Slödag, vilken i ordningen?

sömn ok. Om vi bortser från ett maginnehåll som for upp och ned.

Fallens dagar
I går kväll, fredag: Efter att ha mött och gratulera de vi känner vid målgången för Kraftprovet så cyklade vi hem till S&S. Där hade vi en mycket mysig stund tillsammans med några av S&S vänner som vi också känner lite grann.

Nästa anhalt blev Spikön där skulle vi äta och lyssna på Bröderna Hallberg.

Mina marginaler ställde väl till det mest och det innebär att mitt tålamod i princip ligger på minus. Så jag blev riktigt förbannad efter att första suttit vid ett bord och så händer det inge. Jag frågar då en förbipasserande personal om det är bordservering eller om man beställer vid baren. Man beställer vid baren och personen pekar på en bar. Jag går dit och ställer mig i kö, en kvinna smiter före och ber faktiskt om ursäkt för det. Det blir min tur och jag får då veta att det är vid den andra baren man beställer mat…

Vi går till den andra baren och står där bra länge. Inget händer. Vi stoppar och frågar en förbipasserande personal och får då veta att mat det beställer man vid bordet – nu kände jag hur galenskapen började ta överhanden.

Vi satte oss vid bordet och fick slutligen uppmärksamhet och fick då veta att det inte gick att beställa mat. Köket var överbelastat och de hade bestämt att inte hålla på med matservering under Bröderna Hallbergs uppträdande.

Nu vart jag förbannad på riktigt och uttrycket det. Givetvis kunde inte serveringspersonalen vara skyldig så denne fick ta emot en hel del oförtjänt kritik från min sida. S trädde in och var betydligt mer diplomatisk och framförde att vi hade den allra största förståelse för problemen men om och bara om det skulle uppstå en liten lucka så kanske vårt bord likväl skulle få beställt mat, kanske.

Den strategin lönade sig. Efter ett tag fick beställa mat. Vi fick två rätter att välja på. Jag kommer inte ihåg vad min rätt kallades och det går inte att beskriva den, för det var en en enda sörja och kört i en mikrovågsugn och ’maten’ hade till hälften hade bränt fast i tallriken. Jag hittade några relativt ätliga s.k. fajitas i sörjan. Hustrun åt nästan inget alls.

Givetvis skulle vi ha klagat och inte ätit något alls men jag var helt enkelt för trött. Vi bad att få betala. 248 SEK!, för två tallrikar med så gott som oätlig mat. Snudd på skandal.

Strax därefter tog vi oss hem. Snabbt sängläge.

Under natten var jag uppe ett par gånger och drack filmjölk (laktosfri) för att lugna ned magen.

Farsan
Vi hade planerat att åka till Trollhättan och ta ut far på en tur så att han också får kolla lite på det Fallens dagar har att erbjuda. Det regnade och utsikter sas vara bättre väder men det såg inte så ut så jag ringde far och så bestämde vi att vi kommer i morgon söndag i stället.

Släktforskning
Mest sysslat med att hitta den optimala inställningen på skannern Canon CanoScan 8800F för att få så bra kvalitet som möjligt från mikrokort med släktforskningsuppgifter på.

Hälsoläget:
Trött, jättetrött, hela dagen.
[02-04-025-025]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *