Vanlig fredag?

sömn ua. Kattfanskapet väckte mig 06:00. Det har ju snöat här. Vid 06:00 var det väl ca 5cm. Hustrun som månar som kissekatt, Linus, släppte ut han på balkongen. Av någon märklig anledning tycker han att få leka i sö är det roligaste som finns. Och då ska det absolut definitivt vara med en människa som kastar snö upp i luften som då kan fångas med stor precision.

Hustrun gjorde misstaget att inte leka…

Gick inte att sova i de protestljud katten fick ur sig.

Mera Katt
När katten väl lugnat ned sig och jag hade donat färdigt med frukosten (gröt) så intog jag den i vardagsrummet.
[Visa mer…]

Socker i urinen
Ska man inte ha. Köpte ju sådana där teststickor i går. Både kvällens och morgonens tester visade på negativt vilket betyder att där inte fanns ett spår av något socker. Skön, då slipper jag i vart fall en diabetesdiagnos, just nu i vart fall.

Vila
Lade mig före att vila en stund (måste ju vara utvilad när hustrun kommer hem… ). När jag lägger mig för att vila så drar min tinnitus igång på högvarv.

Och jag får en massa muskelaktiviteter typ; sammandragningar, ryckningar och det där muskelbubblandet. Och så blir det en och annan kramp. Det gäller alltså att fokusera på själva vilandet.

När tillståndet av muskelaktiviteter har ’passerats’ så kommer en period med s.k. känselsensationer. Och idag var det liksom extra intressant.
Jag blev medveten om att jag först kände en värmeökning i höger hands handlov.
Sedan kändes det som om någon blåste på den.
Sedan blev det kallt.
Och därefter kändes det som om det rann vatten, just bara där, på det hudpartiet.
Sedan brände det till som om det var en brännskada (det där har jag vant mig vid och vet numer att det är ingen brännskada så jag blir inte så värst upprörd – utan mer ’konstaterande’.

After Work
Ska det bli, har hustrun lovat.
Och det bidde det.
Gott med Öl och Pizza (kebab). Men jag skulle inte ha poppat popcorn. Jo det är klart att jag kan poppa popcorn men jag skulle inte ha ätit dem. Går inte in på några närmre detaljer. Ni som känner ett behov av att verkligen få reda på det…?
Skriv då ett mejl och jag lovar att ni kommer att få en detaljerad redogörelse för vad popcorn ställer till det, för mig.

Mina Live-värden
[Visa mer…]

Hälsoläget
Morgonen: Värker i höger lår, länryggen och i höger underarm. På vänster sida värker det vid höftens framsida och så hugger det till emellanåt.
Under dagen: Oförändrat.
Kvällen: Givetvis gör lite alkohol nytta. Men det är inte som förr – då började ju festen vid 19:00 eller 20:00. Vid 20:00 är den numer slut. 20:00 börjar hustruns favoritprogram och då är Afterworken slut.
Visst, varför drar jag inte vidare till krogen, eller nåt? Orkar inte – för min del är sängen nästa anhalt – hej svejs!

10 svar på ”Vanlig fredag?

 1. Linus verkar tycka om snön, helt klart 😀 Synd filmsnutten vart så kort….
  Men visst är det drygt när fanskapet ska ut så tidigt?!

  Har samma problem, men då får jag knata ner två trappor barfota å i morgonrocken å håret på ända, å be för Gudarna att ingen morgonpigg granne kommer precis 😉 (De kan ju få en enorm chock)

  Lät då inge vidare det på din handlov, vad skumt!
  Men å andra sidan så undra jag inte om det skulle vara liiiite intressant å få höra vad som händer när intagandet av popcorn kan ge 😉

  Tror du skulle behöva en krogrunda…en rejäl en…bara för ATT *Fniss*

  Sköt om dej nu så det blir en bra lördag för dej/er!

  Kramar!

  • Jag har allt mer film på katten men jag valde ut den här korta snutten för det helt enkelt var så häftig.

   Och så är jag mäkta nöjd med att jag lyckades fixa till så att själva träffen av ’snöbollen’ sker i slow motion.

   Samma fina helg önskar dej!

   Kramar!

 2. Hahaha! Upp och hoppa på morron bara. Klart du ska leka med missen då!

  Tur att sockret var till belåtenhet. Jag har ju fått svar på varför jag är så hiskeligt trött och virrig. Hjärnan badar i socker. Lånat b-glucosmätare på jobbet och tar kurvor nu. Alldeles för höga värden.

  Sköt om dig och lek med missen imorgonbitti! Kram

  • Icke.

   Jag härdar ut. Snön håller på att försvinna. Det blir vår. Då lugnar katten ned sig :me:

   Ja, jag tycker att jag har tillräckligt många diagnoser som det är.

   Min mage har totalrasat efter fredagens popcornintag (inte mycket). KebabPizzan kan också vara med och spöka.

   Kan tänka att vi borde hamna på samma diet.

   Skriver om den i dagens (lördag) inlägg.

   Kramar!

 3. Ja Nisse dom där känselsensationerna känns igen. Jag har nån krypning på hö handled alltid på samma ställe och är helt 100 på att det är en myra där men icke! Köldkänsla och kyla som sprider sig i hela kroppen, domningar och stickningar i fötter o ben, nyckelbenen känns ibland som om dom ska hoppa ur läge och är strömförande! Vilka spratt de här nerverna ställer till eller som en farbror som låg på ortopeden på NUS samtidigt som jag sa”det är ett helvete att ha åt nerverna” han var mer än skojig fast hans kropp var en katastrof.
  Tur att AW:en funkar och inte blir så långvarig – för kattens skull!
  Kramar Nonna

  • Kommer ihåg i början, de första gångerna jag fick sådana där känselsensationer. Då blev jag lite rädd.

   Det är ju, på något vis, väldigt nära hallucinationer. Du förnimmer; hör,ser, känner något som inte har något verkligt ursprung.

   Att en nerv ger felaktiga signaler som sedan tolkas av hjärnan, egentligen på ett korrekt vis, kan ju tolkas som just hallucination.

   Men nu vet vi ju att nerven är klämd eller något åt det hållet.

   Därför brukar jag ibland kalla det för känselillusioner. Det vi förnimmer; hör,ser, känner något har ett verkligt ursprung. Det är bara det att vi blir lutade, som vid trollerier då illusionister får oss att tro de mest märkliga ting.

   AW funkade bra tills jag började äta PoppCorn.

   Kramar!

 4. Minns på smärtenheten på NUS då smärtläkaren frågade hur det kändes nu på vä foten, han mixtrade med allt möjligt innan han skulle lägga smärtblockaden i ryggen, jag sa att du häller vatten på min fot, nej sa han det gör jag inte och jag fick titta och foten var helt torr – sen var den vä foten 2 grader varmare än den högra det var som om den hade feber! Så sanslöst märkligt men de förklarade att det kunde vara så och att det var inget att vara rädd för. Sen genom åren har man ju upplevt de konstigaste saker och ingen som inte har varit med om det tror ju att man talar sanning…därför talar man inte gärna om sånt!
  Härligt med nån som varit/är med om liknande och VET att det känns så här. Ingen misstror ju en egentligen men dom ser skeptiska ut och kan ju inte förstå hur man känner.
  Idag blir det helstekt fläskfile med bakad potatis och en jättesallad. Kanske får man en bärs om man är snäller, först ska jag bona tvättstugans gamla slitna golv för att få en bättre yta nu ett tag tills det ska bytas ut.
  Ha det så skoj med husfru o kissemiss (hon var jättefin).
  Kram Nonna

  • Katten är en han, Linus, och hustrun har jag väl inte med?

   Jag märker också samma väl dolda skepsis när jag berättar om de där känselsensationerna.

   Ha’ de’ gott!

   Kramar!

 5. Nisse!
  Linus är en sötnos! Klart han ropar efter lekkamrat, det skulle jag också ha gjort :o)

  Kebabpizza och öl låter som god men kraftig diet. + popcorn låter lite mycket…
  Ungefär som Calzone, vin + ostbågar kanske..

  Huva vad bökigt med känselsensationer! Där är jag relativt förskonad om man bortser från ”sockerdricka” i vänsterarmen och knepigheter i höger ben.

  Bra att du inte har socker i urinen, du behöver som sagt knappast en diagnos till. Någon ordning får det ju ändå vara….fast det är det oftast inte..

  Kramar!

  • Klart att han ’ropar’. Det är ju bara det att en måste ha kropp till det när han vill och så enkelt är det ju inte.

   Sträng diet har jag framför mig.

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *