Gran Canaria Dag 4 av 12

Idag fyller Mats P, en massa år!

Grattis!

Hela dagen!


Planering:
Frukost

Strandpromenad

Vila

Samla kunskap, erfarenhet och information.

Inhandla kvällsmat och frukost.

Anteckna dagens upplevelser och händelser.


Så här blev det:

Hotell Marmoral

sömn; OK. Men det blev kanske lite väl många öl igår – svårt med begränsandet när man hamnar i trevligt sällskap.

 

Promenad
Idag gick jag norrut, vände vid ’La Laja’. Hade tänkt gå hela vägen till Operahuset (det som ser ut som en moské). Men högerbenet ville inte så jag gick till hotellet och vilade i stället.

 

Får se om jag kan ta resten av promenaden i eftermiddag.

 

Tog en bild på en bergslänt, där jag gick i onsdags, glömde beskriva en sak som både störde och förvånade. På bilden syns ett ljusare parti, ned mot vattnet. Det är promenadvägar, av antingen betong eller impregnerat trä. Vid den platsen ska ett nytt stort hotellkomplex byggas upp. Lite lustigt att de börjar med gångvägarna?
Bergsslänten full med klaskross
Nu till bergslänten, som jag gick i. Den var full av krossat glas, alla sorter – massor. Över allt. Finner Canarierna ett speciellt nöje i att krossa glas eller ligger det något medvetet ’kommunalt’ bakom?

 

Fick ett mejl

Till mobilen. Det var från den personen som har fotograferat ’jätteödlor’ här på Gran Canaria.

 

Turistinformationen

Knallade ned till ’Catalinaparken’. Tänkte att jag behövde prata med någon som kunde förklara var ’lagunen i Maspalomas’ ligger.

 

Det verkar som att jag fick veta det. I morgon lördag, 06:30, ska jag åka buss 30 till Maspalomas och så får jag se om jag finner något. Försöker väl hålla mig i den byn till senast 21:00. Då går sista buss 30 tillbaka till Las Palmas och Catalinaparken.

 

Mat
Gick iväg för att hitta en större mataffär ’SuperCOR’. Efter en stunds vandring började jag fundera. Eftersöm det är lördag i morgon och jag vill åka tidigt så kanske jag skulle köpt biljetten idag.
Gick precis då förbi en annan turistinformation på; ’Avda. De José Mesa y López’, en rätt så stor gata.
Jodå det verkade som om det vore en god idé eftersom tösen i turistinformationen inte hade en susning om huruvida det gick att köpa biljetter i morgon eller inte.

 

Så jag fick omprioritera. Valde genaste vägen till hotellet och handlade i en ’HiperDino’. Till rummet, äta och vila lite och sedan knalla ned till Catalinaparken igen och se om jag kan få köpt en bussbiljett.

 

Och så får jag väl reka lite och se varifrån bussen går. Själva busstationen ska tydligen ligga under mark.

 

Nästa moment blir caféet med trådlöst internet.

 

Hälsoläget:
Idag har mina ben krånglat. De har annars skött sig bra.

[02-06-050-075]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *