Turkiet – Alanya – Dag 20 av 62

Planering:

Hoppas hitta reptiler och andra djur att fotografera.

Turkiskt bad, kanske?

Till internetcaféet
– Uppdatera bloggen
– förhoppningsvis kunna publicera någon bild

Så här blev det:
Har redigerat: Turkiet – Alanya – Dag 19 av 62.

Egentligen
Om jag inte hade haft problem med såret under foten som egentligen inte är mer problematiskt än att det inte är helt läkt än så skulle jag varit uppe i bergen nu (varje dag) och smyga omkring och försöka hitta områden som är relativt ostörda från folk – där det kan finnas orm.

Men, nu får jag ju hålla mig stilla så foten blir hel tills hustrun kommer så att vi kan promenera omkring lite. Det är ju ändå en hel del jag vill visa henne.

Funderingar
Har börjat fundera. Ja på att det är en del som bör förberedas till hustrun anländer.

Här finns t.ex. bara en byrå. Det räcker ju i.o.f.s. men det egentliga problemet är att det är den enda 'bordsytan' i sovrummet. Räknar jag bort den andra 'bordsytan', i 'allrummet', soffbordet, så finns det inget mer.

Visserligen har min kropp blivit bättre men jag känner att vi ska nog inte utmana ödet, för mycket. Och hustruns rygg är inte så vidare värst den heller.

Det behövs alltså ytterligare ett bord eller liknande att ställa en resväska på.

Att packa ur väskorna och ha sina grejer i t.ex. byrån och garderoben, visst, men då måste de städas ur först, ordentligt. Det gör jag inte. För egen del tycker jag att det är praktiskt att ha 'allt' i resväskan. Då vet jag mer precis var det finns.

Jag utgår alltså från att hustrun resonerar på liknande vis och jag vill inte att hon, eller jag, ska behöva kravla sig ned till golvet så fort det ska has något ur resväskan.

Var hittar jag ett bord, eller liknande – som inte kostar något?

Börjar med att fråga kontaktpersonen.

Annat:
'Väntar' på några regniga dagar. Då ska jag:
Torka golven, riktigt, inte vispa runt skiten med en sådan där mopp.
Och så ska ett tjockt lager skit bort i duschkabinen.
Torka ur alla (3) köksskåpen och lådorna samt diska 'alla' husgeråd. Det mesta är sönder eller så 'fattas det' så det är för två personer det gäller.

Hamam
Sitter och försöker klura ut vilket hamam (Turkiskt bad) som kan vara det bästa, mest prisvärda. Och då fick jag 'plötsligt' förståelse för vad det kommer sig att jag inte kan lyssna på min YouTube Rocklåt, på min blogg. YouTube är censurerat i det här landet…

Kleopatra Hamam verkar vara ett 'stressigt' ställe. Men vi är ju här på lågsäsong…
En del lovordar: Mimosa Hamam. Ligger var? (säg till i receptioen…, vilken reception)
Även Oba Hamam i hotell RISUS får bra omdöme.
First Sultans Hamam, turistigt? Var ligger det? "Tosmur Kasabas? Alanya"?
Grand Alanya Hamam? Ligger var?
Angel Hamam Tosmur? Ligger var?
Hitit sun hamam? Ligger var?
Cemberlitas Hamam? Ligger var? (near the aqua-park -cleopatra)

Jag vill till ett 'riktigt' Turkiskt hamam – hur kan jag ta reda på det? Om nu 'bilder' är censurerade?
Blir att fråga kontaktpersonen – och så får vi se vad hustrun anser.

Bad
Nu ska jag åka ned å bada, vattentemperaturen är ca 23 grader Celcius och kommer att krypa ned till ca 20 grader Celcius under november.
Har hittat ett förråd, här i huset, med en massa badmadrasser. Så jag tar väl med mig en och guppar omkring på vattnet lite…

Innan jag tog mig ned till badet så cyklade jag förbi stranden när jag skulle köpa lite te, på Migros.
Såg då att det var häftigt stora vågor och att de som hade madrasser 'blev av med dem'. Ja, du kastas av madrassen och madrassen åker upp på stranden. Så jag bestämde mig för att det fick bli bad utan luftmadrass. Jag gillar vågor så jag hade en kul stund.

Vädret
Det är mörka hotfulla moln som ligger uppe vid bergstopparna och liksom väntar på att få kasta sig ned över 'lilla' Alanya.
Det ska tydligen braka lös här till helgen. Söndag säger prognosen. Och sedan ser jag bara att det ska vara till tisdag. Så vad som händer därefter…

Hittade en prognos, som visar att vädret kommer att klarna först till den 1/11. Det vore ju för väl. Hustrun kommer ju den 30/10. Liten risk för någon regnskur den dagen hon kommer. Och kanske öven den 31 okt.

Det betyder att jag har en hel del inomhusaktiviteter att se fram emot från söndagen den 25 oktober till torsdagen den 29 oktober.

Hälsoläget:
OK. Såret under foten verkar sköta sig och jag försöker göra så gott jag kan för att det, såret, ska få en chans att läkas.

Har börjat använda hörapparaterna lite mer. Temperaturen är något svalare nu så jag svettas inte så 'enormt'. Känns bättre att lite 'slippa' sin tinnitus.

Småvärker lite här och där men jag har inte tagit någon medicin för det.

2 svar på ”Turkiet – Alanya – Dag 20 av 62

 1. Nisse!
  Skönt att såret tycks läkas bra även om det tar lite tid. Trist att missa turer i bergen, men klokt tänkt att spara dig till hustrun kommer!
  Så himla roligt för henne att komma ner och du känner stället och vet vad som är sevärt! Kanske blir det en sväng upp i bergen också.

  Hoppas du får till det med ett bord, det kanske skulle gå att låna från någon i närheten? Klart mycket bättre än att krypa runt på golvet så fort man ska ha något…

  Ett riktigt turkiskt hamam, låter spännande! Antar att det är med massage och bastu och liknande?

  Helt fantastiskt att värken blivit så mycket lindrigare! Jag är glad för din skull! :o)

  • Sitter precis nu å funderar på om jag ska ta en tur.

   Problemet är att det är några dagar nu som det är ’bra’ väder. Idag, fredag och lördag sedan brakar det lös och lär hålla på i nära en vecka. Det tycker inte min kamera om.

   Därför drar det en hel del extra. Funderar på om jag ska cykla mer och gå mindre och på så vis skona det nu, vad jag kan se, helt läkta såret.

   Först ska jag i vart fall (hand)tvätta tre handdukar.

   Det där med bord är knepigt. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Jag köper då i vart fall inget.

   Hamam är en ritual som ingår i den rening som (den turkiske(?)) islamisten ’bör’ genomgå innan man går in till moskén. Och den innefattar; uppvärmning i varmbastu eller ångbastu för att lösa upp smuts på skinnet och därefter tvagning – reningen.

   Det där med massage och annat ’lullull’ är sådant som ’tillkommit’.

   Det här med värken tycker jag är väldigt märkligt. Det är ju skrämmande vad ’klimatet’ ställer till det med den här kroppen.

   Jag är väldigt rådvill och vet inte alls hur jag ska förhålla mig till det här.

   Ska i vart fall beställa tid hos min husläkare, i december, så vi kan rådgöra lite. För min del lutar det åt en remiss till reumatologen (med klimatoligisk specialistkompetens :me: ).

   Kramar!
   [Bild: Turkiets Flagga]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *