I stort sett en bra dag

sömn; ok. Hade lite svårt för att vakna – men det gick ju…

Politik
Läste följande insändare i TTELA:

Nöjd med vad alliansen har åstadkommit
Vid det förra valet så bytte jag block och röstade för första gången på ett borgerligt parti. Nu har det snart gått fyra år och jag är mycket nöjd med det mesta som alliansen åstadkommit under tiden.
Tycker vänstersympatisörer gärna vill framställa borgerliga väljare som egoistiska, känslokalla människor som struntar fullkomligt i hur andra har det, bara de själva får mer pengar. Men jag ser mig själv som en omhändertagande och empatisk människa med ett starkt samhällsengagemang, och jag tror att alliansen är de som är det bästa för Sverige.
Man måste ju få lov att ha en annan uppfattning, än röd-grön, utan att bli utpekad som dålig människa

KAJSA

Jag får en känsla av att denna insändare är farbriserad av en borgerlig s.k. tankesmedja.
’KAJSA’ borde ju rimligtvis komma ihåg hur hon själv såg på ’borgare’ när hon, innan förra valet, var ’vänstersympatisör. Eller?

Vad har ’omhändertagande och empatisk’ med rättvis fördelningspolitik att göra?

Sedan ’glömde’ KAJSA att lägga till ’kapitalistiska’ i sin uppräkning (egoistiska, känslokalla).

Fruktansvärt beklämmande om nu denna insändare är ’äkta’. Det finns tydligen massor med människor som saknar kunskap, om politisk ideologi. Personligen kan jag inte se några fördelar med ett s.k. klassamhälle och speciellt inte då, ett där de som har det sämre ställt, mer eller mindre finansierar de besuttnas förmåner.

Mellan tumme och pekfinger: Jag är bekymrad över att det inte kommer att ske någon förbättring av sjukförsäkringssystemet, oavsett politisk färg.

Naturrunda
Greppade kameran och hämtade och grenslade cykeln. Trampade iväg till Onsjökärret. ’Parkerade’ och låste cykeln och linkade iväg med min käpp i hopp om att främst få bild på huggorm. Själv har jag ju inte sett någon sedan i april…

Det blev ingen idag heller. Det blev:
En död Näbbmus (Sorex araneus):
[Bild: Vanlig Näbbmus (Sorex araneus), 2 sept 2010, Onsjökärret]

Två snokar (Natrix natrix);
Snok nr 1:
[Bild: Vanlig Snok (Natrix natrix), 2 sept 2010, Onsjökärret]

Snok nr 2:
[Bild: Vanlig Snok (Natrix natrix), 2 sept 2010, Onsjökärret]

Så jag känner mig nöjd.

Släktforskning
Försöker slutföra anforskningen för faster Eivor.

Hälsoläget:
Det mesta fungerar bra så länge jag inte rör på mig…
Rör jag inte på mig så blir det värre…
Det väser som f-n i huvudet.
[02-06-050-050]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *