Fredag!

sömn: helt ok fast det är fortfarande svettigt.

Naturrunda
Hade gett mig den på att hitta en huggorm. hängde på mig kameran, tog med mig käppen och hämtade cykeln vid cykelgaraget och trampade till Onsjökärret. Ingen huggorm…

Däremot hittade jag till slut en snok:
[Bild: Snok (Natrix natrix)]

Strax efter det mötte jag en svart/vit katt som jag pratade lite med.

Snygga till lite
Vill man kalla det för städning så kan man få göra det men jag tror att ’vi’ har lite olika definitioner.

Jag börjar med en fika.

Sedan blockar jag bort t.ex. skor och samlar ihop kattens leksaker från golvet.

Sedan får kroppen bestämma metod för hur jag ska få bort ’smuts’ från golvet. Plocka tussarna för hand, sopa upp dem eller släpa fram dammsugaren.

Väljer jag att dammsuga så har vi en superlätt dammsugare för den uppgiften. Och om jag ska dammsuga under något så sätter jag mig på en stol eller så lägger jag mig ned på golvet. Problemet för mig, med det sistnämnda, är att ta sig upp igen…

Därefter tar jag rum för rum och då gärna med en kopp kaffe mellan varje. Eventuellt en paus till sängen emellanåt också.

Avslutar med en fika och en dusch sedan en stunds vila i sängen.

Släktforskning
Fick ett gäng mikrofilmer som jag beställt, från SVAR, Riksarkivet. SCB samlingsutdrag för Svedala 1910 & 1920. De ska noga granskas, någon dag. Och då ska jag se om jag kan hitta Elna Nordlund (f. Rasmusson) f. 1870 med barnen; Gunnar f. 1896, Einar f. 1897 & Gunhild f.1902.
Gunnar f. 1896 är min farfar och någon gång mellan 1910 & 1923 flyttar Gunnar från Svedala till Vassända-Naglum. I Trollhättan jobbar han först som trädgårdsmästare och sedan som chaufför. 1923 gifter han sig med min farmor Ellen f. 1898.
I Vassända-Naglum föds Arne f. 1924 och Nils f. 1925 (min pappa). I Trollhättan föds Uno f. 1929.
Det sker alltså en flytt från Vassända-Naglum till Trollhättan, någon gång mellan 1925 och 1929.

Jag är inte så förtjust i att kyrkböckerna, främst då församlingsböckerna är samlade till Landsarkivet i Göteborg. Hade de vart kvar så hade jag kunnat cykla iväg och läst mig till det som saknas.

Har gjort en beställning till Landsarkivet i Göteborg och hoppas att de kan klargöra Gunnars flyttningar från Ilstorp till Trollhättan, via Svedala och Vassända-Naglum.

Jag misstänker dock att en del av de uppgifterna finns i Landsarkivet i Lund.

Fallens dagar
Hustrun och jag cyklar till Trollhättan. Stannar vid Sundsberget och vilar. Nästa viloplats blir Spekön. Därifrån kan vi se när alla som springer Kraftprovet laddar för första backen, nedanför nybygget vid Gransäter.

Efter en stund, när vi uppskattat att de börjar komma i mål så drar vi oss dit och så applåderar vi alla vi känner.

Sedan får vi se hur resten fortlöper. Hustrun mumlar mat så det blir säkert något syndigt. Mig kvittar det, får jag bara dricka öl så…

Hälsoläget:
Känns faktiskt riktigt bra.
[02-08-075-050]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *