Ytterligare en kroppstrött dag – med förklarlig anledning

sömn; ok

Käppen
Var till distriktsjukvården och fick en ny hårdgummifot till kryckan.

NU-sjukvården
Till NÄL och röntgade lungorna. En koll för att se om det är något skräp där som inte ska vara där.

Farsan
Åkte hem och hämtade hustrun. Därefter till urmakaren och hämtade två klockor. Den ena var pappas ’pendyl’ och den andra var ett arvegods som min bror och jag fick. Hade lämnat in den för värdering – i princip värdelös, mest affektionsvärde. Brukar inbringa ca 500 SEK på auktioner.

Nu fungerade i vart fall ’pendylen’ och den skulle sättas upp på ny plats. Fixade det år far. Som bonus behövde då en tavla flyttas.

Jag blev helt genomsvettig…, höll på där i bara kallingarna…

Överby Köpcenter
Stannade där på hemvägen för att se om de på Apoteket där hade en sådan där elastiskt handledshållare som gör att käppen inte far iväg. Visade upp den för en personal i butiken. Notera att jag har den på mig, ena ändan om handleden och den andra om käppen. Jag frågar om de har sådana, som jag då visade upp.
Butikspersonen såg väldigt funderande ut och frågade: ”Vad är det där? Vad används den till? Är det en sådan där till glasögon?

Jag blev först som förstenad. Tittade en extra gång på personen. Var det allvar? Butikspersonen såg fortfarande allvarligt funderande ut. Jag kom loss ur min ’förstening’ och sa, samtidigt som jag förstärkte med att föra fram händerna mot butikspersonen: ”Det är en sådan här och den används till det här.

Har jag aldrig sett. Tyvärr, jag kan inte hjälpa dig.”. Förstummad gick jag därifrån.

Det är ju mycket möjligt att denna person, 50+, aldrig sett ett sådant hjälpmedel. Men en person som är anställd på ett Apotek? Förut, när det var ett statligt Apotek och alla var samma så sålde Apoteken sådana här handledshållare. Kan det vara så att de privata initiativen anställer personal med, vad ska jag säga, begränsad erfarenhet?

Om det nu skulle vara så, kan inte aktuell person i så fall komma på att man kanske kan fråga någon annan om man nu inte vet själv?

Hemma
Åt soppa och två smörgåsar.
Kände att jag behövde vila. Dagens fysiska och mentala ansträngningar ville väl ’ta igen’.
Lade mig ca 13:30. vaknade 18:00. Jag avskyr när det blir så.

Bilder
Fick ett mejl, från en Björn Dellming, en kommentar på min bildblogg om ett kräldjur vilken jag ännu inte artbestämt. Bilden var från Alanya, Turkiet och nu vet jag att det är en: Taggsvansagam (Laudakia stellio) (alla bilder).
Har en stund pysslat med att lägga in den arten på de bilder jag hade från Turkiet, och Rhodos.

Hälsoläget:
Allmänt skit eftersom jag är så kroppstrött.
[02-02-050-025]

2 svar på ”Ytterligare en kroppstrött dag – med förklarlig anledning

 1. För syns skull :
  .. glasögon, käpp..
  Vem är jag ? ( menar vem är du ? )
  Den blinde mannens vita käpp är en del av dennes ”jag”. Åtminstone så länge han håller käppen i sin hand. När han sätter sig för att äta och ställer käppen ifrån sig, då är ( för stunden) käppen inte längre en del av hans ”jag”.
  Men du, som fortfarande kan se, har en käpp bunden till din handled- – vem är du ?
  Köp en brodd och kom hit när isen lagt sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *