Snödag

sömn; ok.

Dröm
Mitt sovande slutade med att jag var i en hamnstad. Ett hus hade rasat ja och några för mig helt okända tog oss in i raset. Först såg vi att det var eld som orsakat en slags explosion men det brann inte och när vi letade vidare så blev det mindre och mindre bränt ju längre in vi kom men förstörelsen blev större. Och allra längst in hittade jag en en tallrik, med upplagd mat på, nyupplagd och i perfekt ordning och enligt tallriksmodellen.

Mysteriet tätnade, hur? Vad hade hänt?

Jag vaknade.

Kan det ha att göra med att jag smockade i mig en massa snacks i går kväll medan jag avnjöt den där Clintan-rullen?

Morgonblaskan ttela
Min senaste insändare var med idag. Den jag skrev om i inlägget från: 16 februari 2010

Redaktionen har väl sina skäl. Även om jag inte alltid begriper dem. Mitt i min insändare hade jag med följande mening. Mitt i, liksom: ”Enligt säkerställd forskning, var det då, upp till 60% av alla de som blev sjukskrivna.”, det var bortredigerat?

Jag noterar också med nöjdhet att det inte bara är jag som reagerar på moderater och alliansens tokerier. Den här insändaren var med i dagens morgonblaska också:

All ersättning ska utgå från sjukdomen

Svar till Peter Hemlin (M) 16 februari:

Det går inte att övertyga en politiker att drömmarna de har om rehabilitering är en katastrof. När försäkringskassan är färdig med sitt har en långtidssjuk varken ersättning, människovärde eller arbete. På internet finns massor av debattartiklar, bloggar och inlägg från förtvivlade människor.

Jag funderar även över oss som har ett arbete och inte behöver rehabilitering. Vi har inte rätt att vara sjuka mer än de två veckor som arbetsgivaren betalar. Avslag på sjukpenning kommer automatiskt med hänvisning till paragraf si och så.

Och reglerna måste följas även om människor är sjuka och undrar hur räkningar ska betalas.

Ett läkarintyg verkar inte vara värt det papper det är skrivet på, eftersom det måste vara skrivet så att en handläggare utan medicinsk utbildning förstår

All ersättning ska utgå från sjukdomen, inte politikers drömmar att förbättra statistiken.

Till sist borde alla som fått avslag av försäkringskassan skicka en kopia av avslaget till närmaste politiker ur alliansen.

EN SOM INTE VILL HA MER VALFLÄSK

Snö
När jag närmar mig köksbordet om morgnarna så närmar jag mig också balkongdörren på framsidan. Då kommer katten tjutande. Han vill ’titta ut’. Man ska alltså öppna balkongdörren och så går han fram och ’känner’. Har han och jag lust så kan det hända att han skuttar efter snö som man kastar iväg.

Nu gick inte det där. Balkongdörren gick inte upp. Kanske syns på bilderna.

Först en bild där katten står, som han brukar, skrikande och vill att jag ska öppna balkongdörren så han kan få ’känna’ lite:
[Bild: Linus kikar på all snö på balkongen]

Denna bilden visar lite bättre hur mycket snö där är, på vår västra balkong:
[Bild: Snön på balkongen, sett från köket]

Nästa bild visar hur det ser ut, på samma balkong, från vårt sovrum sett.
[Bild: Linus kikar på all snö på sovrummet]
Efter bilden öppnar jag fönstret. Hämtar katten och ’hystar’ ut han och så klättrar jag själv efter, med en spade.

Katten tycker väl att det är sådär kul att kravla omkring i snön så han tar sig efter en liten stund in igen, via sovrumsfönstret.

Efter hur lång tid som helst. Jag måste ju tänka på min ömkliga kropp så ansåg jag mig färdig. Balkongdörren kunde öppnas.

Dels för att det är jobbigt att flytta på snö men också för att det är en kul grej. Så här blev det:
[Bild: Snö som jag lämnade kvar på balkongen.]
Notera den där rätt så stora runda snöskivan som hänger på snöret, upptill i bilden. Det är snö som byggt upp sig kring en klädnypa.

Besök

Ett kort ett. Sonen lånar bilen.

Teknik
Har idag beställt en s.k. dong. En trådlös nätverksadapter som sätts i en USB-port. Ska ha den i den nya s.k. MediaCenter (Netgear EVA2000). Slipper då ha en datakabel i vardagsrummet.

De kunde inte beställa hem en sådan från El-Giganten i Uddevalla för de var ’ovänner med leverantören”? Det skiter väl liksom jag i. Jag tycker ju att då får de väl beställa från en annan leverantör.

Nu har jag i vart fall beställt en; Netgear EVAW111, från Pixmania (292 SEK). Hoppas det blir rätt nu bara. De har lagt sig till med ny betalningsservice. I vart fall jämfört med när jag handlade där senast.

Snöskottningshjälp
Sonen lämnade tillbaka bilen och fixade sedan bort snön på den östra balkongen:
[Bild: Sonen fixar bort snön på östra balkongen]
Det är lite mer tempo när pojken gör det.

Mer teknik
Jag har för bråttom…

Efter att jag beställt den där trådlösa grunkan så blev jag ju lite osäker. Funkar själva EVA2000 som jag tänkt? ’Viktigast’ är att den kan visa hustruns MOV-film-filer.

Det kunde den inte!

Den får jag alltså lämna tillbaka, till El-Giganten – det blir inget problem den köptes på öppet köp.

Knepigare verkar det bli med EVAW11. De var tydligen snabba på pixmania och har börjat ’packa’ och har de det så går det tydligen inte att stoppa. Då måste det levereras och sedan returneras. ja, jösses.

Även om nu det verkar vara i det mer överkrångligaste laget så funderar jag likväl på att beställa andra produkter, från pixmania. En annan s.k. Media Player, en:
”WESTERN DIGITAL Multimedia spelare TV Live Media Player” (1099 SEK) och en ”Belkin USB WiFi adapter 54 Mbps F5D7050” (161 SEK) frakt tillkommer om 97 SEK.

Tankade ned manualen från Western Digital och läst och den ska klara MOV-film-filer. Jag har också kontrollerat att den trådlösa grunkan passar till den här apparaten.

Avvaktar dock beställningen lite då jag först vill se vad pixmania svarar på mina uppmaningar att stoppa aktuell leverans, av EVAW11.

Hälsoläget:
Om jag var mentalt slut igår så är jag fysiskt helt slut idag. Har visserligen vilat ett par timmar men hela kroppen värker och är trött likväl. Skottar jag snö så får jag väl skylla mig själv…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *