
Värken i höger knä och hö armbåge är knäckande åsså har jag slarvat bort en dyr ficklampa.
[04-04-015-015]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *