Detta med långresor…

sömn ok

Reseplaner
Har hela dagen försökt klura ut hur man kommer till Thailand på billigast och smidigast sätt samt vart och hur man ska vistas där.

Vilka vaccinationer krävs?
Vilka läkemedel ska man ha med sig?
Visum?

Jösses jag är helt slut.

Vete f-n om jag orkar med att fixa det här.

Visst, klimatet kan vara gynsamt. Men där finns ju en massa skit som kan ställa till det (Malaria är bara en av dem. Rabies är mycket vanligt) och dessutom är ju resan jäkligt påfrestande. Är det värt det?

Djurlivet är ju en höjdare för en sådan som jag. Ca 175 olika ormarter. Ca 50 st giftiga (de flesta av dem är (havs)vattenormar) ca 6st är svårt (dödligt) giftiga. Flertalet av de giftiga ormarna hugger inte utan att ha blivit provocerade.

Massa arter med ödlor och groddjur. Spännande spindlar, ett par skorpionarter och tjusiga insekter.

Fåglar, apor m.m.

En och annan björn, tiger och elefant kan man också få syn på. I vart fall inom de naturreservat som finns.

Flera arter av större kattdjur (mindre än tiger och större än tamkatt – lodjursstorlek)

Thai
Studerade själva språket lite.
Försökte klura ut hur man säger:
’Jag är född 1955’

Och det blev typ (fonetiskt):
[Bild: Jag är född 1955]
Thai:
[Bild: Jag är född 1955]

Hälsoläget:
Värkmässigt mer åt det stela hållet men jag känner mig uppstressad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *