En dålig dag till…

sömn; ok

Naturrunda
Det verkar vara väl kallt. Isande vind. Inte ett kräldjur. Såg lite fåglar men hann aldrig få upp kameran.

Distanshundvakt
Idag är jag hundvakt på distans. Jag har en apparat, en BabyTalker 1010. Den andra apparaten är i en lägenhet på andra sidan vägen. I den lägenheten finns för närvarande en ensam hund, matte jobbar. Om hunden ylar eller skäller så ska jag ringa ett telefonnummer. Än så länge är det knäpptyst i apparaten.

Besök
Hade planerat in en träff i kväll. Jag avbokade den. Kroppen orkar inte så mycket. Hoppas det är tillfälligt.

Släktforskning
En sysselsättning som jag klarar, bra tempo. Allt i min egen takt alltså. Är inne på 1700-talet och ’rotar’ efter släktingar nu, i Skåne, främst.

Just nu håller jag på och försöker kartlägga Nils Mårtensson 1837-1917, hans syskon och föräldrar och kusiner m.m. Mer 1800-tal.

Nils Mårtensson var gift med Bengta Jönsdotter.
De fick bl.a. sonen Nils som tog sig efternamnet Nordlund. (En olöst gåta?)
Denne Nils Nordlund (folkskolelärare) Gifte sig med Elna Rasmusson. De fick tre barn ett av dem, Nils Gunnar Reinholt, flyttade senare till Trollhättan där arbetade han som Chaufför. I den gärningen träffade han Ellen Svanström. Hon jobbade då på ett bryggeri.
De fick tre söner. Den ene, Nils Einar Nordlund, är min far, farsan.

Hittintills är jag klar med att Nils Mårtensson’s far och mor är:
Mårten Trulsson och Kjerstina (Kersti / Kierstina) Nilsdotter, född 1793 (troligen)
De fick följande barn, utöver Nils:
Pär 1831 född i Everlöv
Bengta 1826 född i Everlöv
Elna 1821 född i Everlöv
Grels 1819 född i Everlöv

Hälsoläget:
Skulle upp på toa, på efternatten. Kom inte upp. Jag satt i sängen men kunde inte resa mig. Ingen kraft i benen. Hustrun kom och ville hjälpa mig men jag bad henne vänta en stund. Efter lite andning och mer uppvaknande så kunde jag ställa mig upp. Jag är väldigt glad för att jag har en toalett bara 1-2 meter bort.

2 svar på ”En dålig dag till…

    • Svårt att ’skämma bort sig själv’ och ’gilla läget’ när man har en hustru som har andra intressen samt ’andra’ planer om vad som är bäst för mig…

      Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
      [Bild: Sveriges Flagga]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *