Mest vilat

sömn; hyfsad. Sov hela natten så jag fick aldrig testat kisseflaskan, i skarpt läge, så att säga.

Vilat mest hela dagen. Det mest ansträngande var att följa med hustrun och handla.

Redigerade gårdagens inlägg: Bemärkelsedag ons 23-Jun-2010 0:01.

Besök
Sonen var här.
Tog en bild för ett nytt körkort. Vi får se om det duger…

Lite data
Se upp när ni köper små kompakta digitalkameror och speciellt om ni tänker använda filminspelningsfunktionen och sedan tänker dela med er av er filmfiler till vänner och bekanta.

Pumpa försäljaren på information om det!

En del kameror spelar in i Mac’s QuickTime ’format’. Filnamnet slutar på MOV.
Andra kameror spelas in i ett format som kallas för ’MOTION JPEG’. Filmfilnamnet slutar på AVI (AVI kan ha ’massor’ med format, jag har 6 att hålla reda på.)

Windows Media Player visar helst bara filer i formatet (Microsoft Windows Media) och filmfilnamnen slutar på: WMV

Min hustru har alltså spelat in en film som hon vill ge till sin kompis, via CD-skiva eller via USB.-minne. Hon kan inte skicka sin filmfil som den är, i MOV-formatet. I så fall måste kompisen ha installertat QuickTime eller installera det.

Så jag har en del av dagen idag pysslat med att sätta ihop s.k. scripts som kan konvertera filmfiler; från MOV -> AVI -> WMV och MOV -> WMV ska jag ge mig på en annan dag.

Nu kan i vart fall våra filmfiler visas i TV’n via kameran direkt (givetvis, med rätt kablar) men också via Media Centret och / eller CD-skiva via DVD-spelaren. I mina Linuxmaskiner kan jag se alla de s.k. formaten. Sonen kan komma med sin MacBook och titta sin mammas MOV-filer. Och så kan jag testa filmfilerna i pappas gamla VISTA HOME. Ja, och så har ju hustrun min ’gamla’ bärbara med Windows XP Media Center Edition.

Och nu kan vi då skicka filmfiler till kompisar som har ’WINDOWS’. Jag valde ett format så att även Winows Media Player 8 ska klara dem.

Hälsoläget:
Känns lite bättre i halsen idag men lederna segar. Hoppas verkligen att det blir en hyfsad midsommar.
[02-05-050-050]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *