Tillbakastudie

sömn jobbig. Kunde inte somna, på kvällen. Somnade troligtvis vid 02:00-tiden. Jag vet vad det beror på. Ett överätande vid ca 21:00 (8st rostade brödskivor, 2 djupa tallrikar med Start müsli Hasselnöt med gammaldags mjölk, 2 djupa tallrikar med CornFlakes med gammaldags mjölk).

Jag får alltså skylla mig själv. Jag måste börja med beteendemodifikation.

Som en följd av det sena insomnandet så var jag ju givetvis väldigt trött på morgonen. Var uppe och tog tidiga morgonmedicinen ca 06:00 (hustrun väcker mig) sedan vaknade jag ’medicinlarmet’ 09:00.

Träning
Idag har jag varit duktig. Jag har filétränat och därefter legat 20 minuter på den ryska s.k. spikmattan. Känns bra. Blir ju trött men det är en bra trötthet, liksom.

En promenad blev det också – hustrun lurade ut mig på den… (kallt, blåsigt, fuktig luft…)

Sjukvård
Kallelsen från audionommottagningen har kommit. Jag ska få prova mina nya första hörapparater fredagen den 17/4-09 kl 11:00. Lite besviken blev jag över att det inte var nu till fredag. Över en månads väntan.

Undrar hur många timmar, dagar, veckor, månader och år jag har väntat, på att få en kallelse, en undersökning, en besökstid, en behandling, någon rehabiliteringsåtgärd, ett remissvar…

Efterlevandebestyr
Är väl egentligen bara efternamnet (säger man så?).

Nu har jag gått igenom två lådor med ”papper” i jakt på frimärken, annars skulle jag inte bry mig.

I det där frimärkssökandet stöter jag ofrånkomligt på en hel del historik, i och för sig en trevligt bieffekt av frimärkssamlandet.
[Visa mer…]

Mina Live-värden
[Visa mer…]

Hälsoläget
Morgonen: Trött. lite seg, släppte efter ett tag. Problem med högersidan, den vill inte riktigt hänga med.
Under dagen: ganska så OK men allt ’sittande’ har ’satt’ sig i länd- och nackryggen.
Kvällen: Bränner å svider lite varstans (nervkänselsensationer). Väser i huvudet. Trött (20:04).

6 svar på ”Tillbakastudie

 1. Ojjjj, vilken berättelse-efterlevandebestyret, vad spännande egentligen att få reda på lite av sina rötter 🙂

  Tyvärr kan inte jag det, eftersom mina föräldrar kom hit 54-55 till Sverige från Österrike och att hitta nåt tex från mina mor-farföräldrar och ännu längre tillbaka är ju helt borta sen det bombades i Wien statshus där alla dokument fanns, både 1:a och andra världskriget, så det är ju himla synd 🙁

  Men lite grann vet man ju och det är ju skoj att få veta att tex min morfars far el hans bror var polisman, med stilig uniform och pickelhuva !!

  Blir mer och mer intresserad av spikmattan..:-D

  Kramar!!

  • En sak med den delen av ’efterlevandebestyr’ som stör mig är: vad kommer det sig att man blir så nyfiken när det egentligen är för sent?

   OK, för din del kan det ju liksom vara rätt så kört…

   Men jag, jag har ju haft hur många chanser som helst. Jag skulle kunna ha frågar mormor Valborg massor. Min syster kunde jag ha förhört rejält.
   Min mor likaså.
   [Visa mer…]


   Huva vad många ord det blev av det här? Jag ’lägger det i en sådan där [Visa mer…]

   Kramar!

 2. Åhhhh jag tycker sånt där är sååååå spännande, kanske just för att jag inte kan ta reda på mina rötter liksom.

  Jag har sagt till mina barn att de ska prata med min mor och far hur de har haft det å deras föräldrar…men de gör väl som alla andra, ser tiden an tills det är försent som du sa!
  Plopp så är de döda liksom!

  Måste bara få fråga, vad är en ”svansströmmare” för nåt?

  Att din farmor var så ”före” sin tid, sambos, måste ju ha vart riktigt syndigt!! 😉 Vilken tuff ”tjej”!
  Intressant att hon oxå var kommunist…min mormor var nån ”rödare” socialdemokrat i Österrike och hjälpte judar att komma iväg till olika länder, så hon åkte själv dit sen…ett koncentrationsläger i Polen.

  Kanske jag själv ska ta ett snack med min mor en gång till, mera på djupet så att säga… *fniss*

  Det blev långt det här med…sorry….
  P.s bilderna kommer snart, måste leta lite till bara,(de hemska bröllopsfotona) hihi D.s

  Kramar i massor

  • En ”Svanströmmare” är något väldigt lokalt inom vår släkt.

   Min farmors mor och far (Slussväktaren) fick, tror, jag 5 barn. Farmor Ellen gifte sig med en Nordlundare (min farfar) och, tror jag, moster Anna, gifte sig med en Svanströmmare.

   På så vis bildades de två släktena Nordlund och Svanström i Trollhättan.

   Barnen kan ju göra en intervjuvgrej av det.

   Min farfar, Farmor Ellens man, dog också relativt ung men innan dess hann han med att arbeta på Trollhätte Kraftverk och så satt han i Kommunfullmäktige, för, Kommunisterna.

   När kriget och Tyskarna (2:a Världskriget) kom och de skulle med sina trupper, passera Trollhättan, på väg till Norge.
   Då ”rensades” Trollhättan på ’oliktänkande’ som eventuellt kunde ’ställa till med något’ eller, rent av, förarga Tyskarna (Gud förbjude).
   Då tvångsförflyttades min farfar, på ett lastbilsflak (så säger i alla fall den muntliga versionen), upp till Norrland. Där ser man. Radikala grepp av borgarna, även på den tiden.

   Längden har ingen betydelse har jag hört :me: (Eller var det storleken :me: ?)

   Låt nu mig avgöra vad som är ’hemskt’ och inte. Vad gäller bröllopsfotona alltså.

   Kramar!

 3. Men inte kan du äta så mycket på kvällen. Aja baja!

  Vad bra att du använder spikmattan, det är en otrolig grej. Jag fick dock lite huvudvärk i början, men det har gått över nu.

  Kram

  • Självklar ska jag inte äta så mycket på kvällen. Jag vet det men det finns någon inom mig som inte vill veta det – jätteskumt?

   Har funderat lite på din frekventa användande av spikmattan. jag använder den för lite men jag funderar på om du kanske använder den för mycket?

   Eftersom den bl.a. bidrar till att öka kroppens endorfinproduktion så kan det få till effekt att den positiva effekten av spikmattan uteblir.

   Jag anser att man ska likställa användandet av spikmatta med att träna en muskel. För att träningen ska bli optimal så behöver den vila i 72 timmar. Röra den får man ju – nu menar jag alltså träning.

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *