Biodag

sömn; sov till 09:00?
Fast, det är klart, jag var uppe till ca 01.30 och fixade med gårdagens lilla kortfilm.

Möbelrea
Vi var å kikade på en bäddsoffa. Svåra grejer. Det bästa är dyrast…

Bio
Göta kanal 3. Den var bra. Jag gillade den. De hade fört in lite av Da Vincikoden, kanske var det lite parodi…

Promenad
Vi tog en sväng ned mot Skräcklan. Huva va kallt det var när vi rundade ’udden’ och gick utmed den s.k. farleden. Helt uppenbart har isbrytare varit framme och kört upp en ’ränna’.

Lite handla
Lite Proviva och vitt bröd till mig.

Spela Wolfenstein 3D, i Wii, via HomeBrew
Tycker ju dessa gamla nostalgispel är helkul. Kanske mest för att jag kan ’hänga med’… :me:

Ångbad
Det verkar skita sig med det. Dels har leverantörerna skitlånga leveranstider (20 veckor, typ) och så har de inte de jag är intresserade av uppmonterade. De flesta ångbadsleverantörer är dessutom rena nätbutiker och har alltså inget ställe dit du kan gå och känna på grejerna. Det gör ju också att jag sätter ett stort frågetecken för hur det är ställt med kompetensen. vet de vad det är de säljer?

En annan sak jag funderar på i detta sammanhang är att det på en del ställen står att ett ångbad är en sluten enhet. Hur kan den vara det? varifrån kommer luften in och om det kommer luft in vart tar den i så fall vägen. Och om det nu är slutet på riktigt – tar inte syret slut då?

Givevis är det inte slutet. Givetvis är det så att ånga kommer att smita ut i badrummet. Just vårt badrum är av ovanligt bra kvalitet. Däremot är jag lite osäker på taket. taket är inte gjort för att hantera ånga som kanske är där i timmar.
Jag menar då en vattenånga som har högre täthet och värme än den vattenånga som bildas när du ligger i ett varmt bad i ett badkar.
Det fixar ju badrummets normala frånluftsanläggning (vilken går till en värmeväxlare vi har i köket. den funkar också som köksfläkt.) Men, klarar den ett ångbad? Vi diskuterar 100% luftfuktighet och en temperatur om ca 55 grader celsius.

Ångbad är ju inget man ’testar’. Det ska till elinstallationer av både 10 & 16 ampere samt eventuellt lite tillkommande rörarbete.

Ni som har installerat ångbad, i lägenhet, på platsen för ett badkar, kan inte ni höra av er till: nisse@ngn.nu och berätta.

Hälsoläget:
Trött och stel. Ska bli skönt att få krypa i säng.

2 svar på ”Biodag

  1. Kan vara dumt att sabba badrummet med ångan, men det kanske går att lösa med typ som en kondenstumlare el nåt??? Eller vad vet jag….bara en ide´…

    Jooo, bäddsoffor är inte en lätt match att inhandla, den ska både se braut, vara bekväm och enkel…helst billig oxå…men det är de ju tyvärr inte 🙁

    Ha en bra fortsatt kväll!

    Kram kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.