Valborg

sömn; lite svettig(?) annars ok.

Släktforskning
Körde fast lite på Jönsson i Skåne så nu har jag skickat ett brev till en person som bör vara insatt i förhållandena i aktuell ort (Blentarp). Hoppas jag får svar.

Vila
Gällde att ladda batterierna inför kvällens Valborgsmässofirande. Traditionsenligt, numer, med H&K. Först god mat hemma hos dem och sedan till Främmestad.

Valborgsmässofirande
Brukar ju fotografera elden där (se Valborgsmässoafton 30 april 2009 under rubriken ’Valborgsmässofirande’) tänkte strunta i det i år men så hände det sig inte bättre än att den upplagda rishögen ramlade av flotten. Ja, de har brasan på en flotte mitt ute i Nossan. Hållen på plats med vajrar. Strömmen är sydlig (rinner mot vänern) och vinden nordlig, vilket tillsammans med väl optimistisk risuppbyggnad bidrog till att hela högen välte söderut:
[Bild: Valborgsbrasan Främmestad]
I.o.m. att den hamnade söder om flotten (tack vare vinden) så gjorde det att strömmen höll riset på plats så det brann snyggt och prydligt ändå.

Hälsoläget:
Fick ta en näve mediciner för att klara av att stå och titta på elden. Nu väntar sängen…

2 svar på ”Valborg

  1. Hej Nisse!

    Visst hade vi lika trevligt som vi brukar ha det, trots vältande ris! Det har ju blivit en fin tradition, det där, som vi knappt kan vara utan i fortsättningen. Vi ser fram mot en lika trevlig valborg nästa år. Hälsningar och kramar till hustrun/Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *