På hemmaplan

sömn, helt Ok. Inte riktigt van vid att det är kallare i vårt sovrum än vad det var i lägenheten i Turkiet. Får väl smyghöja temperaturen lite.

Morgonpromenad
Efter frukost 1 tog jag på mig en vinterskrud. Det var -5°C, solen var på väg upp. Solsken väntade alltså.

Förevigade det hela:
[Bild: Nisse Morgonpromenad]
Valde att promenera runt kanalen; Karls Grav, med gåstavar. Det är ett antal kilometer. Vet inte hur många. Ska mäta det nästa gång vilket blir i morgon om jag får bestämma.

Redigering
Har lagt till lite på inlägget från 2/12-09.

Audionomen
Efter lunch var det dags för besöket till audionomen. Jag talade om för henne att hon var tjock, då log hon. Det gör de flesta blivande mammor.

Jag fick mina nya hörapparater och det kändes genast jättebra. Det är tröttsamt med det där oväsendet (tinnitus) i huvudet och hörapparaterna hjälper.

Ortopedtekniska
När jag skulle välja skor, hemma, upptäckte jag att jag inte hade något att välja på. Jag har bara mina vandringskängor. Inte så välbetänkt att kasta de slitna ’joggingskorna’ som jag hade med mig till Turkiet.
Speciellt som fotinläggen var kvar i skorna när jag slängde dem…

Var alltså till ortopedtekniska och skulle beställa nya. Gick inte. Jag måste ha med mig avgjutningarna och de hade jag ju hemma…

Så det får fixas i början på nästa vecka.

Luftfuktare
Var runt i varenda affär jag kunde komma på, ute vid Överby Köpcenter. Inte någonstans hade de sådana där enkla luftfuktare som en hänger direkt på elementet och häller vatten i.

Lika bra att beställa över nätet. Det finns, 35 SEK / st. Jag har tänkt beställa 4st.

Jympa
Hustrun skulle på F&S jympa så jag hängde på. Det var jättekul och jag hängde med i alla övningar. Efteråt blev det en skön bastu.

Hälsoläget:
Fortfarande under kontroll. Ännu inga varulvsliknande förändringar. Lite värk i ländryggen men det kräver ingen medicinering. Det räcker med vila.

10 svar på ”På hemmaplan

 1. Välkommen tillbaka till Svedala! Måste ha blivit en liten chock att komma till vintern igen. Men var glad att du har sluppit allt regn vi (åtminstone här i Söderhamn) har fått.

  Nu får du lov att göra en sammanställning/utvärdering av din Turkiet-vistelse så vi vanliga dödliga kan se om det är något att satsa på.

  Kram från Lena

  • Tack!

   Kan inte påstå att jag känner mig chockad.

   Här, i Vänersborg, har det också regnat. I Alanya regnade det ju också men där håller det inte på i flera dagar. Det kommer mycket under kortare tid.

   När allt-som-måste-göras-först har lagt sig så ska jag börja fundera på en sammanställning.

   Kramar!
   [Bild: Sveriges Flagga]

 2. Nisse!
  Hm, inget hit med inläggen, men suck, lite svinn får man räkna med. (var det inte dom som var så jäkla dyra?)

  Skönt att du har ordning på hörapparaterna, hoppas det enkelt fixar sig med inläggen också!

  Kramar!

  Ps. Om du får några varulvsliknande förändringar skulle jag vilja veta det! Sjuksköterskor (vissa) är bra på sånt!
  Pps. Glömde fylla i spam och då kom det upp ”Rackarns”, fniss!

 3. LOL, gissa om jag skrattade högt av din kommentar till audionomen!!!

  Blir samtidigt förvånad över att du skriver att det är kallare hemma än här, inomhus alltså! När jag bodde i Sverige hade jag konstant 25-26 grader inomhus!

  Kram på dig!

  • Så var det i den här lägenheten tidigare. Aldrig lägre än +26 grader.

   Nu har de fixat med det hela så att temperaturen har gått ned och hustrun vill ha det kallt i sovrummet, det vill inte jag. När jag kom hade hon väl ca +18 grader, i det rummet. Hon brukar ha ett litet vädringsfönster öppet.

   Det är nu stängt och så har jag ökat på elementet ytterligare.

   Audionomen
   Hon den gravida, jag berättade historien om pannkakorna för henne:
   En mor har problem med sin lille parvel. När det vankas pannkakor så lassar han in som om han inte hade någon botten.
   Som välmenade god mor tar hon till en lögn för att stävja detta överätande. Hon säger: ’Om du äter så mycket pannkakor så kommer magen att svälla upp och explodera på dej.’
   Parveln kände efter och fick nog hålla med om att det kändes lite spänt och nog var han lite ’svullen’ om magen.
   Ett tag senare är mor och parveln ute och åker på buss. Då kommer en höggravid ung kvinna och sätter sig på platsen mitt emot.
   Parveln gör stora ögon, lite smått imponerad. Efter en stunds häpet stirrande lutar han sig fram och säger förtroligt: ’Jag vet vad du har gjort. Farligt är det men oj va’ gott det är.

   Kramar!
   [Bild: Sveriges Flagga]

 4. själv skulle det förstås vara! Har fått en till familjemedlem, eller rättare sagt tog med honom hem. En valp som hängde med oss hela tiden ute, ser ut som en dobberman men är inte helt hundra på det. Har inte hjärta att sätta ut honom på gatan så jag behåller honom och tar honom till veterinären på måndag. Hmmm, det är en HON! (kollade nu) Men pga att hon kissade som en hane trodde jag att det var en han! LOL. Men så himla söööt!

  • Är det en nästan svart en, väldigt glad i de flesta människor?

   I så fall är den hunden och jag bekanta.

   Att det är en hon, kan ju göra livet lite mer intressant för Pașa :me:

   Kramar!
   [Bild: Sveriges Flagga]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *