Turkiet – Alanya – Dag 19 av 62

Planering:

Hoppas hitta reptiler och andra djur att fotografera.

Bada lite?

Till internetcaféet
– Uppdatera bloggen
– förhoppningsvis kunna publicera någon bild

Så här blev det:
Redigerat: Turkiet – Alanya – Dag 18 av 62.
Djurbilderna specifikt, kan studeras: 19 okt 2009.

Av någon märklig anledning känns det lite segt i främst huvudet, idag också…? Jag är lättledd, speciellt när det är brudar som tjatar. Men nu måste det bli stopp, har nästan inga pengar kvar…

Bazar
Idag är det den ’stora’ bazaren, det är tisdag. Tjejerna har försökt förklara var den ligger – de bara pekar i en riktning och säger ’långt bort’.

Jag får ta min cykel och dra iväg och se om jag hittare den.

Jag hittade det och nu ska jag ironisera.
Be några få av de tusentals affärer som finns i staden som säljer krafs och plagiat (till överpriser) att ta med ett essens av sitt krafs, till ’Stora Bazaren’. Det är gatan Yakar Sokak som stängs av. Det är det hela. Fast det är kanske lite kuligare att få trängas lite och prutandet är mer intensivt. Säljarna blir förbannade om man ’pillar’ på deras ’dyrgripar’ och inte köper dem.

Jag letade efter billiga foppatofflor – det hade de inte.

Så jag för väl söka upp en ’ordinarie’ butik och göra en investering. När jag fått min pension.

Frukt- och grönsaksbasaren hade också ökat på lite extra. Den ligger alldelses bredvid, lite sydväst. Där tycker jag däremot det är mycket kuligare att gå och kika. Fast jag har inte en susning om priserna som presenteras är i Lira, Kurus eller Euro. Ibland kan det också vara dollar och t.o.m. Pund. Och det framgår inte om det är per styck, hekto eller kilo. Det står alltså bara en siffra på ett papper nedstucket bland frukt eller grönsakerna.

Vädret
Det har varit småmulet idag. Det skulle det vara, på förmiddagen. På eftermiddagen skulle solen komma. Det ser mer ut som om söndagens aviserade oväder har bestämt sig för att komma tidigare. Då är det åskoväder på ’G’ igen.

Det verkar som om de kommer att bli klara med skadorna, här i huset’ efter senaste ovädret antingen idag eller i morgon. Hissen har nämligen varit ur funktion.

Så nu är det väl dags för hela skiten att paja igen. För inte tror jag att de gjort något åt grundproblemet. Avloppen är för små… och att leda ned överskottsvattnet ned i botten på den s.k. hisstrumman är ingen bra idé.

Hälsoläget:
Väser som f-n i huvudet (tinnitus).
Annars OK.
T.o.m. såret under foten börjar kännas bättre.

2 svar på ”Turkiet – Alanya – Dag 19 av 62

 1. Illa Nisse att du ska vara ”lättledd”… 😀
  Inte lätt med vackra, goa brudar som vill en väl 😉

  När jag var för …oppps 8 år sen!!! i Alanya, så hade de tyvärr inte nån bazar alls, det var lite synd, för dessa har man ju hört talas om.

  Det enda de hade var en herrans massa olika temapartyn…vid hotellet långt in på morgonsidan, så det blev dåligt med sömn de två veckorna!

  Ha de gott!

  Kram kram!

  • Ja, tänk vad kämpigt… :me:

   Inne i Alanya gamla centrum är det ju liksom en enda stor permanent basar. Jag tycker faktiskt den är större – och snyggare.

   Problemet, för mig, är väl att de kallar två saker för en. När de tillfälligt sätter upp stånd utmed en gata / på ett torg, kallar jag ju marknad och en mer permanentat variant av samma sak vill jag kalla basar är det en inbyggd snyggare sak så blir det ju en ’galleria’ eller köpcentrum.

   De där med temapartyn verkar vara kvar. I vart fall om du drar dig till de större hotellen – och de har blivit fler…

   Sköt om dig!

   Kramar!
   [Bild: Turkiets Flagga]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *