Lite av varje

sömn; ok. Kom i säng lite sent. delvis beroende på att jag ville att de läkemedel jag tog skulle hinna komma till full effekt så att jag kunde somna lättare

Mäklare
Nu har vi, brodern och jag varit till mäklaren och skrivit på köpekontrakt. Mäklarn hittade en köpare, till f.d. morbror Runes f.d. lägenhet. Känns väldigt bra. Men jag vill inte ropa hej förrän jag ser att pengarna är inne på det s.k. dödsbokontot.

Vila
Efter lunch var min ’peng’ slut. Lade mig i sängen på värme-/vibratordynan och körde igenom tre s.k. program sedan somnade jag. Fick liksom tvinga mig till vakenhet.

Naturrunda
Satt och ’pillade’ lite med datorn och såg ut genom fönstret. Gick ut på balkongen. Halvmulet-mulet och varmt. Perfekt ormväder, även om man kan tycka att det kanske var fel tidpunkt på dagen, ca 16:30.

Men, min känsla stämde. Jag hittade ett par snokar.

Först såg jag en snok som betedde sig lite märkligt. Den backade in under en sten. Ok, det har jag sett förut. Men det här såg inte riktigt ’medvetet’ ut. Jag tog i vart fall några bilder och valde ut den här:
[Bild: Snok (Natrix natrix)]
Sedan gick jag vidare och gjorde en vända till. Då fick jag se en mycket större snok, den här:
[Bild: Snok (Natrix natrix)]
Det visade sig att den snoken (en hona) satt ihop med en annan, mindre (hane). Så här såg det ut:
[Bild: Snok (Natrix natrix)]
Och mer i närbild:
[Bild: Snok (Natrix natrix)]
Och det var den här grabben som ’satt fast’:
[Bild: Snok (Natrix natrix)]
Jämför man första och sista bilden så ser man att det är samma orm:
[Bild: Snok (Natrix natrix)]

Jag filmade dem:
[Bild: OrmParning]
OBS! filmfilen är på ca 26 MB så det kan ta tid, för en del (hav tålamod :me: ). Jag hoppas också att filmfilen öppnas i ett nytt ’anpassat’ fönster. Blir det konstigt? Meddela mig i så fall hur det blir.

Väntade kvar ett tag och studerade det hela. Helt uppenbart ansåg honan att det var ’färdigt’. Men det verkade som om hannen inte riktigt med viljan kunde bestämma det där. Antagligen en ’funktion’ för att förhindra andra hannar från att ’komma till’ innan hans befruktning ’satt sig’.

De låg sedan lite på var sitt håll och vilade, honan:
[Bild: Snok (Natrix natrix)]
Och hannen:
[Bild: Snok (Natrix natrix)]

Släktforskning
Det blir lite var dag. Hittar hela tiden nya uppgifter. Just nu är det en gren av Jönsson, i Skåne, som är intressant.

Hälsoläget:
Ländryggen och benen knäcker mig snart eller så får jag ställa in mig på en mer regelbunden medicinering. Problemet med det är att då rasar magen definitivt.

7 svar på ”Lite av varje

  • Jag hade ändrat filnamnet och den ändringen hade inte ’satt sig’ i inlägget.

   Visst ser det lite häftigt ut med snokonan som släpar omkring med en snokhanne.

   Och, stämde rösten med den uppfattning du hade byggt upp?

   Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
   [Bild: Sveriges Flagga]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *