Slö dag, faktiskt

sömn: ok. Kom i säng lite väl sent. Sov med örngott över huvudet då förkylningen inte riktigt gett med sig. Hade problem med en del snor i näsan under natten.

Bloggfixande
Fortsätter mitt trägna, hur meningsfulla(?), kopierande av inlägg från ngn.nlogga.nu hit till denna blogg; blogg.ngn.nu. Och det bara för att jag tyckte det var så himla kul med den där funktionen (här till vänster) att man nu kan se rubrikerna på vad man skrev om samma datum tidigare år.
Jag ’arbetar’ mig bakifrån och fram, i tidskronologin.

Bastu
Idag blir det bastu. Jag och gode vännen Matti ska ha ett bastumöte, kl 16-18. Välkomna!

Farsan
Matdags, när jag ringde. Och det ”knallar på”. Fast jag misstänker att han ’knallar’ inte så värst mycket.

Faktura
Fick en (två), tycker jag, konstiga fakturor, från mobiloperatören 3 och det gällde det där abonnemanget som jag aldrig aktiverade och som avskrevs.
Den ena s.k. debetfakturan (en vanlig faktura) avser en summa om 8,05 SEK för perioden 23/12-2010 till 27/12-2010 och där står att det är kostnad för 3Prat & 3Mobilsurf Bas (8,05+8,05=16,10 minus en rabatt (avdrag för månadspott) -8,05 = 8,05). Hur har det gått till?
Den andra s.k. kreditfakturan avser en summa om 8 SEK (öresavrundning 0,05).

Det märkliga, tycker jag, är att de på kreditfakturan uppgett en momspost: 1,61 SEK.
På debetfakturan finns ingen momspost.

Om nu ’3’ gör så här i kanske många tusen fall hur blir det då med momredovisningen?

Hälsoläget:
Lite småvärk här och där och lite smådeppigt, vet inte av vilken anledning? Ser fram emot resten av dagen, Jag och Matti ska bada bastu och dricka öl..
[02-03-005-005]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *