LjudFredag

Fyller på med mer i morgon – när jag orkar.

Kramar!

sömn ua. Lite svårt att komma upp på morgonen.

Audionommottagningen
[Visa mer…]

Farsan
[Visa mer…]

Efterlevandebestyr
[Visa mer…]

Promenad
[Visa mer…]

AfterWork
[Visa mer…]

Mina Live-värden
[Visa mer…]

Hälsoläget
Morgonen: OK, lite balansproblem.
Under dagen: Rätt så bra. Fast den där upplevelsen i slutet av promenaden var inget vidare. Blir det sådär så blir jag svårmotiverad till att ta promenader
Kvällen: Kvällen var trevlig. Vi lade oss ganska tidigt.

10 svar på ”LjudFredag

 1. Riktigt besvärligt med tinnitus. När jag ”gick in i väggen”, fick jag också tinnitus. Hemskt. Det släppte så småningom, men kan ge sig till känna då och då. När jag stressar. Jag tar det som ett varningstecken.

  Trevlig helg, kram!

  • Så var min tinnitus också, i början (2002-2003) att jag kunde promenera bort den. men efter hösten 2003 så har den varit där hela tiden.

   Samma trevliga kram tillbaka!

  • Just precis! Jag tycker det är tillräckligt med ljud som det är!

   Men fixar det sig nu genom att jag ska få höra ännu mera ljud så är ju i vart fall jag väldigt tacksam.

   Kramar!

 2. Tinnitus är min fasa och ibland tjuter det lite men det släpper tack o lov. Har en arb.kamrat som har det men han säger att han lärt sig leva med det och har mer besvär av sin hörselnersättning.
  Minns när min mamma fick en telefon med stora knappar i julklapp från oss hon muttrade förargat ”tror ni jag är blind”?? Så inte faller det alltid i god jord direkt men sen gillade hon den när hon väl kom igång och fick den programmerad. Visst var det sista ölen som var godast?? Varför är det så månne??
  Kram Nonna

  • Ibland har jag en hel symfoni i huvudet. Vid ett tillfälle hade jag min vanliga gasläcka till höger upp i huvudet. Till vänster ett metalliskt fågelkvitter och i mitten mer mot bakhuvudet en ångvissla och i bakgrunden lite ’längre bort’ hörde jag ett sågverk.

   Då undrade jag vad som egentligen var på gång…

   Normalt sett har jag också lärt mig leva med min normaltinnitus. Det är när det når ångvisslestatiet som jag har svårt att inte låssas om den.

   Det ska bli spännande å se vart jätteminiräknaren ligger nästa gång jag gör ett besök hos far.

   I mitt fall har det helt klart med bristande omdöme att göra. Men nu gav jag ju faktiskt bort den till hustrun och hällde ut resten. Så det jag skrev var inte riktigt sant, för min del. Däremot drack hustrun en öl för mycket…

   Kramar!

 3. Tinnitus måste vara ett rent helvete, att alltid ha ett tjut inne i skallen hela tiden!!
  Mitt ex hade en ”lindrig” tinnitus (om man nu kan ha det) han tyckte det värst när han skulle lägga sej, när allt annat vart tyst runtikring!
  Är det så för dej med?

  Haha, förstod nog att ”farsan” skulle gilla Jumbon till slut!! 😉

  Illa det där med promenaden, förstår att du ”drar” dej nästa gång…

  Jomenvisst är alltid den sista ölen godast, skumt det där *fniss*

  Ha en bra helg!

  Kramar!

  • Håller med ditt ex om att det är just när man ska till att sömna som det är värst. Då allt blir tyst. Då är det inte bara så att man hör tinnitusen mer. I mitt fall är det också så att när vissa muskler slappnar av så spänner sig andra och så ökar då min tinnitus.

   Natten till måndag (inatt) ska jag testa den där grejen att lägga under kudden så en kan lyssna på musik för att lättare kunna somna.

   Min insomningstid har ökat från 30 minuter till ett par timmar och det är jobbigt. Men det beror inte endast på min tinnitus. Lite bök med extra värk och bekymmer om farsan, hustrun (hennes jobb) och vart det bär hän med min prostata.

   Att finalen på promenaderna är sådana är inte alls bra men det är ju lätt åtgärdat. bara att halvera dem och ta två om dagen i stället. Det gäller bara att få in det i skallen också…

   Jag tycker faktiskt att de två första är godast

   Kramar!

 4. Vi äter LCHF-kost nu, med mera fett och lite kolhydrater. fast vi äter lite mer grönsaker än vad som rekommenderas. Det kallas ”njutmetoden” och det skriver jag verkligen under på. Har aldrig ätit så god mat i hela mitt liv. Man behöver aldrig vara hungrig heller.

  Jobbigt med din tinnitus ,men en ljudkudde låter bra.

  Kramar!

  • Det är en diet jag också lutar mer och mer emot men jag har fortfarande problem med massor som jag inte ’tål’. Eller som min mag- tarmslemhinna inte vill ha. Eller om det nu är bakterierna? Eller frånvaron av dem?

   Väntar på kallelsen från dietisten.

   Har provat ljudkudden en natt nu och jag upplevde att jag fick en mycket kortare insomningstid. Hoppas det upprepar sig i kväll.

   Mest nyfiken är jag på vilken effekt hörapparaterna kommer att få.

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *