MattMåndag

sömn ok. Fick faktiskt kortare insomningsperiod. Sedan vet jag ju inte med säkerhet om det beror på kuddhögtalaren. Jag somnade i alla fall till ”Absolute Music 44 CD1” i hustruns ’bergsprängare’, inställd på ”random repeat”. Den hade en väldigt lysande neonblå display så jag fick vända själva spelaren in mot väggen.

Nu till lunchvilan bytte jag ut den mot min egen lilla CD-spelare av Walkmanmodell (SONY Discman ESP2 D-E401), inställd på repeat. Lyssnade då till ”Absolute Music 44 CD2”.
1:an är bättre än 2:an. Just den här apparaten skaffade jag i början av min karriär som ledare i Friskis&Svettis. En åkte ju runt på den tiden dels till de olika lokalerna i Vänersborg och dels till en och annan s.k. gästjympa i någon annan stad.

Då var det väldigt bra att ha med sig en ’anläggning’ som jag visste fungerade och så fick jag ju också ha med mig en uppsättning kablar. Det finns många olika typer av ingångskontaker till förstärkare. Fast i regel klarade man sig med en kabeltyp. En med en hane 3,5mm stereoplugg i ena ändan och separata s.k. phonokontakter i den andra (höger resp. vänster).

Vårdcentralen
Var till carema Vårdcentral i Grästorp och tömde mig på lite blod. Två rör blod blev det och så fick jag pinka i en plastmugg.

Sedan dröjer det ett antal dagar innan det dimper ned ett brev som talar om hur de prostatavärdena såg ut.

Microvågsugn
Vår micro, en Moulinex 800w MICRO-CHEF FM A 735 A, lade plötsligt av i går.

Efter Vårdcentralen stannade jag vid Överby Köpcenter för att köpa thekakor. Passade då på att titta in på Elkedjan, Siba och ICA Maxi. På Elkedjan hade de en LG jag gillade.

Försökte hitta en som var så lik vår gamla det nu bara gick och som inte var hiskligt dyr.

Därefter blev jag trött och förvirrad och kunde inte bestämma mig så jag åkte hem.

Husgeråd
[Visa mer…]

Monstera
Jag vet inte om hon försöker blidka mig eller inte? Monstera (Monstera deliciosa) är nämligen en växt som jag är lite av expert på. Hon kom hem med en sådan.
[Visa mer…]

Farsan
[Visa mer…]

Mina Live-värden
[Visa mer…]

Hälsoläget
Morgonen: Kändes inte bra. Det håller på att hända något med vänstersidan som jag inte tycker om.
Under dagen: Inte blev jag piggare eller mer besvärsfri av att försöka hitta en ny micro och följa med hustrun på mattköp. Värken med start i länden och ljumsken på vänster sida vill inte ge sig, den ökar och som grädde på moset bestämmer sig högersidan föra att kompensera åt fel håll så att säga. Det är något slags krig på gång mellan mina kroppshalvor. Om vem som kan ställa till det värst.
Kvällen: Försöker röra mig så lite som möjligt. Hoppas det blir en lugn natt och att insomnandet funkar lika bra som igår.

4 svar på ”MattMåndag

 1. Skulle skriva nån kommentar här sent igår, men tyvärr var det ”segt” på nätet,å nu har Alzeimer slagit till så det är glömt…hihi

  Du får ha en bra dag iaf! 😉

  Kramar!

  • Precis så kände jag när jag hade kommit på väl valda kommentarer på Kristinas inlägg på hennes blogg. Men där var det också segt.

   Kramar!

 2. Fniss…! Vi har våra små knep vi kvinnor när vi vill ha nåt nytt.
  Bra att du hjälper din far. Det låter märkligt att han måste va inskriven i hemsjukvåden för att få hjälpmedel.
  Kramar!

  • Exakt hur den där kommunala organisationen egentligen är organiserad är det nog ingen som egentligen vet.

   Egentligen ska de resonera utifrån är den är kommuninnevånaren hanterbara inom ett s.k. SoL-beslut eller gäller HSL eller är båda tillämpliga.

   Grejen är den att det i slutändan är samma arbetsgivare, i detta fallet omsorgsnämnden i Trollhättan som ska utföra de behov kommuninnevånaren inte själv kan utföra och som ryms inom någon av lagarna eller bägge.

   Det är väldigt mycket onödigt tjafs.

   På papperet delar de alltså på Hemtjänst och Hemsjukvård.

   I praktiken kallar de det för Hemvård.

   Kommuninnevånaren kallar allt för hemtjänsten.

   Ibland rör det till sig riktigt ordentligt.

   Säg att du har en person som har kommunal hemtjänst och kommunal hemsjukvård.

   Och så söker den till vårdcentralen för någon åkomma som behöver upprepad tillsyn. Ett sår som inte vill läka t.ex.

   Då är det inte självklart att den kommunala hemsjukvården ska ta det utan det kan mycket väl bli så att primärvårdens distriktssjukvård (deras hemvård) får sköta såret.

   Så det kan bli ordentligt rörigt för många gamla. Och detta bara för att några marknadsnissar anser att det inte fungerar om det inte finns separata kostnadsställen (enheter med ekonomiskt ansvar).

   Då bollas kostnader hit och dit och det är i slutändan kommuninnevånaren som drabbad och oftast oförstående och förvirrad.

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *