Trött

sömn ok men väldigt kort eller förskjuten. 03:15 till 08:55.

Det har ösregnat i natt.

Nostalgi
Den tredje dagboksanteckningen från tiden då jag gick Vårdlärarutbildningen, på Vårdlärarinstutionen i Mölndal (Göteborg) är idag publicerad: VLI 1985-08-21 ons 21-Aug-1985.

Teknik – DVD/VHS/plattTV
Idag har jag lyckats få till det. Nu är det ’signal’ via de s.k. komponentkablarna mellan TV och DVD/VHS. Det var ett (odokumenterat) menyval som skulle göras i DVD/VHS-apparaten.

Jag fick ett intressant mejl ett svar på kontaktproblemet, från LG Electronics:
Hej
Det du kan prova är att göra en fabriksåterställning på din enhet. Detta gör du efter instruktion nedan.
You can reset the unit as follows.
Press and hold the POWER button for at least five seconds. This will
force the unit to power off then turn the unit back on.
Unplug the power cord, wait at least five seconds, and then plug it in again.

Fantastiskt genomtänkt svar.

Min fråga var följande:
Hej,
Jag har en LG RC388 /DVD/VHS-inspelare) och en LG 42PQ6000 (plasmaTV). När jag kopplar enheterna med s.k. komponentkablar (3st för video och 2st för ljud) så blippar det omkring en liten ruta på bildskärmen som upplyser om att där är: ”Ingen signal”.
För att kunna se DVD-filmer, över huvudet taget, så har jag kopplat en SCART-kabel mellan enheterna.
Jag har prövat med två olika varianter av s.k. komponentkabeluppsättningar: ”Ingen signal”
Har jag missat något?
Vänligen

Teknik – El-fördelardosa med överbelastningsskydd.
Den som hade två antenn-honkontakter. Försäljaren i affären blev minst sagt konfunderat och vi försökte med gemensamma krafter klura ut hur tillverkaren tänkt. Vi gav upp och jag fick med mig en adapter, hane-hane.

Har försökt hitta info hos belkin om hur de tänkt. Det verkar som om de inte ens vill kännas vid produkten. Modellbeteckningen finns inte i deras sortiment…

Hälsoläget:
Tänkte göra det trevligt, här hemma, inför hustruns hemkomst, från jobbet. Jag fixade allt det jag tänkt. Det var bara det att när hustrun varit hemma ca 1 timma var jag tvungen att gå och lägga mig. Kul fredagkväll. Har kvicknat till en stund nu. Ska strax gå och lägga mig, igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *