Jag är faktiskt glad för att jag är relativt rörlig – när jag är vaken och orkar röra på mig

sömn; ok. Väldigt trött å slö.

Packning
Jäkla problem! 20kg inkl handbagage, va f-n! Är det bara för att folk blivit fetare?

Fick prioritera lite men kommer inte under 23 kg, totalt så jag får betala ’övervikt’ om det nu skulle bli så.

Kalas
Sebastian K firades (han fyllde i torsdags) hemma hos syster P. Hela klanen Karlsson var där och några till.
God mat
Tipspromenad och lekar
Kakor och tårta
Allt bara så bra och mumsigt

Slutryck
Nu ska jag ’fixa’ lite så blir det bädden.
I morgon är det sista dagen hemma. På tisdag flyger jag till Las palmas och Gran Canaria.

Hälsoläget:
Vore det inte för denna jäkla kroppströtthet, irriterande tinnitus och denna ständigt närvarande kroniska värk, främst orsakad av kroniskt spända ryggmuskler. Orsakat av att muskelnerverna ger felaktiga signaler. Vilket sannolikt är orsakat av att det är något som trycker på eller jävlas med muskelnerverna på något annat vis.
[02-05-025-025]

11 svar på ”Jag är faktiskt glad för att jag är relativt rörlig – när jag är vaken och orkar röra på mig

 1. Oj oj, här har jag varit slapp och inte kommenterat nåt på jättelänge….det är alldeles upp och ned här…har arbetstränat, vilket går si så där…min mor är inte så pigg…och en massa annat grejs.
  Åh så härligt att få åka iväg till varmare breddgrader…ha det SÅ bra Nisse och njuuut!

  Trevlig resa!!

  Kram kram

  • Den typen av slapphet är helt OK för jag är precis lika slapp.

   Ibland, när en läser vad sjuka håller på med för att hålla sig igång, rehabiliteras eller vad vi nu ska kalla det så får jag en känsla av att vi får slita mer än vad många högavlönade ens kommer i närheten av.
   OK, vi kanske sliter lika mycket – men vi får sämre betalt och på något konstigt vänster så kostar det oss mer också?

   Jag ska faktiskt anstränga mig å njuta, jag lovar!

   Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
   [Bild: Sveriges Flagga]

 2. Käre Nisse var inte orolig för GC, med min facit som sträcker sig till ett 15-tal resor i Europa, ligger Spanien före Turkiet..både när det gäller hotellstandard/hygien, utbudet av mat på restaurangerna, miljötänket, bemötandet från befolkningen m.m.
  Du kommer nog att tycka att inkastare på restauranger och försäljare längs gator är jobbiga, men man får lära sig att bemöta dem vänligt med bestämt, man behöver inte vara snorkig men när den 20:e ”attackerar” är man inte lika glad.
  Passa dig för skraplotter och timesharefolk – sånt kommer inget gott ifrån.
  Man kan hitta gyllene stjärnor bland kypare, hotellfolk och affärsfolk, såna som bryr sig om och verkligen vill att vi ska ha det bra, för att vi ska komma tillbaka och vara nöjda.
  Precis som här hemma kan vi finna motsatsen som har ett lite kortsiktigare tänkande.
  Penninguttag i sena kvällen och vandring ensam på ödsliga gator i tidig morrontimma ska man inte utsätta sig själv för – du vet dårar finns det, där som här!
  Om man bemöter folk med ett leende och pratar och svarar istället för att snäsa av dem så kan man hitta många som inte alls är som de verkar…
  Vi vann ”massor” på en skraplott på Teneriffa 2008, vi valde att inte hämta det eftersom det förutsatte en lgh-visning i bergen – killen var helt speedad och kunde inte fatta att vi nobbade det , han drog iväg med vinstlotten och fick säkert alltihop själv.
  Tänkte att det kan han behöva som säljer sin själ, han var svensk!!.
  Min syster med make var med om liknande sak, senare på sssamma plats, åkte till bergen och såg på lgh och höll inte på att komma tillbaka på hela kvällen men hon utkrävde det som de hade vunnit och fick det, men det satt lååångt inne. Syftet är att få folk att skriva på kontrakt som inte går att häva, gärna folk som sitter och dricker lunch osv.
  Passa dig för vargar och ondsinta typer och se till att omge dig med folk du litar på så kommer du att ha hur kul som helst!
  Finns så mycket att fotografera och dokumentera och framför allt kommer din kropp att funka på ett helt annat sätt.
  Glöm inte kudden om du har en specialare som vi nackfolk har!
  Den missen gjorde jag på Teneriffa och fick gå in i en möbel/beklädnadsaffär i Argueniguin och köpa en prydnadskudde i dun som hjälpte mig klara veckan! Den har jag kvar ännu!
  Skriv gärna och fråga om du vill ha hjälp med något, kan jag hjälpa så gör jag det, om du funderar på utflykter, resmål osv..!
  Klassiska Gran Canaria-utflykten var en höjdare med My Travel samt bondmarknaden till San Mateo! Palmitosparken skulle jag ALDRIG missa men dit kan man åka själv.
  Finns säkert massor annat också vi har rest runt en del och de små städerna i inlandet är väldigt fina och har annat ”klimat” än turistorterna!
  Ha det bäst, sola, vandra och ät gott!
  Nonna

  • För att börja från slutet; Var hittar jag de stora ödlorna, de vilda?

   Timesharefolk råkade vi ut för på Rhodos så det kan jag.

   Jag tänker också pumpa Ving-reseledaren på all den kan komma med.

   Jag är van att röra mig ute, på rätt tider.

   Den kudde jag har med mig kallar jag ’svärmor’. Det är ett långt örngott som jag stoppar t.ex. täcken i och lägger mina armar och ben på den huvudkudden brukar fixa sig. Jag har mer problem med att hitta smärtfria lägen för armar och ben.

   Jag hoppas och ser fram emot att kroppen kommer att reagera positivt.

   Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
   [Bild: Sveriges Flagga]

  • Det är personer som säljer hotellplatser. Man betala en fast summa, för en vecka, sedan kan man välja vart i världen man vill åka och när. Boendekostnaden är alltid densamma. Resa och transver får man stå för själv.

   Det riktiga ’timeshare’ kan kanske vara vettigt, för en del. men sedan finns det mer eller mindre skumma företag och personer som slår mynt av det här och gör sken av att man först måste köpa resa och boende av dem för att sedan få tillgång till ’timeshare’-organisationen.
   Just den delen är bluff och båg och lurendrejeri. 14 dagar kan komma att kosta den som går på det här flera 10-tusentals kronor.

   Var det svar nog?

   Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
   [Bild: Spaniens Flagga]

 3. Kristina det är oftast ungdomar från alla möjliga länder som ser en möjlighet att stanna kvar i varmare trakter och jobba med ”raggning” av folk, gärna onyktra o mindre ifrågasättande, till en del oseriösa bolag som sysslar med försäljning av andelslägenheter.
  Känner flera som följt med på deras möten och sett på lägenheter – du köper en nyttjanderätt i en viss lgh och får vissa v/år som du har rätt att vistas där.

  Nisse jag gillar visserligen ödlor och tama små finns det överallt men om det finns större varianter det vet jag inte.

  Jättebra med en sån kudde, den långa kudden är väldigt avlastande jag har även de problemen, men nacken är värst för mig så jag får ta med kanalkudden.
  Hasta la Vista!

 4. Tack både Nisse och Nonna för förklaringen! Nu förstår jag. Det är ju för bedrövligt att det finns så många lurendrejare, men så är det. Förstår att det gäller att passa sig!

  Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *