Gran Canaria Dag 3 av 12

Planering:
Frukost

Strandpromenad

Vila

Samla kunskap, erfarenhet och information.

Inhandla kvällsmat och frukost.

Anteckna dagens upplevelser och händelser.


Så här blev det:

Redigerat:
Gran Canaria Dag 1 av 12 Resdag tis 19-Okt-2010 0:01
Gran Canaria Dag 2 av 12 ons 20-Okt-2010 0:01

Hotell Marmoral

08:43 (LT) sömn; helt ok. Men jag har ett svagt minne att det var någon som ringde på dörren ca kl 03:00-04:00?

 

Första frukosten avklarad. Trodde jag skulle vakna tidigare idag och hinna ta en strandpromenad innan 10:00. Hinner nog inte det.

Wingmöte
10:00 är det torsdagsmöte eller välkomstträff på ’La Regata’, vid ’Paseo De Las Canteras’, Strandpromenaden. Ligger inte så långt från hotellet; ’Apartamentos Marmoral’.

 

Det jag vill veta är vart jag ska söka mig för att hitta ödlor eller var jag jag hitta en som vet.

 

Det var ju samma ’tant’ som på kontoret…

Hon vet inte ens vart biblioteken ligger eller om man ens tillåts komma in på dem?

 

Vid min närmsta badplats såg jag en kille sitta med en bärbar dator. Såg då att det vid närmsta café stod, en skylt, med liten text ’WiFi zone’. Pratade med killen, man går in i caféet och och ber att få internetkoder och så köper man en kaffelatte eller nåt.

 

Jag gick och hämtade min dator och gick in på caféet. Köpte en latte 1,3€ och fick koden. Satte mig vid ett bord med elkontakt då min dator har fånigt kort batteritid.

 

Uppdaterade bloggen, kollade mejl. Samlade lite mer uppgifter om Gran Canarias ’lätteödlor’. Blev väl inte så värst mycket klokare. Skickade ett mejl till en annan fotograf som hade fotograferat dessa ödlor och bad om att få beskrivet vart jag kan hitta lokalen (platsen). Vi får se om jag får svar.

 

Via Google maps tog jag reda på vart närmsta allmänna bibliotek låg, i södra ändan av strandpromenaden. Var dit, senare, och skrev upp öppettiderna.

 

15:00 Stannade på ett ställe liksom på måfå. Beställde fisk. Den var stekt och så var det potatis till (stenhård). Att det var någon form av kokt potatis till framgick inte av menyn. Beställde öl till maten. 15,6€, huva!

 

16:09 Har precis suttit och pratat med några äldre Svenskar frön Ö-vik. Väldigt trevliga människor.

 

Gick sedan ned till stranden, satte mig i skuggan och studerade strandlivet.

 

17:31 haft en mycket mysig stund på min strand, se upp för undervattenstenarna!

Kom i samspråk med en familj där mamman var från Tyskland, pappan från Frankrike och barnet var från Italien.
Jag började med Franska, faktiskt, men det blev, tack-och-lov. Snabbt Engelska.

 

Efter stranden satte jag mig vid en servering. De serverar kall öl i ölsejdlar som varit i frysen. Nu är jag ju inte så förtjust i så kalla öl men här, i den här värmen så…

Var ’tvungen’ att skälla på personalen att de skulle hålla sina personliga gräl någon annan stans.

 

Jag beställde in jordnötter eller något annat snacks och fick in en tallrik med friterade poatisklyftor…

 

23:28 Betalt alldeles för mycket för en mycket delikat måltid; 20€ (bröd, öl, 2st fläskkotletter, pommes fritas, bakad potatis och annans).

 

Innan den måltiden träffade jag ett par kvinnor där den ena var från Lundtrakten och den andre från Göteborg, tror jag. Vi pratade massor. Den ena av dem vart lite jobbig, snöade in på detta med s.k. förtroenderelationer samt ’gå ut och bli hungrig och äta hemma’, att det inte var möjligt…

Den andra begrep det bättre.
Jag menar, jag satt ju där, gift sedan 1976, hustrun i Vänersborg och jag i Las Palmas och jag har varit ute och rest ensam förut.

Det där fruntimret hade nog dåliga erfarenheter eller så är man sig själv närmast…
Ett av de sista ställena vi satt på så visade sig Teneriffa i skymningen:
Teneriffa i fjärran
Den höga bergstoppen, mitt i bilden, ligger på Teneriffa. De lite mörkare bergen i vänster i bild ligger på Gran Canaria. Den mörka randen i vattnet är ’La Barra’. ’Revet’ som delvis (norra delen) skyddar stranden ’Playa De Las Canteras’ , vilken syns längst ned i bild (sandstranden)

 

Hälsoläget:
Mått prima hela dagen. Fötterna är lite bättre. Förutom lite värk i ena benet, lite värk i ländryggen och nacken och min tinnitus så känns det helt ok.
[01-08-010-150]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *