Pensionerad…

sömn dålig, orolig, svårt att somna och vaknade tidigt…
Jag tänker för mycket.

Reseplanering
Nu har det börjat lämna planeringsstadiet.

Flyg till Turkiet, Antalya är beställt.
Och bekräftelse har kommit.

Jag har också beställt lägenhet.
Fått det bekräftat men transfer är inte klart så jag avvaktar med betalningen.

Har beställt reseförsäkring.
Väntar på inbetalningslapp och sedan försäkringsbevis.

Skrev till Turkiska ambassaden angående mina läkemedel. Svaret blev:
Det finns ingen lista på vilka mediciner man kan ta med sig. Däremot behover du for säkerhets skull ett läkarintyg på engelska med läkarens signatur och stämpel. Vid behov eller kontroll kan du visa upp det intyget.
Det föranledde ett meddelande till Carema Vårdcentral Grästorp.

Så, om allt går som planerat så lyfter ett flygplan från Landvetter fredagen den 2 oktober 2009 kl 13:30 med Nisse ombord. Mellanlandar i Istanbul (Ataturk(IST)), ankomst kl 17:45. Där ska jag byta flygplan. Det lyfter kl 20:05 och ska landa i Antalya kl 21:20, terminal D.

Vart jag hamnar sedan är i skrivande stund alltså ett blankt papper…

Har börjat ’förpacka’. Det ser inte bra ut. Jag måste prioritera…

Avtackning (Jag har ju ’gått i pension’)
Idag var jag bjuden ut på middag, av mitt f.d. jobb. Mina närmaste jobbarkompisar och förvaltningschefen.

Tackar jättemycket för god förplägnad.

Vasen – ja, den duger, den är helt OK, tack, Trollhättans Stad.
Blommorna var urtjusiga!

Och så vill jag tacka alla som var med och bidrog till ett presentkort på Expert.
Tack!:
Gun-Britt G, Karina S, Eva Li, Lilian H, Eva Alén, Gunnel E, Anna P W, Lena Jo, Christina, Kerstin A, Lisbeth, Jennie, Gudrun, Betty H, Mimmi, Britt, Eva, Ingela, Marika, Berit K, Berit W, Katarina O, Marianne B, Kerstin Li, Lars A, Sonja, Inger I, Bodil, Birgitta, Maria H, Britt H, Dan J, Birgitta N, Yvonne P, Lars C, Sebastian, Helena, Eva Hj, Eva A, Carina J, Inger Li, Siv N, Lena D, B-M S, Alf och Ove J.

Hälsoläget:
Tjuter i huvudet (tinnitus). Och så har jag haft en tryckande huvudvärk hela dagen. Misstänker att jag har en hög stressnivå just nu.
Det brände till ordentligt i högeramen i eftermiddags – det gäller å vara försiktig.

6 svar på ”Pensionerad…

 1. Blir spännande att höra vad du tycker om Turkiet! Om jag flög till Antalya skulle jag satsa på Side, det är fina stränder, kultur och en fin gammal stadskärna inte för stort och bråkigt. Fast det är klart att det beror på vad man har för syfte med resan..ska du se kryp så lär du säkert träffa dem. Dessutom kan du se det ”mäktiga” Manavgatfallet och träffa flugor som bits som fanken! Vi bodde i en by som hette Konakli mellan Alanya och Side då vi var där det gick kossor och betade alldeles invid hotellet. Nu är det ju många år sen (18) så det ser säkert annorlunda ut. Om jag åker på långresa idag skulle jag nog välja Tenerife endera Puerto De la Cruz eller Los Christianos. Det är jämt o bra klimat och i LC o östra delen av Pl de las Americas väldigt handikappvänligt eftersom det finns ett rehabcenter där.Finns många fina utflyktsmål och man kan åka på egen hand med buss även om bussnätet inte är så bra som på Gran Canaria.
  Hoppas du får en bra tid och framför allt varmt o skönt det behöver våra kroppar. Vi nöjer oss med en vecka på Mallorca nu i höst med tanke på arbetslöshet och annat som ställer till det!
  Massa kram
  Nonna

  • Jo, jag har förstått att Side är ett bättre ställe för en ’sådan som jag’ och jag var inne på det från början. men hittade inget tillräckligt billigt boende.

   Det var därför det blev Alanya.

   Har ju givetvis också funderat på Kanarieholmarna, i vart fall de östra. Men djurlivet verkade begränsat och svåråtkomligt – har egentligen inte kollat så noga…

   Ja, det är ju främst klimatet, värmen, jag är ute efter.

   Kramar!

 2. Nisse!
  Så definitivt att bli bjuden på ”avtackningsmiddag”. Jag kan ana att det är många, kanske liet motstridiga känslor som dyker upp. Kul med presentkort på Expert, det lär du nog ha glädje av, det eller Gubbdagiset :o)

  Oj, oj vad långt du har kommit med resan… det blir alltså av, istanes! Det ska bli spännande att höra hur du mår i värmen och hur/om dina smärtor påverkas.

  Mysigt och spännande att få komma i väg, två månader planerat om jag fattat det rätt? (Glöm inte att du lovat polletera ner mig i en koffert :o) )

  Kramar!

  • Jag kommer fortsätta att träffa mina gamla jobbarkompisar så det är inte riktigt ’slut’.

   Presentkortet på Expert är nu förbrukat. Det bidde en ny kompakt digitalkamera (min nuvarande har börjat trilskas).

   Ja, nu känns resan nära. Jag åker nästa fredag…

   Och blir borta 2 månader. Hur ska det gå? Jag och hustrun har aldrig varit ifrån varandra mer än 18 dagar. Det var då jag cyklade från Frankrike och hem.

   Spännande är efternamnen. Nerver på helspänn är förnamnet.
   Ärligt, jag måste göra dig besviken, jag får bara ta med mig 30 kg…

   Kramar!

 3. Nisse!
  Det är ju gott att fortsätta ha kontakt med jobbarkompisarna, det fyller nog en social del hos oss, tror jag.

  Då har du en ny, fin kamera att ta med på resan :o)

  Tusan också, förstod att det fanns nån hake med polleteringen… Suck, nåja sånt är livet!

  Jag istanes så spännande! Kommer du att kunna blogga därifrån?

  Och på tal om vikt … så är du inte överviktig, du är jätteviktig!

  Kramar!

  • Jag har personliga ’grejer’ kvar på jobbet så att jag kan komma dit ibland å ha ett ’ärende’.

   Filmar bra lär det göra också…

   Jag tänker blogga. Frekvensen har jag dock inte klar för mig då det är tillgång till Internetcafé och deras pris som styr.

   Det ska tydligen ligga ett internetcafé alldeles nära lägenheten.

   Jag kommer att förbereda mig i lägenheten och skiva inläggen där samt fixa med bilder så att det ’bara’ är att lägga in när jag kommer till internetcafét och så ska jag ju givetvis svara på kommentarer och frågor samt kolla min e-post.

   Vikt…? Tack!

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *