Ännu en seg dag…

sömn; ok.

Promenad
Duktigt! Fixade till en promenad på morgonen.

Släktforskning
Har tagit några kontakter för att förhoppningsvis få kompletterande uppgifter. Det är dels på farmors Svanströmsida och dels på mormors Andersonssida.

Jag använder ju programmet GeneWeb, lokalt installerat, för att hålla reda på mina släktingar. Jag tycker det är enkelt och snabbt. Det har säkert en massa brister som mer krävande genealoger vill ha.

Jag kände en brist och det var att programmet bara tillåter en bild per person. Det där har jag löst nu. Upptäckte att det går utmärkt att skriva s.k. HTML-kod i det s.k. textfältet för ’Noteringar’. Så nu lägger jag in länkar till bilder där. Jag kunde dock inte knäcka att länka till bildfiler direkt på datorn. Programmet GeneWeb ’vägrade’, t.ex.: file:///[sökväg]/bildfil.jpg – gick inte. Inte heller: /[sökväg]/bildfil.jpg. Men när jag lade ut bilderna på min internetserver och angav adressen: http://[sökväg]/bildfil.jpg
Ja då fungerade det som en smäck!

Husvisning
Hustrun fick med mig på husvisning. Det var inget ’hus’. Det var ett moderniserat torp som lutade åt ruckelhållet. Och så låg vägen vid tomten (eller tvärtom om man nu så vill). En del fuktproblem i källaren / garage? fanns också. Och dessutom kanske det var på gång ett kommunalt vatten och avlopp som man inte kunde säga nej till eftersom stället hade både eget vatten och ett avlopp utan rening.
Det blev en kort titt. 250000 SEK var utgångsbudet – ute på vischan?

Hälsoläget:
Lufttrycket är under 1000 hpa och har så varit hela dagen (kollade nu (20:13). Jag har varit på ett uruselt humör och musklerna värker och kroppen är seg.
Det gäller att hålla humöret uppe…
[04-02-025-050]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *