Pigg Onsdag – faktiskt!

Tisdag 24 mars 2009
sömn fortfarande besvär med irriterande muskelaktiviteter.

Försäkringskassan
Ringde till min handläggare på morgonen 08:05 – samma telefonsvararmeddelande. Pratade in ett meddelande igen om att jag ville bli kontaktad.
[Visa mer…]

Släktforskning
Ägnade mesta delen av dagen åt att försöka hitta det ’enklaste’ släktforskningshjälpmedlet.

Hittade ett som i vart fall var gratis och som jag begriper mig på hur man ska göra med själva ’grundkoden’. Däremot blev jag inte så väldans imponerad av användarvänligheten. Men, den kanske jag kan fixa till.

Programmet som jag f.n. tittar på är: PhpGedView

Ska försöka ’skala bort’ en del. I vart fall ’min startsida’ kan ni ju kolla in (standard).

Mina Live-värden
[Visa mer…]

Hälsoläget
Morgonen: Jobbigt med all denna muskeltrötthet och en känsla av att när som helst är det något som går sönder.
Under dagen: Kroppen vill väldigt lite. Tog extra medicin kl 16:30
Kvällen: Har problem med balansen och det beror inte på alkohol eller medicinering som kan ha sådan effekt. Jag förlorar kräft, helt plötsligt, i främst höger men och då far jag åt sidan. Hitintills har det ju gått bra. Det finns ju dörrposter köksbänkar och möbler att ta tag i men det är oroligt. Det är jobbigt att inte kunna vara säker.


Onsdag 25 mars 2009
sömn ua. Underlättade med 10mg Stesolid®.

Försäkringskassan
Jag behövde inte vänta länge. På fm ringde ’min’ FK-handläggare och kom väl med något som med viss ansträngning kan kallas för en ursäkt.
[Visa mer…]

Polariseringsfilter
Tänk, nu har det faktiskt blivit ett flertal rubriker om detta ämne. Vad kan det komma sig?

Jo, så blir det när man beställer något som visar sig inte vara så lättillgängligt som det först verkade. Var inne i den butiken i fredags. Det var då det lyste grönt? Det var väl i något dataprogram kan tänka. ”Den kommer i början på nästa vecka. Vi ringer.”

Så här på onsdagen tycker ju jag att man så gott som har passerat början på veckan så jag ringde. Tyvärr är jag nu mer s.k. luttrad. Inte så bra erfarenheter vad avser löften som en del butikspersonal har som vana att leverera, om leveranser.

Fick kontakt… kort fråga… ”Jodå! Den har kommit. Den kom igår.” Jag brydde mig inte om att fråga vad det kom sig att de inte ringde igår, i så fall, så som vi gjort upp…

”Bra!” svarade jag. ”Jag kommer och hämtar det i morgon.” – klick.

Mina Live-värden
[Visa mer…]

Hälsoläget
Morgonen: Kändes riktigt bra. Nästan lite pigg. Tänkte ett tag gå ut på en promenad. Gick ned för trappan och förstod då att det inte var någon idé. Jag kan säga att jag vände i god tid. Det hände inga ’hemskheter’.
Under dagen: Sonen har varit här under nästan hela förmiddagen. Resten av tiden har jag i princip trallat runt i lite glädje över att jag fått en ’ny’ och vad det verkar vettigare FK-handläggare.
Kvällen: Har hållit en låg profil, idag också. Ska se till att komma tidigt i säng.

16 svar på ”Pigg Onsdag – faktiskt!

 1. Tjaaaaa, Nisse, man vet inte om man ska skratta eller gråta när man läser din historia med FK och dess handläggare….
  Nåt ”sjukt” verkar det vara inom den sektionen….

  Bra att du fick tralla runt en dag och vara liiite glad iaf, det gläder mej 😀
  Hoppas den ”nya” fortsätter att vara ok 🙂

  Jädrar vilken service du fick från den butiken du… 😉

  Ha en bra trallande dag imorrn oxå!

  Kram kram!

 2. Nisse!
  Vilken lättnad att äntligen, efter alla dessa turer, få kontakt med din handläggare! Förstår att du trallar runt av det :o)

  Det låter inte bra med din balans, att du tappar kraften så. Är det något som är nytt? Har du smärtor innan, eller det låter som att kraften bara försvinner utan någon varning? Huva!

  Något att kolla upp, tycker syster Kristina!

  Kramar!

  • Synd bara att FK-handläggare inte kunde ha meddelat det tidigare att jag hade ’fel tillhörighet’. Vilket antagligen är en bortförklaring de hittat på för att ’rädda ansiktet’.

   Ska fråga handläggaren ’rakt på’ när vi träffas.

   Är inte speciellt förvånad över ’kraftbortfallen’. Har ju en ganska saftig förträngning som troligtvis ligger och pressar på själva ryggmärgen i nivån T1-T2.

   Och jag har en ’akutlinje’ till Spine Center i GBG för operation om det skulle bli riktigt illa.

   Så vi kan väl säga att jag har koll…

   Kramar!

 3. Angående FK: Suckar!!! Ja vad ska man säga annat. Det är sig likt igen. gratulera att du äntligen fick kontakt, jag håller tummarna om bättre tur med den nye handl.
  Kramar!

  • Huvudproblemet för FK, som jag ser det, är att de har varit i ständig omorganisation i mossor med år.

   Personalomsättningen var stor och har blivit ännu större då flera personer med, vad ska vi säga, emotionellt humanistiskt förhållningssätt, sluta pga att de helt enkelt vägrar att ställa upp på de nya reglerna som sammanfattas med ”rehabiliteringskedjan” och med mottot att ”Ingen ska vara i utanförskap.”.

   Synd att de, enligt min mening, vettiga personer slutar. Det är just dem vi som är i ”utanförskap” skulle behöva bäst.

   Nu hoppas ju givetvis jag, att jag har fel. Jag ser fram emot att få träffa en handläggare med ett humanistiskt perspektiv.

   Kramar!

 4. Men vad bra att du fick kontakt med FK. Hoppas på bra samarbete i fortsättningen.

  Ang. din kommentar: Vi är väl i den åldern då vi drar till oss sjukdom och elände. Sen är vi väl båda utbrändhetstypen. Man går för länge med krämpor, innan man söker hjälp. Jag har jättesvårt att acceptera att jag är sjuk. Man lyssnar inte till kroppens varningssignaler.
  Hade jag inte fått de här besvärliga utslagen, hade jag inte sökt läkare. Då hade jag gått ännu längre med diabetesen.
  Kram

  • Visst det känns jättebra.

   Det här med att vara ’sjuk’ är egentligen något ’nytt’ för mig. Innan min rygg började krångla, före hösten 2001, så var inte mina sjukdagar många, från det jag var ca 26 år.

   Hade en period med mycket besvär av stafylokockinfektion (sjukhussjuka – Meticillin-Resistenta Staphylococcus Aureus [MRSA]), mest på kinderna, från det jag var 18-26 och då var det en hel del sjukdagar.

   Nu har jag inhandlat regaensstick så nästa gång jag blir kissnöding så blir det till att testa om det finns någon socker i urinen.

   Kramar!

 5. Hur länge ska du vänta innan du accepterar operation? Vänta inte för länge bara. Det kan bli nervskador som inte kan repareras om du väntar för länge. Jag fattar inte hur du står ut med detta?

  Hade det varit jag hade jag lagt mig på op-bordet för länge sedan (om det nu går att operera).

  Många kramar!

  • Är väldigt väl medveten om det där och det är ett svårt avgörande.

   Jag litar på mitt eget omdöme, i detta fallet. Mitt fall…

   Ska jag bli bättre så krävs det tre operationer…

   Kramar!

 6. Hej Nisse! Vilken soppa med F.K! Enligt mitt tycke så anser jag att hela organisationen behöver rehabiliteras!
  Man blir än mer sjuk och ha någon som helst kontakt med dem.
  gick in och kikade på din sida med släktforskning den 1:a sidan fattade jag nada av men förstod sedan när jag kollade in sida nr 2 att det är ett program man kan ladda hem och sedan lägga upp sina anfäder på. Är jag rätt ute då?
  Låter läskigt det med din muskelsvaghet det måste du kolla upp ordentligt innan du likt mig hamnar på akuten och inte har några val. Detta blev ett ganska långt inlägg. Skulle egentligen bara säga hej och tala om att jag är något sånär i vart så pass mycket så att jag pallar sitta vid datorn ett tag! Vad kul att jag hittade dig på facebook har lagt upp GNYu inne på min hemsida men ville att du skulle vara den som ordnade en så kallad grupp i ämnet eller rättare sagt gemenskapen. Hadetbäst och många kramar/Ammie

  • Ammie!
   Hoppas det går bra för dig.

   FK har det inte lätt…

   Släktforskningen, klickade du på: ’min startsida’?

   Muskelsvagheten kommer och går. Den kommer mest när jag överansträngt mig och det behöver ju inte vara mycket…

   Jag förfäras inte av långa inlägg. :me:

   Vet inte om jag vill ordna en GNYu-grupp på Facebook? Eller, det är mycket annat. Du förstå?

   Massa Kramar!

 7. Jag förstår ifall du inte vill bilda en grupp på facebook men då kanske jag kan få göra det en dag när jag har mer ork? får fråga Kristina ifall om hon tycker det är okej! Ha en trevlig helg solglittrande kramar/Ammie

  • Känns som om du liksom inte behöver fråga. Du vet – vi är ju så attans ödmjuka i den där sammanslutningen (GNYu) så vi blir ju glada bara över tanken (facebookgrupp) och att Du finns.

   Gör bara inte något som känns som ett måste.

   Massor med kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *