Begravningsdags, igen…

sömn, fortfarande problem med att det är något kyligt i rummet. jag får höja temperaturen lite till. Det hela är på gränsen. jag har bara ett påslakan på mig. Stoppar jag in armarna under täcket svettas jag. tar jag upp dem så fryser jag om dem men slutar svettas.

I natt löste jag problemet genom att sticka ut fötterna. Av någon märklig aqnledning har jag inte ont av att fötterna blir kalla.

Promenad
Blev en kortare promenad idag – hustrun var ju med…

Det berodde inte alls på det. Det hade å göra med ett nattligt väderomslag. Från ca 3 minusgrader till ca 4 plusgrader och snö och därpå följande regn. Detta följdes av en lite lätt nedkylning, när det ljusnade.
Resultat: Halka.

Är det halt är det svårt att slappna av och då är det bättre, för kroppen, att korta ned promenaden.

Begravning
Idag, kl 13:00, var det begravningsakt för min morbror Rune. Efter det åkte vi hem till brorsan på lite s.k. minnesfika.

After Work
Inställdes pga trötthet.

6 svar på ”Begravningsdags, igen…

 1. Du har väl broddar??Då går man på ett helt annat sätt – mycket mer avslappnat..dom dagar det är värst med halkan så kan man ”hyra in sig” på ett gym och gå på bandet…eller simma om du klarar det för nacken.
  Huvudsaken är att man inte börjar se för stora hinder då trillar man tillbaka . Imorse var jag omotiverad till bassängträningen (vaknade för tidigt) men jag ”bet ihop” och gick dit – fast jag vet att det är trångt i omklädningsrummet och surrigt av alla röster – vi var bara 4 i bassängen till min förvåning och då tänkte jag TUR att jag inte gav efter för lättjan och den tillfälliga oviljan..när jag valde badet då hade jag gjort dagens motion och kunde vila och sova då jag kom hem.
  God mat och dryck har tryckts ner och nu ska jag läsa min deckare och maken han ska bubbla bubbelbad.
  Sköt om dig!
  Kram Nonna

  • Jag har halkskydd att ta på. Problemet den här dagen var att det var ingen halka när vi började gå, den kom smygande. Men jag hade ju mina gåstavar och det är ett extra stöd.

   Idag, lördag, är det ruskväder så nu planerar vi att åka till en F&S-jympa kl 10:00. Om det inte hade funnits passande jympa så hade jag valt gåband eller motsvarande ’maskin’ på F&S-gym.

   Det där med rehabbad ska jag ta å kontakta vår sjukgymnastik om så att jag kan komma med där. Kommer antagligen att kosta pengar då jag är sjukpensionär. Det är ’bara’ de som har jobb / anställning som får det som rehabilitering (kostnadsfritt).

   Kramar!
   [Bild: Sveriges Flagga]

 2. Det där med halkan är ju rent av förrädiskt…man kommer in i ett slags ekorrhjul med att man spänner sej, smärta, kommer som ett brev på posten, å så spänner man sej igen för att det gör så förbaskat ont….osv…
  Det går liksom bara runt…

  Men visst är det lite knepigt det där, att om man har fötterna utanför täcket så regleras värmen/kylan..??

  Hoppas ni har haft en trevlig fredag trots allt 🙂

  Kram kram!

  • Jag gick mesta delen vid sidan av vägen. Där var det inte halkigt alls. Allt för att undvika den där ’rundgångsspänningen’.

   Kroppens värmesystem är förunderligt. Hustrun skulle frysa ihjäl om hon hade fötterna utanför.

   Fredag blev trevlig, trots allt. Det mesta blir ju oftast vad man gör det till.

   Kramar!
   [Bild: Sveriges Flagga]

 3. Nisse!
  Hm.. i bilar finns det ju AC som kan skilja mellan förare och passagerare. Det borde ju kunna gå att installera i sovrummet?

  Men vid närmare eftertanke är det nog ingen höjdare att värmefläktar och kylfläktar konkurrerar med varandra… Då är det mycket bättre (och något enklare) att sticka ut fötterna :o)

  Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *