Turkiet – Alanya – Dag 18 av 62

Planering:
Utforska Alanya

Hoppas hitta reptiler och andra djur att fotografera.

Till internetcaféet
– Uppdatera bloggen
– förhoppningsvis kunna publicera någon bild

Så här blev det:
Har redigerat: Turkiet – Alanya – Dag 17 av 62.

Vaknade tidigt. Gick ju å lade mig tidigt.

Brudarna här försöker festa slut på mig så igår sa jag snällt och hövligt nej tack – idag också… (inte sant jag faller…, till föga [hur skulle man översätta det till ett annat språk?])

Naturrunda
Planerade för och gav mig iväg på ett försök att hitta orm. Hade ju sett ut ett ställe via Google Map (de har inga vettiga kartor här…) där det sannolikt borde finnas orm och vädret var lite mulet på förmiddagen och skulle lätta upp mot middagen och eftermiddagen. Det ansåg jag var perfekt.

Cyklade till platsen som jag sett ut som startpunkt från vart jag sedan skulle gå utmed floden Dimcayi och dess västra flodbank. Bilden visar hur jag cyklade. Samma väg fram och tillbaka (ca 2 mil, totalt):
[Bild: Cykeltur 091019, i Turkiet]
[Bildkälla: Google Map]

Bilden som visar hur jag gick (det blev ca 1mil). Den vänstra gröna ringen markerar platsen för var jag ställde cykeln och den högra gröna ringen var där jag vände.
Det blå, visar hur jag gick.
[Bild: Naturrunda 091019, i Turkiet]
[Bildkälla: Google Map]
Det finns ett rött kryss, lite till vänster om mitten. Där träffade jag ett gäng om 3st nyfikna och efterhängsna hundar. De var så snälla så de sprang lite före mig – och skrämde bort allt det jag var intresserad av att titta på, ja, ja…
Se bild längre ned.

Lite ned till vänster om det röda krysset finns en grön cirkel. Den markerar platsen för där man pumpar upp dricksvattnet, 6o meter ned, och levererar till Alanya, där de tyvärr klorerar det.

Det fick jag veta av de här grabbarna:
[Bild: Naturrunda 091019 pumphusarbetare, i Turkiet]
Grabben närmast mig var den som kunde kommunicera, på engelska. Fick också veta att en självbombare sprängt sig själv och en massa andra, i Iran.
Av han fick jag också veta att visst fanns det orm här, men mest på våren. Nu ligger de i sina hålor och kommer väl bara fram på natten, trodde han. Det tror jag med…

Anledningen till att jag hamnade där var att jag blev uppvaktad av ett första gäng hundar, innan de vid röda krysset. Och jag försökte ställa mig in hos dem, men de fegade.
[Bild: Pumphusvakthundar, i Turkiet]
Det fanns en mammahund också men hon fegade ur helt.

Då kom hundägaren och pumpföreståndaren ut och sa att det var hans hundar och så ville han veta vad jag gjorde (jag var ju inne på myndighetsmark) och så blev jag inviterad på te (det ska man inte tacka nej till).

Så är ser deras arbetsplats ut lite norrifrån:
[Bild: Naturrunda 091019 pumphuset, i Turkiet]
Anledningen till att ser lite ’rökigt’ ut är att det faktiskt brinner en hög med ris alldeles till vänster om mig.

Teet drack vi alltså i den översta gröna byggnaden (övervakningen). Pumpen fanns i skjulet strax ned till höger.

Jag hittade allt en del djur:
Just det! Den här hittade jag på golvet i duschkabinen, i morse:
[Bild: 091019 Silverfisk, i Turkiet]
(Hustrun lär ha hittat en hemma i vårt duschrum…)

Innan jag träffade grabbarna i pumphuset förevigade jag en fjäril:
[Bild: Fjäril, i Turkiet]

Blev lite irriterade på mitt hundsällskap, som jag nämnde tidigare i texten, så jag tänkte att jag klättrar upp en bit i bergskanten. Såg att det låg en akvedukt där.
Men hundarna hängde glatt med.
Vid ett ställe fegade de dock ur. Även den modigaste (’min’ kompis) stannade, kröp ihop, och gjorde sig liten så jag kunde kliva över (ha, ha, ha…, och jag som är lite smått höjdrädd…).
Ser ni på bilen, den där lilla avsatsen, på den, där det är som högst, klev jag över en skiträdd hund:
[Bild: 091019 Akvedukt, i Turkiet]
Det är alltså på den där smala, smala remsan, högst upp, där det växer lite gräs och buskar som jag trängdes lite med hunden.

Två av hundarna. Den närmast, kameran, tyckte att den var min kompis. Den rödaktiga morrade åt mig, vilket jag fullständigt ignorerade och så fanns det en liten valp som försökte hänga med ’min’ kompis. Den kom inte med på bild:
[Bild: 091019 Sällskapshundarna, i Turkiet]

Här hittade jag ett gäng grodor:
[Bild: Groda, i Turkiet]

[Bild: Grodor, i Turkiet]

[Bild: Groda, i Turkiet]

På tillbakavägen såg jag en hel del ödlor:
[Bild: Ödla, i Turkiet]

[Bild: Ödla, i Turkiet]

[Bild: Ödla, i Turkiet]

[Bild: Ödlor, i Turkiet]

[Bild: Ödla, i Turkiet]

Att säga att mina fötter inte ömmade, vore en underdrift.
Och så stank jag, så det var hem och in i duschen lite snabb mat (3 st hemmagjorda hamburgare men vanligt vitt bröd (barkis). En halv flaska Cola och en liter vatten. Jag var törstig och hungrig så jag var illamående. Det gäller att dricka och äta ofta – jag missade ju det på en stund.

Därefter ’dök’ jag i säng.

Och har skickat en ursäkt till mina nybekanta ovanför vad det berodde på att jag inte kom upp och hälsade.

Hälsoläget:
Skrämmande bra. Det är andra dagen nu som jag är helt medicinfri…
Fixar sig bara såret i foten så…
…, men, brudarna här ligger på – det är tufft…

2 svar på ”Turkiet – Alanya – Dag 18 av 62

 1. En del saker kan vi tydligt se att vi får i vår väg för att det ska stärka oss – vi ska lära oss att säga NEJ! Usch jag är dåligt på det och det är inte bra för självkänslan och kan ge bitter eftersmak! Herregud så långt du färdades och utan medicin?? Trevligt att få kontakt med ortsbefolkningen och det tror jag dom oxå tycker. Vilka fina vovvar, morrningen var nog bara lite feghet och rädsla för vad du var för en prick. De är nog vana att inte bli så bra behandlade av alla människor så de är på sin vakt.
  Håll ut Nisse, snart kommer hustrun och du får visa allt du hittills sett och lärt och framför allt HA SEMESTER, tror du snart behöver åka på vilohem om du plöjer fram i den här farten!
  Kram Nonna

  • Nu har då jag bestämt att jag ska hålla mig inne om kvällarna och nätterna fram tills hustrun kommer. Ja, i vart fall från festandet.

   En normaltur i mina mått mätt men det var ingen pigg Nisse som kom tillbaka och ont hade jag, både här och där.

   Jag har en stående inbjudan till pumpvaktaren om jag har vägarna förbi.

   Det ska faktiskt bli skönt att få lite ’semester’ :me:
   Det är 10 dagar kvar nu.

   Kramar!
   [Bild: Turkiets Flagga]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *