Jobbig dag

sömn; ok. Fortfarande lite svettigt men det beror på den höga innetemperaturen (26 °C).

I går kväll
Kom en brorsdotter, med kompis, på spontant besök. Vad glad jag blev! :me:

Vardag
Det är ju fredag så då har jag snyggat till det.

Fick också ned lite handdukar till tvättstugan. Efter att ha stoppat handdukarna i torktumlaren gick jag hem och satte mig med en kopp kaffe. Då hör jag hur någon ropar: ’Hallå!’.

Det visade sig vara vaktmästarvikarien. Han frågade om det var jag som hade tvätt i tvättstugan. Jo det hade jag ju. Han fortsätter; ’Då är det bäst att du följer med. Jag var tvungen att stänga huvudströmbrytaren, det rök ur torktumlaren.’ …

Till tvättstugan. Jodå nog luktade det brand. Något i torktumlarens maskineri hade ’bränt’. Och tvätten luktade allt annat än vad man önskar.

Vaktmästaren hjälpte mig att hitta en annan, ledig tvättstuga, så att jag fick tvättat om gänget med handdukar. Och sedan fick jag lägga dem i en, förhoppningsvis, ’frisk’, torktumlare. Det var en ny en så det såg ju lovande ut. Och ja, det torkade fint och jag tycker att det inte luktar ’fel’ av handdukarna nu.
Men hustrun har en bättre näsa än vad jag har så vi ska se vad hon säger när hon kommer hem.
not: hon kände inget; ’Luktar tvättstuga’, sa hon. Sedan berättade jag om ’branden’.

Data
Datorn jävlas å det värsta.

Tangentbordet
Har testat med några andra s.k. PS2-tangentbord och det verkar som om det är hårdvarufel i kontaktändan på datorn. Det betyder att det är något som strular på det s.k. moderkortet. Det är inte bra.
Men nu funkar det ju med att använda ett s.k. USB-tangentbord så jag kör väl så länge det går.

Lite tätare mellan säkerhetskopieringarna kan nog vara klokt.

Datorn är köpt 2008. Jag tycker att den borde ha längre funktionstid än 2 år.

Mozilla Firefox
När jag satte på datorn i morse och lät den stå på så visade den s.k. uppdateringshanteraren att det fanns uppdateringar till Mozilla Firefox. Jag är ju lydig och snäll så givetvis kör jag uppdateringarna – det gör jag alltid, faktiskt.

Effekten blev i vart fall att den s.k. webbläsaren Mozilla Firefox ver. 3.6.7 vägrade att starta. Filerna startades upp men sattes sedan i viloläge. Att starta om datorn hjälpte inte. Att ta bort de s.k. firefox-processerna via System -> Administration -> Systemövervakare hjälpte inte det heller.

Det som hjälpte var att i ’hemma’-katalogen (/home/nisse) ändra namnet på katalogen ’.mozilla’. Hittar inte Mozilla Firefox ’sin’ katalog så skapar den en. Det fixade till det. Sedan får man fixa lite med de s.k. bokmärkena. De ligger ju i den, i mitt fall, omdöpta katalogen; ’.old_mozilla’.

Det finns en finess med att behålla den gamla och det är att i den, bl.a., ligger en profilkatalog (med filändelsen: ’.default’) och i den finns en fil: ’bookmarks.html’

Jag gjorde så att jag skapade ett bokmärke i det s.k. bokmärkesfältet och ’pekade’ länken till just den där ’bookmarks.html’. Det tyckte jag var det enklaste sättet att komma åt mina gamla bokmärken (favoriter kallas de i microsoft windows världen).

Nu kan jag ju passa på att ’rensa’ i aktuella bokmärken.

Säkerhetskopiering
Krånglade inte men jag kom på att jag missat att lägga en rutin för att säkerhetskopiera mina släktforskningsdata. Nu är det gjort.

Packar
I morgon planerar vi att åka till Gävle och Tova. Sonen sköter katten och lägenheten.

Hälsoläget:
Inget vidare. Har haft ’småkramper’ i diverse olika små muskler i främst fötterna men också i bröstryggen. Ny grej, har inte haft det förut (i fötterna alltså). Min tinnitus för ett jäkla väsen. Vänster lunga känns ’trög’. Prostatan trycker på urinröret – det tar alltså tid att kissa, ingen fart på’t. Tidigt i säng idag.
[04-06-075-075]

2 svar på ”Jobbig dag

 1. Hej Nisse!

  Om du nu åker ända till Gävle så tycker jag att du kan kosta på dig en halv-dag till Söderhamn också. Där bor nämligen jag!

  Har alltid tycket att det vore kul att träffa de bloggare man läser irl, så att säga.
  Och eftersom jag inte kan ta mig till Gävle, kanske du kan ta dig hit.

  Det är bara en idé, kanske inte genomförbart….

  Kram iaf/Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *