Turkiet – Alanya – Dag 54 av 62

Planering:

Hoppas hitta reptiler och andra djur att fotografera.

Till internetcaféet
– Uppdatera bloggen
– förhoppningsvis kunna publicera någon bild
********
Så här blev det:

sömn ok men jag går och lägger mig väl tidigt. I går blev det strax efter 18:00 (lokal tid). Är jag nu trött så är jag ju det. Vaknade som vanligt 06:00.

Frukost
Frukost nr 1 avklarad. Kaffe, svenskt colombia pulverkaffe, med turkiskt (nestle) pulvergrädde samt yoghurt med müsli.
Ska strax börja göra i ordning frukost nr 2. Kaffe, svenskt colombia pulverkaffe, med turkiskt (nestle) pulvergrädde samt 2 st brödskivor (vit ’barkis’) en med ost och en med köttpålägg. Inget margarin eller smör. Och så en frukt. Idag blir det äpple, skalat. Bananerna är slut (i mitt kylskåp). Och som gädde på moset ett kokt ägg med Kalles mildrökta kaviar (fick den av matros ’K’ på Felma).

Promenad
Som vanligt ned till Kleopatra strand, västerut och sedan tillbaka.
Mulet.
Samtidigt med mig ’startade’ en kvinna, något längre än mig. Hon gick lite lugnt. Jag gick ännu lugnare. Jag brukar det för att mjuka upp systemet. Nåväl, hon drog ifrån. Efter en stund ser jag henne då har hon börjat ’jogga’. Jag tror att hon skälv kallar det att springa. Jag kallar det hon höll på med att lunka. Här övergår hon alltså från ett effektivt raskt promenerande till ett ineffektivt motverkande mycket sakta ’joggande’. Resultatet blev att jag kom ikapp henne och förbi och sedan såg jag henne inte. Hade hon gått över till rask promenad igen så hade hon kommit ifatt och hennes kropp hade fått mycket nyttigare motion. Plus att hon hade förbränt mer kalorier. För, det är väl det alla är ute efter som ’springer’ på det viset?
Bror duktig har talat…

Handlat
Det händer inte mycket idag.

Får skylla det på att dagen började mulet. Hade det varit solsken, som nu (12:24) hade jag gett mig ut i naturen vid ca 10:00. Nu blev det inte så utan jag hamnade i sängen och läste bok. Sista boken som jag hade med mig. Hustrun kom ju med ett gäng, de är också utlästa.
Får ta å höra med mina kontakter om jag kan få låna några Svenska böcker. Engelska i nödfall.

Naturrunda
Tog en tur bort mot udden. Angrep den direkt. Hittade en liten stig som gick nästan rakt upp, mot den första ’västra utsikten’, efter första svängen.

På väg dit, alldeles i närheten där jag bor, vid ett s.k. grönområde, kom den här f.d. ståtlige tupp, helt orädd:
[Bild: Tupp, Alanya, i Turkiet]

En bit upp på kullen, mot första västra utsikten, stötte jag på det här:
[Bild: Myror, i Turkiet]
Ett myrsamhälle. Noterade att jordbitarna som burits upp var ganska stora. Såg inga myror först så jag väntade. De kom, i två olika storlekar.

Ännu en bit upp hittade jag en röd skalbagge, med förkärlek vistades på taggiga buskar:
[Bild: Skalbagge, i Turkiet]

Så kom jag då upp, hade i.o.f.s. tänkt fortsätta men vägen hindrades av en ilsken schäfer. Upp på den är ’västra utsikten’ satt en fjäril:
[Bild: Fjäril, i Turkiet]

Precis när jag skulle gå ned så får jag se en fjäril till, satt på en buske:
[Bild: Fjäril, i Turkiet]

När jag kom ner tog jag vägen genom parkerna, utmed Kleopatra strand (början). Där såg jag en Sädesärla:
[Bild: Sädesärla, i Turkiet]

Kunde sedan inte låta bli att ta en bild på en av alla de katter jag ser varje morgon då jag går min promenad:
[Bild: Katt, Alanya, i Turkiet]
Inte riktigt vuxen, ’slyngelåldern’.

Mer
Ja, dagen är ju fortfarande en ungdom så något mer borde den här dagen fyllas med…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *