Vacker höstdag

sömn; helt OK. Lade mig före 24:00 och vaknade 08:00 (möjligtvis 08:04..)

Släktforskning
Har inget minne av att ha gjort något sådant idag…

Farsan
Ringde och meddelade han att jag åker till Gran Canaria 19/10 – 30/10.

Och att jag tar bussen till THN – om jag orkar och ’stöttar’ far igenom en en intervju med ttela, 15:00, i samband med hans 85-årsdag.

Reseplanering
Försäkringar: check [x]
FK: check [x]
Transport till Landvetter: check [x] (faller på knä inför min son av tacksamhet (speciellt då det visat sig att lokal(-och regional-)trafiken ’lackar’.)
Receptförnyelse: check [x]
Lokal valuta å Gran Canaria: check [x] (enligt Swedbank mest förmånligt att ta ut valuta via ’deras’ VISA-kort, på plats.)
Recept och intyg från apoteket: []
S.k. Resebevis från försäkringsbolaget: []

AfterWork
Alldeles på egen hand tillsammans med: Öl, Chips, Jordnötter, Aftonbladet och vår västra balkong…

Debatt
Köpte en / ett (?) Aftonbladet. Kunde inte låta bli att uttrycka mig i samband med en artikel (de bad om det) i tisdagens upplaga den 12 okt 2010 sid. 29. Rubrik: ”Valet är över – vart tog vi sjuka vägen?
Artikelns: Kommetarer
(kommentaren fixar tydligen inte ’single’ ””, det är därför det står: ”'” lite här och där, ) mot slutet ska det stå: ”’0’:ade” i stället för: ”'0':ade

Hälsoläget:
Om jag ger f-n i och röra på mig och om vi bortser från att jag är dopad, med ett gäng öl, så är hälsoläget: hyfsat. Svårbedömt med tanke på rådande, aktuella, alkoholhalt; promille (förhållandevis lågt – men ändå…)
[04-06-025-060]

4 svar på ”Vacker höstdag

 1. Det glömde jag ju säga Nisse, det går utmärkt med både Visa och Mastercard och automater finns överallt – titta på solens läge för på en del ställen ligger ljuset på skärmen – det är då omöjligt att se vad det står och göra rätt val för man måste ju välja lite mer än hemma i Sverige så man får inte vara för snabb.
  Att sen vi ryggskadade är ordentligt försäkrade är ju viktigt det vet jag efter mina två diskbråck i nacken som kom 2000 i Kassiopi på Korfu. 10 dagar av 14 var helt förstörda och jag fick ha läkarbesök varje dag det är inte så kul.
  Sköt om sig – viktigt att ha nåt´roligt att se fram emot!

  • Var i kontakt med min bank (SwedBank) igår och diskuterade detta med att växla till Euro. Bankpersonen menade att det mest förmånliga, för mig, var att ta ut kontanter via mitt VisaKort, på plats. Återstår att se hur det blir med det.

   Ringde och kollade mina försäkringar i går.

   Tacka och bugar för alla tips!

   Mer mottages med tacksamhet då Gran Canaria och Las Palmas är helt nya platser för mig.

   Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
   [Bild: Sveriges Flagga]

 2. Hej!
  Bra att du kollat försäkringar.

  Jag brukar alltid ha lite Euro för några dygn i plånboken, automater kan vara ur funktion, kortet kanske inte fungerar etc. Swedbank kanske inte har växlingspåslag varje gång man tar ut?Jag brukar själv betala det mesta med VISAkortet.

  Förbered gärna att gå in på google map och klicka dig fram till adressen dit du skall bo, då kan du se hur omgivningen ser ut.
  jag gjorde så nu när Johanna och jag åkte till New York, när vi kom dit kändes det som att jag varit där förut, helt otroligt!
  Ha det
  Annelie

  • Vi hade faktiskt en hel del Euro hemma sedan Rhodosresan och dem fick jag köpa för en förmånlig kurs.

   Jag har med mig både VISA och MasterCard – litar inte på nåt…

   Var inte via Google Maps, igår, tror jag det var och vandrade runt kvarteret och kollade in vad som fanns närmast och kunde konstatera att hotellet låg endast ca ett kvarter från strandpromenaden. Det är där jag tänkt bygga upp lite kondition. När jag promenerar här hemma så blir jag liksom bara sämre?

   När jag var i Turkiet, förra året, så märkte jag att jag blev inte trött av promenaderna – på samma vis som här hemma.

   Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
   [Bild: Sveriges Flagga]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *